Störsvikin ulkoilualue pääkaupunkiseudun läheisyydessä

Maisema Störsvikin näköalatasanteelta Siuntiossa

Störsvikin ulkoilualue pääkaupunkiseudun läheisyydessä

Ihastuneena Kopparnäsin virkistysalueesta, kävimme arki-iltana retkeilemässä Kopparnäsin viereisellä ulkoilualueella, Störsvikin luonnonsuojelu- ja virkistysalueella Siuntiossa. Strösvikin kävelyreitit jatkuvat aina Kopparnäsiin asti. Vaikka alueet sijaitsevat lähellä pääkaupunkiseutua, arki-iltana retkeilemässä ei ollut ketään muita. Videolla tunnelmia illasta ja tässä lisätietoa kohteesta.

 

Missä on Störsvikin luonnonsuojelu- ja virkistysalue

Störsvikin näköalatasanne

Störsvikin ulkolualue sijaitsee Siuntiossa, n. 40 km päässä Helsingistä. Auton voi jättää useampaan eri paikkaan, joista Kolavikenin parkkipaikka tai puhdistamon parkkipaikka ovat lähimmät jos saapuu Helsingin suunnasta. Osoitteeksi voi laittaa navigaattoriin Kolaholmen 100, Siuntio.

Störsvikin kävelyreitit

Kävelyreitit ovat helppokulkuiset ja maisemat vaihtelevat. Välillä reitti menee jyrkänteellä, kun taas välillä aivan merenrannan läheisyydessä tai keskellä metsää. Kolavikeniltä kohti Kopparnäsiä käveltäessä on reitin varrella näköalapaikka, josta avautuu upea merimaisema. Tämän reitin varrella on myös entisten torppien kivijalat. Reitti on merkitty valkoisin merkein. Kyypakkaus kannattaa täälläkin retkeillessä olla aina repussa varalta mukana.

Störsvik Kolaviken

Lähtö Kolavikeniltä

Polku Störsvikissä Siuntiossa

Polku kulkee meren rannan läheisyydessä

Näköalatasanne Störsvikissä

Näköalatasanteella

Levähdyspaikka Störsvikissä

Taukopaikka reitin varrella

Torppien kivijalat Störsvikin ulkoilualueella

Torppien kivijalat

Sandvikenissä on hiekkaranta, ja sen läheisyydessä tulentekopaikka. Lähin keittokatos on Sandfjärdenissä. Siellä on myös lähin parkkipaikka, jos haluaa kävellä lyhyintä reittiä Sandvikenin rannalle.

Hiekkaranta Störsvikissä

Sandvikenin hiekkaranta​

Tulentekopaikka Sandvikenissä Störsvikissä

Tulentekopaikka rannalla

Valitsimme kävelyreitiksi Kolavikenistä rantareittiä pitkin Sandvikenin rannalle. Grillailun jälkeen jatkoimme matkaa metsäreittiä pitkin puhdistamolle ja sieltä ajotietä pitkin takaisin Kolavikenin parkkipaikalle. Matkaa tälle reitille tuli hieman reilu 5km. Oli arki-ilta, eikä alueella ollut ketään muita retkeilijöitä. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme jatkaneet Sandvikenistä rantareittiä Sandfjärdenin kautta Östervikiin ja edelleen Rävbergetin upealle näköalapaikalle. Hiekkarannan läheisyydessä oli mukavan näköistä maastoa myös telttailua ajatellen.

Reitin varrelta Störsvikissä

Kuten Kopparnäsin virkistysaluetta, myös Störsvikin virkistysaluetta voi suositella jokaiselle retkeilijälle. Kävelyreitit ovat hyvin merkityt ja ne ovat todella hyvässä kunnossa. Kävelyreitin pituuden voi valita oman mielen mukaan. Päivän voi viettää myös grillaten tai vaikka laiskotellen rannalla tai kallioilla.

Störsvikin kartta

Kartta

Lisätietoa Störsvikistä

Kopparnäsin ulkoilualueLisää uusi kommentti