Ripaus jännitystä retkeilyyn: Lassilan luola ja Linnavuori

Lassilan luola Ruokolahdella

Ripaus jännitystä retkeilyyn: Lassilan luola ja Linnavuori

Retkeilyreitti mukavalla polulla ja hienoilla maisemilla yleensä riittää paremmin kuin hyvin. Välillä kuitenkin on mukava kokea ja nähdä jotain tavanomaisesta poikkeavaakin. Hieman haastetta ja ripauksen jännitystä tarjosi Ruokolahdella sijaitse Lassilan luola ja Linnavuori. Tsekkaa myös video.

Missä Lassilan luola sijaitsee?

Navigaattoriin osoitteeksi voi laittaa Myllylahdenpolku 31, Ruokolahti. Auton voi jättää pienelle parkkipaikalle, johon mahtuu vain muutama auto. Parkkipaikalla on kyltti, jossa lukee retkeilyn säännöt ja ohjeet yksityisellä mailla sekä tarina luolan historiasta. Luolan historia luettavissa myös tästä.

Luola sijaistsee suoraan parkkipaikalta katsottuna vastapäätä metsässä. Polku vie ensin nuotiopaikalle, joka sijaitsee kallion suojassa. Kannattaa ottaa omat nuotiopuut mukaan, oli meinaan aika mukava luolan ja Linnavuoren jälkeen jäädä tulisteleen ja paistaan makkarat.

Luolaan vie jykevät tikkaat/portaat. Yläosassa portaita luolan sisäänmenoaukolle oli laitettu nousua helpotamaan köysi, josta sai hyvin tukea.

Luolassa on säkkipimeää. Muista ottaa lamppu mukaan.

Luolan pääsee kävelemään läpi, mutta sieltä ei pääse alas vaan vastassa on täysäkkijyrkkä pudotus. Eli ei muuta kuin takaisin samaa reittiä, mistä oli tullutkin.

Linnavuorelle pääsee, kun jatkaa luolan tikkailta katsottuna suoraan eteenpäin ja sielä jyrkkää seinämää köyden varassa ylös.

Mukava retkikohde ja kannattaa käydä tutustumassa, jos Ruokolahden suunnalla on liikkeellä.Lisää uusi kommentti