Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Vinkit Karibian risteilylle

  • Allure of the Seas
  • Karibian risteilyllä, Miami mereltä päin
  • Allure of the Seas uima-allasalue
  • Allure of the Seas sisätila
  • Allure of the Seas hytti merinäköalalla ja parvekkeella karibian risteilyllä
  • Surffisimulaattori Karibian risteilyllä
  • Allure of the Seas kannella Karibian risteilyllä
  • Haiti
  • Cozumel
  • Risteilyalueen kartta

 

Karibian risteilylle on helppo lähteä vaikka valmista pakettia ei olisi ostanutkaan. Lisäksi kun suhteuttaa Floridan melko kalliin hintatason palvelurahoineen, tulee viikon karibian risteily täysihoidolla halvemmaksi kuin viikko hotellissa. Samalla pääsee katsastamaan upeita Karibian saaria, eikä laivallaoloaika taatusti käy pitkäksi. Talvikaudella Floridan ilmasto on viileähkö, Karibialla puolestaan lämpöä riittää.

 

South Beach

South Beach, Miami

Lennot Miamiin tai Fort Lauderdaleen, josta suurin osa karibian risteilyistä lähtee, kannattaa varata niin, että ainakin yksi päivä ja yö ollaan hotellissa ennen laivan lähtöä. Tämä siitä syystä, jos lennot ovat syystä tai toisesta myöhässä. Halvimmillaan lennot voi saada alle 400 euron. Kannattaa seurailla lentotarjouksia. Halvimmissa lennoissa on usein koneenvaihto joko Lontoossa tai New Yorkissa. Suorista Miamin lennoista joutuu maksamaan enemmän. Karibian risteilyjen hinnat puolestaan liikkuvat suunnilleen samoissa lukemissa riippumatta lähtöpäivästä. Hintaan vaikuttavat olennaisesti varustamo, risteilyn kesto, reitti, laiva ja hyttivalinta.

Fort Lauderdalen satamaan (Port Everglades), on helpointa saapua hotellin järjestämällä kyydillä. Heti autosta ulosastuttaessa ovat satama-avustajat vastassa, jotka auttavat matkalaukkujen kanssa. Laukut kerätään jo tässä vaiheessa turvatarkastukseen. Tästä jatketaan pelkkien käsimatkatavaroiden (pieni laukku sallittu, samankokoinen kuin lentokoneessa käsimatkatavaralaukku) lähtöselvitykseen ja siitä edelleen sisälle laivaan. Muut matkatavarat tuodaan hyttiin iltaan mennessä. Sama toistuu laivan saapuessa takaisin Evergladesin satamaan. Matkalaukkuihin laitetaan tunnistustarrat ja jätetään hytin ulkopuolelle edellisenä iltana. Lähtöaamuna matkustajat poistuvat ns. omassa lähtöryhmässä, eli ruuhkia ei ole kun poistuminen tapahtuu porrastetusti. Matkalaukut odottavat valmiina satamarakennuksessa.

Lahtoselvitys

Lähtöselvitys

Matkalaukut

Matkalaukut jätetään tunnistustarroilla merkittyinä viimeisenä iltana hytin ulkopuolelle

Laivalla käteistä ei tarvitse, vaan kaikki maksaminen tapahtuu hyttikortilla. Tehtyjä ostoksia pystyy seuraamaan reaaliajassa hytin TV:stä. Hyttikortti toimii myös henkilökorttina sekä laivaannousu- ja poistumiskorttina. Kortilla tehdyt ostokset veloitetaan suoraan luottokortilta jälkikäteen. Rahaa voi saada kulumaan mm. kauppoihin, casinolle, alkoholipitoisiin juomiin, erillisiin ravintoloihin, näytöksiin ja esityksiin, jotka eivät kuulu risteilyn hintaan. Myös maissa tapahtuvat retket ovat maksullisia. Siellä tehdyt ostokset voi maksaa Yhdysvaltain Dollareilla. Laiva saapuu aamulla satamaan ja lähtee iltapäivällä/ illalla kohti seuraavaa satamaa. Lähtöajat ovat aina paikallisia aikoja. Passia tai viisumia maissakäyntiin ei yleensä tarvitse. Kannattaa tarkistaa jokaisen kohdemaan maahantulosäännöt etukäteen.

Iltaohjelmaa

Iltaohjelmaa

Juoksurata

Aamulenkillä :)

Juoksumatkat

Laivan ratakierroksen pituus ja matkat

Karibian risteilykokemus on Royal Caribbeanin Allure of Seas-laivalta, joka teki 7 päivän läntisen Karibian risteilyn tammikuussa 2015. Kohteina olivat Haiti, Jamaika ja Mexico.

Tässä plussat ja  miinukset:

+ Upea, Suomessa valmistettu laiva, jossa tekeminen ei lopu kesken. Keskuspuisto ja kävelykatu, kiipeilyseinät, luistinrata, surffaussimulaattorit, mini-golf, koripallokenttä, pöytätennikset, 25m pitkä vaijeriköysirata, juoksu- ja kävelyradat koko laivan ympäri, uima- ja porealtaat, auringonottotilat, kuntosali, spa, myös ilmaisia näytöksiä illalla kuten vesishow aquateatterissa.
+ Karibian lämmin ilmasto
+ Risteily on helposti yhdistettävissä lomailuun Floridassa


- Maissa tapahtuvat retket melko kalliita.
- Noro-epidemiat yleisiä, vaikka laivalla todella tarkat hygieniaohjeet. Henkilökunta valvoo viruksiin tepsivän käsidesin käyttöä ennen laivaan nousua ja ruokailuja jne.

 

Keskuspuisto

Keskuspuisto

Tässä vinkkejä, miten valita mieluisin risteily ja mitä siihen sisältyy

Tässä vinkkejä laivalla oloaikaan

Lisää uusi kommentti