Retkeilykohteena Senatsbergetin hyvinvointipolku Taalintehtaalla

Maisema näköalatornilta Senatsbergetin hyvinvointipolulla Taalintehtaalla

Retkeilykohteena Senatsbergetin hyvinvointipolku Taalintehtaalla

On marraskuinen viikonloppu. Viime päivät on satanut vettä ja valon määrä on vähentynyt huomattavasti. Sunnuntaiksi lupailtiin aurinkoistakin ilmaa, joten päätimme, että lähdemme retkeilemään uusille poluille. Kohteeksi valikoitui Retkipaikan suosittelusta Taalintehdas ja siellä Senatsbergetin hyvinvointipolku. Todella upea reitti näköalatorneineen! Lue lisää millaista oli ja katso video.

Taalintehtaan luontopolut

Maisema merelle näköalatornilta Taalintehtaalla

Maisema merelle näköalatornilta

Automatkallamme Taalintehtaalle, aurinko paistaa mukavasti ja keli näyttää lupaavalta. Tie mutkittelee, mikä hidastaa matkantekoa. Saavumme perille hieman myöhemmin kuin olimme suunnitelleet. Viereisestä K-kaupasta vielä eväät mukaan, jonka jälkeen auto parkkiin ja pääsemme aloittamaan retkeilyn. Kello on jo puoli kolme iltapäivällä ja aurinko laskee reilun tunnin päästä. Parkkipaikalla on ainoastaan yksi auto meidän lisäksi. Tiedämme, että emme ennätä valoisaan aikaan enää autolle takaisin, mutta emme anna sen haitata vaan luotamme siihen, että otsalamppu toimii ja valaisee polkua riittävästi.

Polkujen lähtöpiste Taalintehtaan keskustassa

Polkujen lähtöpiste Taalintehtaan keskustassa

Taalintehtaan luontopolut lähtevät aivan keskustan tuntumassa sijaitsevalta vanhalta masuunilta. Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Tullinmäentie 7, 25900 Dragsfjärd. Reittivaihtoehtoja on useita 0,7km pituisesta polusta 6,3km pitkään Senatsbergetin hyvinvointipolkuun.

Senatsbergetin hyvinvointipolku

Valitsimme Taalintehtaan poluista Senatsbergetin hyvinvointipolun, sillä se on sopivan pituinen ja reitin varrella on näköalatorni sekä laavu. Näköalatorni on valmistunut keväällä 2019.

Reitti on selkeästi merkitty tiuhaan tahtiin keltaisin merkein ja on mielestämme helppokulkuinen. Pituutta tälle reitille tulee 6,3km. Poluilla ei ole juuria eikä hirveästi kiviäkään vaikeuttamassa kävelyä. Reitin alkupäässä on pitkospuut, jotka menevät suoalueen yli vesistön läheisyydessä.

Senatsbergetin hyvinvointipolku on merkitty keltaisin merkein

Senatsbergetin hyvinvointipolku on merkitty keltaisin merkein

Reitti on selkästi opastettu

Reitti on selkästi opastettu

Pitkospuut reitin alkutaipaleella Senatsbergetin hyvinvointipolulla

Pitkospuut reitin alkutaipaleella

Reitti vaikenee hieman vasta siinä vaiheessa, kun alkaa nousu jylhälle kukkulalle, missä sijaitsevat näköalatorni ja laavu. Ylhäältä avautuu upea maisema merelle saakka!

Tulentekoa varten puut löytyvät puuvajasta, joka sijaitsee alhaalla ennen nousua kukkulalle. Siitä puut messiin ja pääset nauttimaan nuotion lämmöstä ja voit paistaa vaikka makkarat, niin kuin me teimme.

Olimme näköalatornilla ja laavulla täysin kahdestaan, toki koiramme mukana, mutta muita retkeilijöitä ei näkynyt missään alkumatkan pururataosuuden jälkeen.

Näköalatorni

Näköalatorni

Maisema näköalatornilta

Maisema näköalatornilta

Näköalatornilla

Näköalatornilla

Laavu Senatsbergetin hyvinvointipolulla

Laavu

Nuotiolla auringonlaskun jälkeen

Nuotiolla auringonlaskun jälkeen

Vaikka olikin melkoista taiteilua päästä pimeässä takaisin autolle, oli luontoelämys upeine maisemineen todella rentouttavaa ja enrgisoivaa. Kannattaa ehdottomasti lähteä käymään täällä!

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

 Lisää uusi kommentti