Pyhä-Nattanen, hieno retkeilyreitti ja upeat maisemat, Sodankylä

Esittely

Pyhä-Nattanen sijaitsee Sompion luonnonpuistossa Sodankylässä. Huipulla on erikoiset kivimuodostelmat 508 metrin korkeudessa. Todella mielenkiintoinen retkikohde upeine maisemineen!

Pyhä-Nattasella koiran kanssa

Koiran kanssa huipulla

Reitille voi lähteä kahdelta eri pysäköintialueelta. Sompiojärventietä (kivikkotietä, paikoin nimismiehen kiharaa ainakin kesällä 2021) ajetaan noin 10km. Ensimmäiseltä merkityltä pysäköintialueelta lähtee noin 4km reitti Pyhä-Nattaselle. Kun jatkaa tietä eteenpäin, löytyy toinen parkkipaikka, josta Pyhä-Nattaselle on matkaa 2km.

Valitsimme tämän jälkimmäisen lähtöpisteen. Mukana oli koira, jolle 4km lenkki on ihan sopivan pituinen. Nousua reitillä tulee noin 220m.

Pyhä-Nattaselle pitkospuut

Reitti alkaa pitkospuilla

Reitti Pyhä-Nattanen

Pitkospuiden jälkeen alkaa kivikkoinen maasto, mutta edelleen helppokulkuinen

Heinäkuun lopulla ei ollut enää yhtään hyttysiä. Reitti oli helppokulkuinen kivistä ja juurakoista huolimatta. Monet olivat valinneet kohteen myös pienten lasten kanssa kuljettavaksi.

Melkein perillä Pyhä-Nattasella

Opasteet ylhäällä. Tästä on vielä noin 200m matkaa huipulle (kuvan toiseen suuntaan)

Opasteista eteenpäin noin 200m matka on kivikkoista, mutta sieltäkin löysi ihan hyvän reitin kulkea eteenpäin. Koiralle, joka on tottunut kivikkoiseen maastoon, ei ollut lainkaan haastava.

Ylhäältä aukeaa upeat maisemat kaikkiin suuntiin. Kivimuodostelmat ovat todella erikoiset. Ylhäällä on myös autiotupa ja wc. Kannattaa ehdottomasti käydä täällä, jos Sodankylän - Saariselän suunnilla liikkuu. Mukava päiväretkikohde!

Pyhä-Nattasen huippu näkyy jo

Pyhä-Nattasen huipulla on myös autiotupa

Pyhä-Nattasen maisemia

Maisemia ylhäältä

Muut tiedot
Lemmikkiystävällinen
Näköala
Kuvat

Arvostelut

Upload requirements