Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Meikon ulkoilualue Kirkkonummella

  • Meikon ulkoilualue, mustjärvi
  • Meikon ulkoilualue, Kotolampi
  • Meikon ulkoilualue, Immerlampi
  • Meikojärvi Kuikankierroksella

 

Oli arki-ilta ja kohteeksi iltaretkeilyyn valikoitui Kirkkonummi ja Meikon ulkoilualue.  Upeat maisemat ja vaihtelevassa maastossa kulkeva kotokierros teki vaikutuksen. Alueella on myös 2 muuta reittiä, Meikonkierros ja Kuikankierros, joihin kävimme tutustumassa seuraavana viikonloppuna. Jos täällä et ole vielä käynyt retkeilemässä, kannattaa ehdottomasti käydä. Jos asut pääkaupunkiseudulla, Meikon ulkoilualueelle ennättää hyvin työpäivän jälkeenkin. Tässä tarkemmat koordinaatit ja kokemukset, sekä tuttuun tapaan mukana myös videot. Jos vielä et ole tilannut Lomavinkit YouTube kanavaa, voit kätevästi tilata sen tästä linkistä.

Missä on Meikon ulkoilualue

Mustjärvi Kirkkonummella

Meikon ulkoilualue sijaitsee Kirkkonummella, vain 35 kilometrin päässä Helsingistä. Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Korsolammentie 31, 02400 Kirkkonummi. 

Kotokierros, neljän lammen kierros

Kotokierros Kirkkonummella

Kotokierros, toiselta nimeltä neljän lammen kierros on todella mukava ja upea retkeilyreitti. Pituutta reitille tulee noin 5km ja se kulkee vaihtelevassa maastossa kiertäen 4 lampea. Välillä reitti menee tiheässä metsikössä ja välillä suoalueen vieressä pitkospuita pitkin. Reitti alkaa P-paikan läheisyydestä, ajosuunnasta katsottuna parkkipaikan päädystä ja kääntyy sieltä vähän matkan päästä oikealle. Tämän jälkeen tulee vastaan jyrkät puuportaat. Reitti kierretään vastapäivään ja se päättyy samaan kohtaan mistä alkoikin. Kotokierros on merkitty vihreillä merkeillä.

Kotolampi Meikon ulkoilualueella

Reitin ensimmäinen lampi on Kotolampi, jonka päädyssä on mukava istumapaikka. Tässä voi ihailla ilta-aurinkoa, joka heijastuu lammen pinnasta.

Mustjärvi Meikon ulkoilualueella

Seuraavana vuorossa olevaa Mustjärveä saa ihailla kallion päältä, josta avautuu upea maisema. 

Immerlampi Kirkkonummella

Immerlampi

Kolmas lampi on Immerlampi, jonka läheisyydessä on jyrkät kalliomuodostelmat. Tässäkin mukava paikka istuskeluun. Immerlammen rannalla oli myös itsetehtyjä nuotiopaikkoja.

Korsolammen puuvaja

Vastasuuntaan kierrettäessä grillipaikka on kierroksen loppupäässä, Korsolammen rannalla. Grillikatosta ei ole ja puuvaja on vähän matkan päässä nuotiopaikalta. Grillipaikan vieressä oleva wc oli rikottuna ja huonossa kunnossa. Sen sijaan puuvajan vieressä oli asiallisemman näköiset wc-rakennukset. 

Meikonkierros ja Kuikankierros

Meikojärvi Meikon ulkoilualueella Kirkkonummella

Meikonkierros kulkee nimensä mukaisesti Meikojärven ympäri. Kuikankierros menee myös Meikojärven rannalla, mutta on huomattavasti lyhyempi. Meikonkierroksella matkaa tulee noin 7,5km ja Kuikankierros on vähän reilu 3km. Molemmat reitit alkavat heti parkkipaikalta.

Kuikankierroksella Meikojärvellä

Kuikankierroksella

Upeimmat maisemat ovat Kuikankierroksen varrella. Meikonkierroksella voi yhdistää molempia reittejä, jos kulkee koko järven ympäri. Meikonkierros on merkitty keltaisin merkein ja Kuikankierros punaisin. Meikonkierroskin alkaa hienoilla järvimaisemilla ja korkeuseroilla. Myöhemmin reitti menee keskellä metsää kiertäen järven kaukaa.

Tulentekopaikka Meikonkierroksella

Meikonkierroksella on yksi tulentekopaikka Ribergetissä ja sinne ei ole pitkä matka Kuikankierrokseltakaan, jos poikkeaa reitiltä hieman jatkaen keltaisia merkkejä.

Tässä loistava linkki Meikojärven reittikarttaan.

Lue tästä lisää 8:sta muusta luontokohteesta Kirkkonummella!

 

Kotokierros
Meikonkierros ja Kuikankierros

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva