Linlo - ulkoilualue Kirkkonummella pääkaupunkiseudun läheisyydessä

Linlon ulkoilualue Kirkkonummella

Linlo - ulkoilualue Kirkkonummella pääkaupunkiseudun läheisyydessä

Päivitetty 08/2020. Alunperin julkaistu 12/2017.
Kirkkonummella upeita ulkoilualueita riittää. Meikon ulkoilualueella reitit kulkevat järvien ja lampien ympäri. Porkkalan ulkoilualue puolestaan tarjoaa retkeilyreittejä merimaisemissa. Porkkalan läheisyydessä on Linlon ulkoilusaari, joka on mielestämme ihan paras ulkoilualue Kirkkonummella, vaikkakaan ei näitä helppo ole järjestykseen laittaa. Tässä infoa, missä Linlo sijaitsee ja millaista siellä on. Katso myös uusin video, joka kuvattu maaliskuussa 2020.

Linlon silta Kirkkonummella

Linlon ulkoilualue sijaitsee Kirkkonummella, noin 40km päässä Helsingistä. Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Linlontie 136, Kirkkonummi. Sataman läheisyydessä on parkkipaikka, jonka vierestä lähtee kävelysilta saareen. Silta on uusittu heinäkuussa 2020 ja sitä pitkin pääsee hyvin myös talvella kulkemaan.

Uusi Linlon silta Kirkkonummella

Uusittu silta elokuussa 2020

Uusi Linlon silta Kirkkonummella

Hienon tekivät, vai mitä?

Linlon ulkoilualue

Linlon saarella ei ole opastettuja kävelyreittejä, mutta polkuja risteilee pitkin poikin ja saaren pääsee kävelemään ympäri. Jos kiertää koko saaren ja kaikki poukamat, tulee matkaa noin 7-8km. Viereiseen saareenkin pääsee hieman huonossa kunnossa olevaa laituria pitkin.

Linlo syksyllä

Maisemaa syksyllä

Linlossa laituri viereiseen saareen

Laituri viereiseen saareen

Reitti Linlon ympäri

Reitti saaren ympäri

Auringonlasku Linlossa

Auringonlaskun aikaan

Nuotiopaikka Linlossa Kirkkonumella

Yksi saaren nuotiopaikoista

Nuotiopaikkoja ja keittokatoksia on useita ja ne sijaitsevat upeilla maisemapaikoilla. Nuotiopuita on ollut nuotiopaikoilla tai katoksissa. Metsäpalovaroituksen aikaan ei saa nuotiota sytyttää, mutta tällöin voi hyödyntää keittokatoksia, joista yksi sijaisee saaren "laguunissa".

Nuotiopaikka talvella Linlo

Nuotiopaikka talvella

Parkkipaikan vanha opastetaulu on otettu pois. Voisi olettaa, että uusi on tulossa, mutta tässä kuva vanhasta taulusta. Siitä saa jonkinlaisen kuvan saaren mahdollisuuksista.

Linlon vanha opastetaulu

Vanha opastetaulu

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia :)

Lue tästä lisää 8:sta muusta luontokohteesta Kirkkonummella!Lisää uusi kommentti