Meikon ulkoilualue Kirkkonummella

Meikon ulkoilualue Kirkkonummella

Meikon ulkoilualue Kirkkonummella

Oli arki-ilta ja kohteeksi iltaretkeilyyn valikoitui Kirkkonummi ja Meikon ulkoilualue.  Upeat maisemat ja vaihtelevassa maastossa kulkeva kotokierros teki vaikutuksen. Alueella on myös 2 muuta reittiä, Meikonkierros ja Kuikankierros, joihin kävimme tutustumassa seuraavana viikonloppuna. Jos täällä et ole vielä käynyt retkeilemässä, kannattaa ehdottomasti käydä. Jos asut pääkaupunkiseudulla, Meikon ulkoilualueelle ennättää hyvin työpäivän jälkeenkin. Tässä tarkemmat koordinaatit ja kokemukset. Katso myös videot. Jos vielä et ole tilannut Lomavinkit YouTube kanavaa, voit kätevästi tilata sen tästä linkistä.

Missä on Meikon ulkoilualue

Meikon ulkoilualue sijaitsee Kirkkonummella, vain 35 kilometrin päässä Helsingistä. Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Korsolammentie 31, 02400 Kirkkonummi.

Kotokierros, neljän lammen kierros

Kotokierros, toiselta nimeltä neljän lammen kierros on todella mukava ja upea retkeilyreitti. Pituutta reitille tulee noin 5km ja se kulkee vaihtelevassa maastossa kiertäen 4 lampea. Välillä reitti menee tiheässä metsikössä ja välillä suoalueen vieressä pitkospuita pitkin. Reitti alkaa P-paikan läheisyydestä, ajosuunnasta katsottuna parkkipaikan päädystä ja kääntyy sieltä vähän matkan päästä oikealle. Tämän jälkeen tulee vastaan jyrkät puuportaat. Reitti kierretään vastapäivään ja se päättyy samaan kohtaan mistä alkoikin. Kotokierros on merkitty vihreillä merkeillä.

Kotolammella

Reitin ensimmäinen lampi on Kotolampi, jonka päädyssä on mukava istumapaikka. Tässä voi ihailla ilta-aurinkoa, joka heijastuu lammen pinnasta.

Seuraavana vuorossa olevaa Mustjärveä saa ihailla kallion päältä, josta avautuu upea maisema.

Mustjärvellä

Kolmas lampi on Immerlampi, jonka läheisyydessä on jyrkät kalliomuodostelmat. Tässäkin mukava paikka istuskeluun. Immerlammen rannalla oli myös itsetehtyjä nuotiopaikkoja.

Immerlammen kalliolla

Vastasuuntaan kierrettäessä grillipaikka on kierroksen loppupäässä, Korsolammen rannalla. Grillikatosta ei ole ja puuvaja on vähän matkan päässä nuotiopaikalta. Grillipaikan vieressä oleva wc oli rikottuna ja huonossa kunnossa. Sen sijaan puuvajan vieressä oli asiallisemman näköiset wc-rakennukset.

Korsolammen puuvaja Meikon ulkoilualueella

Korsolammen puuvaja

Meikonkierros ja Kuikankierros

Meikojärvi

Meikonkierros kulkee nimensä mukaisesti Meikojärven ympäri. Kuikankierros menee myös Meikojärven rannalla, mutta on huomattavasti lyhyempi. Meikonkierroksella matkaa tulee noin 7,5km ja Kuikankierros on vähän reilu 3km. Molemmat reitit alkavat heti parkkipaikalta.

Meikon kierros

Kuikankierroksella

Upeimmat maisemat ovat Kuikankierroksen varrella. Meikonkierroksella voi yhdistää molempia reittejä, jos kulkee koko järven ympäri. Meikonkierros on merkitty keltaisin merkein ja Kuikankierros punaisin. Meikonkierroskin alkaa hienoilla järvimaisemilla ja korkeuseroilla. Myöhemmin reitti menee keskellä metsää kiertäen järven kaukaa.

Meikonkierroksella on yksi tulentekopaikka Ribergetissä ja sinne ei ole pitkä matka Kuikankierrokseltakaan, jos poikkeaa reitiltä hieman jatkaen keltaisia merkkejä.

Tulentekopaikka Meikonkierroksella

Nuotiopaikka

Tässä loistava linkki Meikojärven reittikarttaan.

Lue tästä lisää 8:sta muusta luontokohteesta Kirkkonummella!Lisää uusi kommentti