Kirkkonummen hienot retkikohteet - monipuolisia luontokohteita lähellä pääkaupunkiseutua

Porkkalan rantakallioilla Kirkkonumella

Kirkkonummen hienot retkikohteet - monipuolisia luontokohteita lähellä pääkaupunkiseutua

Mahtavaa on se, että omasta kotikunnasta löytyy upeita retkikohteita ja nähtävyyksiä. Tässä koottuna Kirkkonummella sijaitsevat retki- ja virkistysalueet. Suosituimmat kohteet, kuten Linlo, Porkkala ja Meiko keräävät viikonloppuisin paljonkin porukkaa ja parkkipaikat voivat olla ruuhkaiset. Mikäli suinkin on mahdollista, kannattaa suosia myös arkipäiviä. Lue lisää ja poimi kohteet talteen. Mikä näistä yhdeksästä on sinun oma suosikkisi?
 

Linlon saareen pääsee kävellen uutta siltaa pitkin. Saaressa on lukuisia nuotiopaikkoja ja grillikatoksia. Yksi hieno taukopaikka on saaren ”laguunissa”. Kävelyreittejä ei ole merkitty, mutta polkuja kulkee siellä täällä, joista voit valita itselle sopivan mittaisen reitin. Lue Linlosta lisää täältä.

Linlo Kirkkonummella

Linlon ulkoilusaari

Meikon ulkoilualueella voit valita kolmesta eri reittivaihtoehdosta päivääsi sopivan matkan. Kaikki reitit kulkevat järvien tai lampien läheisyydessä ja ne ovat hyvin merkittyjä. Matkaa lyhyemmällä reitillä on noin 3,5 km. Pisin matka on Meikojärven kierros, jolla matkaa tulee noin 8km. Lue lisää Meikosta täältä.

Meikon ulkoilualue Kirkkonummella

Meikon ulkoilualue

Porkkalan ulkoilualue on varmasti monille tuttu. Se onkin tosi suosittu alue, varsinkin viikonloppuisin. Itse suosin Porkkalaa arki-iltaisin ja etenkin auringonlaskun aikaan. Porkkalan kallioilta avautuu upeat maisemat kauas merelle. Edestakaisin matka parkkipaikalta kallioille on noin 3-4km. (Karttalinkki)

Porkkalan rantakalliot Kirkkonummella

Porkkalan rantakallioilla

Porkkala auringonlaskun aikaan

Auringonlaskun aikaan

Porkkalan reitti

Reitin lähtöpiste Porkkalan rantakallioille

Lähteelän ulkoilualue (Karttalinkki) sijaitsee samalla suunnalla kuin Porkkala. Aluella on mukavia kävelyreittejä merenrannassa. Näköalatornista avautuu hienot maisemat. Kesällä voi vuokrata soutuveneen, jolla pääsee viereisiin saariin vaikkapa telttailemaan. Lähteelästä lisää tästä linkistä, mm. ravintola, saunat, vierasvenesatama jne.

Näköalatorni Lähteelän ulkoilualueella

Näköalatorni Lähteelän ulkoilualueella

Högbergetin luola (karttalinkki) on saanut huomiota useassa mediassa sen erikoisen muotonsa vuoksi. Moni jättää autonsa Porkkalantien varrelle ja lähtee siitä kävelemään ensin kallioiden päälle. Me jätimme auton Länsiväylän liityntäparkkipaikalle ja kävelimme sieltä luolalle. Matkaa tuli yhteensä noin 3km. Jos valitset saman reitin, niin jatka kävelytien jälkeen ajotiellä noin 300m. Ylikulkusillan kohdalla, lähde vasemmalle metsään ja jatka, kunnes näet noin 100m päästä oikealla polkun. Polku jatkaa ylös kalliolle. Ylhäältä avautuu hienot maisemat. Ylhäältä matka jatkuu vasemmalle alaspäin seuraillen luola -opasteita.

Högbergetin luola

Högbergetin luola

Högbergetin luola

Luolan aukko

Högbergetin luolan kallioilta

Maisemat ylhäällä

Kyltti Högbergetin luolalle

Reitti on osittain merkitty ruskeilla 'luola'- merkeillä

Kauhalan ulkoilualue(karttalinkki) sijaitsee Pohjois-Kirkkonummella ja se on Helsingin kaupungin ulkoilualue. Alueella ei ole merkittyjä reittejä. Paikka on tunnettu jylhistä kallioista ja se onkin kiipeilijöiden keskuudessa tunnettu kohde.

Kiipeilykalliot Kauhalan ulkoilualueella

Kiipeilykalliot

Kauhalan ulkoilualue

Maisemat ylhäältä

Väransby (karttalinkki) on Espoon kaupungin ulkoilualue. Alue on mukavan rauhallinen ja se sijaitseekin kaukana vilskeestä. Viikonloppuisin koko alue on puomilla suljettu (klo 22-6). Alueella on kaksi grillikatosta ja hyvät telttailumaastot.

Väransbyn ulkoilualueella

Väransbyn ulkoilualueella

Kirkkonummelta löytyy myös kivikautiset kalliomaalaukset. Maalaukset sijaitsevat Vitträskin järven rannalla. Tässä karttalinkki Rauhalantielle, mistä polku lähtee aidan vierestä järvenrannalle. Tien vieressä mäen päällä on pieni levike, johon mahtuu muutama auto. Polkua jatketaan muutama satametri, kunnes saavutaan ylös kallioille. Tästä polku jatkuu oikealle. Alasmenoa on helpotettu osittain kiviportailla. Mielenkiintoinen kohde, kannattaa käydä täälläkin! Lue lisää kalliomaalauksien historiasta tästä.Samalla Vitträskin suunnalla sijaitsee myös Hvitträskin museo, jossa voi kesäaikaan vierailla.

Maisema Vitträskille

Maisema ylätasanteelta järvelle. Polku jatkuu tästä alas vasemmalle.

Portaat alas maalauksille

Portaat alas maalauksille

Alhaalla kivikautisilla maalauksilla Kirkkonummella

Alhaalla tasanteella

Kalliomaalaus

Kalliomaalaus

Maisema maalauksilta

Maisema maalauksilta

Myös kuvauksellinen kohde, "Drunken Sauna" löytyy Kirkkonummelta, Tampajajärven rannalta. (Karttalinkki)

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

 


Kommentit
    October 04 Ikilinkki

Porkkalanniemi onkin näistä itselle ainoa tuttu kohde. Tai muutamasta muustakin olen kyllä lukenut, mutta en ole käynyt. Me käytiin Porkkalanniemessä yhtenä elokuisena viikonloppuna, mutta olimme liikkeellä varsin varhain, niin aika yksistään siellä sai tallustella. Muutama muukin noista kuulostaa kiinnostavalta, mutta voi olla että tänä vuonna ei niihin enää ehdi tutustua.


Lisää uusi kommentti