Patikointireittinä Skagsvola Norjassa

Patikointi Skagsvolalla Norjassa

Patikointireittinä Skagsvola Norjassa

Skagsvola on mukava patikointireitti Keski-Norjassa lähellä Ruotsin rajaa. Tätä reittiä suosittelemme niille, jotka etsivät rauhallisia päiväretkikohteita Norjassa. Tässä meidän kokemuksia reitistä. Katso myös video!

Skagsvola patikointireitti Norjassa

Skagsvola sijaitsee Trysilin kunnassa Hedmarkin läänissä. Sijainti on hyvä, sillä siellä voi käydä vaikka paluumatkalla takaisin Suomeen päin. Valittavana on joko 2,2km reitti pohjoiskärjelle, 4,2km reitti eteläkärjelle tai sitten koko kierros, jolloin matkaa tulee yhteensä 8,3km. Skagsvolan päältä on upea näkymä 460m alempana olevalle Engerenin järvelle. Reittiä oli uudistettu lähiaikoina, sillä parkkipaikalla oli vielä vanha opastetaulu ja puolessa välissä pohjoiskärjelle nousua, uusi polku ei ollut vielä muodostunut.Uusi patikointireitti on päivitetty nettisivuille, johon pääset tästä linkistä.

Skagsvola kartta

Meillä oli matkassa kaksi koiraa, joista toinen hieman vanhempi. Kaikki retkikohteet valittiin vanhemman koiran ehtojen mukaan. Skagsvola oli hyvä valinta, sillä pohjoiskärkeen oli sopivan pituinen kävelymatka ja aikaa oli käytettävissä reilusti. Muita retkeilijöitä ei juurikaan reitillä näkynyt, alle 10 vastaantulijaa.

Skagsvola suo

Kuvia reitin varrelta

Skagsvolan reitti Norjassa

Skagsvolan pohjoiskärki

Skagsvolan patikointireitti on luokiteltu punaiseksi, eli vaativaksi, mutta ainakin pohjoiskärjelle reitti oli melko helppo. Nyt tosin ei ole tietoa, miten reitti jatkuu siitä eteenpäin.

Skagsvolan huipulla Norjassa

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!Lisää uusi kommentti