Kiilopää Saariselkä, helppo retkeilyreitti tunturissa Inarissa

Esittely

Kiilopään huiputus Saariselällä on helppo ja kaunis retkeilyreitti Urho Kekkosen kansallispuistossa. Reitillä on matkaa vain 1,9km suuntaansa, eli noin 4km reitti edestakaisin kyseessä. Nousua on luvassa yhteensä 225m. Kiilopään huippu on 546m korkeudessa.

Kiilopään reitin aloituspiste

Kiilopään reitin aloituspiste Urho Kekkosen kansallispuistossa

Retkeilyreitti Kiilopäälle lähtee aivan Suomen Latu Kiilopään edestä. Vieressä on iso parkkipaikka autoille, joka oli ainakin kesällä 2021 päiväsaikaan ilmainen. Yön yli pysäköinti oli maksullinen.

Lähdimme Kiilopään reitille klo 6 aamulla, jolloin parkkipaikalla oli hyvin tilaa. Edellisiltana se oli aivan täysi. Aurinko paistoi upeasti eikä ketään muita retkeilijöitä näkynyt missään.

Kiilopään helppokulkuista kävelyreittiä

Reitti on todella helppokulkuinen

Aamulla Kiilopään reitillä auringonpaisteessa

Aamuaurinko paistoi upeasti

Lieneekö nousuosuudella ollut aiemmin portaita enemmänkin, mutta tällä hetkellä siellä oli 100 puuporrasta. Ennen puuporrasosuutta oli muutamat kiviportaat. Joka tapauksessa nousu oli maastoltaan todella helppo. Pitkin matkaa oli myös levähdyspaikkoja huilia varten.

Kiilopään portaat

Kiilopään portaat

Maisemat olivat todella upeat koko matkan sekä tietysti perillä ylhäällä. Ensimmäiset muut retkeilijät saapuivat ylhäälle perille tovin sen jälkeen, kun olimme siellä jo keskenämme istuskelleet.

Kiilopään huipulla

Huipulla. "Ulkona. Perillä" -penkki näkyy taustalla.

Kiilopään huipulla. Ulkona. Perillä. penkillä

Ulkona. Perillä.

Ihana reitti! Kannattaa ehdottomasti käydä ja aikaisin aamulla :)

 

Muut tiedot
Lemmikkiystävällinen
Näköala
Kuvat

Arvostelut

Upload requirements