Korpudden - Retkikohde Länsi-Uudellamaalla

Retkikohde Korpudden Lohjanjärvellä Raaseporissa

Korpudden - Retkikohde Länsi-Uudellamaalla

Pääsiäisloman viettoa kotosalla. Suunnitelmissa oli löytää kiva retkikohde, jossa emme olleet aiemmin vielä käyneet. Hetken selailun jälkeen löytyi Korpudden, joka veti puoleensa korkeuseron ja hienolta näyttävien maisemakuvien vuoksi. Ilma näytti lupaavalta, mutta koska muitakin retkeiliöitä on paljon liikkeellä, päätimme lähteä vasta myöhemmin iltapäivästä matkaan. Tämä kannatti, sillä samoilla retkipoluilla oli vain pari muuta kulkijaa. Lue lisää ja katso video. Ja jos vielä et ole tilannut Lomavinkit -YouTube kanavaa ja olet kiinnostunut vaikkapa juurikin retkeilystä, laita se samalla tilaukseen :)

Missä Korpudden sijaitsee

Korpudden

Korpudden sijaitsee Raaseporin puolella, Lohjanjärven rannalla. Osoitteeksi navigaattoriin voi laittaa Hållsnäsintie 525, Raasepori. Tietä jatkamalla eteenpäin pääsee parkkipaikalle asti, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsee nuotiopaikka.

Korpudden opaste

Vaihtoehtoisesti auton voi jättää aiempaan risteykseen, jolloin kävelyreitistä saa hieman pidemmän ;)

Korpudden infotaulu

Parkkipaikan opastetaulu

Nuotiopaikka heti parkkipaikan vieressä

Nuotiopaikka heti parkkipaikan vieressä

Korpudden retkeilyreitti

Reitillähän ei ole pituutta juuri lainkaan, sillä se on vain noin 1,5km pitkä. Pituuden sijaan, reitti nousee ylös korkealla kalliolle, josta avautuu upea maisema Lohjanjärvelle. Kannattaa ottaa eväät mukaan ja nauttia niistä ylhäällä kauniissa maisemissa omassa rauhassa.

Pitkospuut reitin alkutaipaleella

Pitkospuut reitin alkutaipaleella

Polku järven rannalla

Ylhäällä evästauolla. Hienot maisemat

Ylhäällä evästauolla. Hienot maisemat, vai mitä?

Jos puolestaan haluaa tehdä ruokaa tai paistaa vaikka makkaraa keittokatoksessa, sellainenkin löytyy, joka myöskin sijaitsee lähellä parkkipaikkaa. Puitteet ovat siis kohdillaan, vaikka itse retkeilyreitti onkin lyhyt.

Keittokatos Lohjanjärvellä

Keittokatos

Lisää tietoa Korpuddenista Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen sivuilta.


Kommentit

Lisää uusi kommentti