Pisan luonnonsuojelualue - hieno reitti, näköalatorni ja luola, Juankoski, Pohjois-Savo

Esittely

Pisan luonnonsuojelualue on hieno retkikohde Pohjois-Savossa Juankoskella lähellä Tahkoa. Reitin varrella on korkea näköalatorni sekä pieni luola nimeltä Pirunkellari.

Pisan retkeilyreitin näköalatorni lähellä Tahkoa

Näköalatornissa

Reitille voi lähteä pariltakin pysäköintialueelta. Parkkeerasimme auton Salmenpellontien pysäköintialueelle (Salmenpellontie 245, 73770 Juankoski). Parkkipaikalta näköalatornille oli noin 1,6 km kävelymatka, josta suurin osa oli nousua kohti Pisan huippua. Reitti on korkeuserojen vuoksi keskivaikea.

Pisan luonnonsuojelualueen reitillä nousua

Reitin varrella on kaiteet helpottamassa nousua

Reitillä oli kaiteiden lisäksi portaat helpottamassa nousua. Portaat olivat ritiläportaat, mutta koirat pääsivät yhtä lyhyttä kohtaa lukuunottamatta kulkemaan portaiden vieressä.

Pisan näköalatorni

Näköalatorni

Maisema Pisan näköalatornista ylhäältä

Ylhäältä tornista avautuu hieno 360° näkymä

Jatkoimme tornilta matkaa Pirunkellarin luolalle, minne oli 1,3km kävelymatka. Reitti lähti laskemaan hiljalleen alaspäin ja ennen luolaa oli jyrkempi alamäki, johon oli laitettu kaide. Lähempänä luolaa oli myös portaat.

Pisalta reitti luolalle

Alamäki luolalle

Pirunkellarin luola

Pirunkellarin luola

Reitti on merkitty oranssein merkein. Myös opasteviittoja oli mukavasti reitin varrella. Koko kierrokselle tulee pituutta noin 8,5km. Emme kuitenkaan tehneet koko kierrosta vaan käännyimme luolalta takaisin nousten uudestaan Pisan huipulle ja sieltä takaisin autolle. Tälle reitille pituutta tuli noin 6,5km.

Kannattaa käydä, jos täälläpäin on liikkeellä!

Linkki reittikarttaan tästä.

Muut tiedot
Lemmikkiystävällinen
Näköala

Arvostelut

Upload requirements