Suunnitelmissa Karibian risteily? Tässä vinkkejä risteilyn valintaan ja aiempia kokemuksia

Karibian risteilyalus Haitissa

Suunnitelmissa Karibian risteily? Tässä vinkkejä risteilyn valintaan ja aiempia kokemuksia

Suunnitelmissa Karibian risteilylle?

Karibian risteilyissä vaihtoehtoja riittää, niin varustamoja kuin reittejäkin. Hinnat vaihtelevat riippuen varustamosta, reitistä, risteilyn kestosta ja hyttiluokasta. Tässä muutamia ajatuksia Karibian risteilyn valintaan.

Risteilyjen valtavaa tarjontaa saa rajattua sillä, että päättää ensin

  • risteilyn ajankohdan
  • keston
  • risteilyn lähtösataman
  • hintahaarukan

Näillä kriteereillä tarjontaa saa hyvin rajattua.

www.seascanner.com on hyvä sivusto sopivan risteilyn etsimiseen. Hakukriteereiksi voi asettaa ylläolevat kriteerit ja sivusto etsii kaikki saatavilla olevat risteilyt. Olen tätä käyttänyt tähän tarkoitukseen, mutta en ole (ainakaan vielä) varannut risteilyä tämän sivuston kautta.

Kannattaa myös seurata varustamoiden tarjouksia. Nimittään heillä on todella usein tarjouksia, joissa saa tietyn summan rahaa risteilyllä käytettäväksi tai vaikkapa juomapaketin risteilyn hintaani. Joskus on myös tarjouksia, joissa saa esimerkiksi parvekehytin sisähytin hintaan.

Tarjouksia kannattaakin tarkistaa suoraan matkanjärjestäjän tai varustamon sivuilta.

Jos ylläolevilla hakukriteereillä tulee useampikin vaihtoehto, jotka olisivat reitin puolesta mielenkiintoiset, kannattaa pohtia, mikä laiva olisi sopivin. Jotkut laivat ovat suunnattu enemmänkin lapsiperheille ja jotkut sitten pariskunnille. Toiset laivat ovat yli 3000 matkustajalle ja toiset alle. Joissakin laivoissa on myös erikseen alue, joka on sallittu vain yli 18 -vuotiaille.

Joissakin laivoissa on hyvin paljon eri harrastusmahdollisuuksia ja iltaohjelmaa, kun taas toisella laivalla on rauhallisempaa ja eri tyyppistä ohjelmaa. Nämä selviävät parhaiten, kun lukee tarkemmin kyseisen laivan esittelyn.

Surffausta Karibian risteilyllä

Surffisimulaattori Allure of the Seas -laivalla

Minigolf-rata Allure of Seas laivalla

Minigolf-rata Allure of Seas laivalla

Royal Princess marrige match live show

Viihdeohjelmaa Royal Princess laivalla - Erilaisissa kilpailuissa osallistujina yleisöstä halukkaat

Luistelua Karibian risteilyllä

Allure of the Seasillä puolestaan ammattiesiintyjät

Kun mieluinen risteily on löytynyt, seuraavaksi pitää päättää minkälaisen hytin varaa. Jos kokee, että ei tarvitse hytissä ikkunaa taikka parveketta, niin tällä ratkaisulla säästää risteilyn hinnassa. Toisaalta taas, jos haluaa nauttia merimaisemista täysin omassa rauhassa, niin sitten kannattaa varata parvekkeellinen hytti tai sitä tasokkaampi aina sviiitteihin saakka.

Deluxe hytti Royal Princess

Deluxe parvekehytti Royal Princess -laivalla

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota laivan hygieniaan, nimimerkillä kerran norolaivalla lomaillut 😅. Kannattaa myös ehdottomasti pestä saippualla käsiä usein. Laivoilla hyvin herkästi leviää epidemiat ja kun tänne saakka matkustaa, niin olisi toivottavaa, että saisi nauttia lomasta terveenä.

Lue tästä kaikki aiemmat vinkit ja kokemukset:

Tässä kokemuksia ihan ensimmäiseltä Karibian risteilyltä: https://www.lomavinkit.fi/vinkit-karibian-risteilylle

Mitä hintaan sisältyy: https://www.lomavinkit.fi/content/karibian-risteily-–-miten-valita-mieluisin-risteily-ja-mitä-hintaan-sisältyy

Käytännön vinkkejä laivalla oloaikaan: https://www.lomavinkit.fi/content/karibian-risteilyllä-–-käytännön-vinkkejä-laivalla-oloaikaan

10 päivän risteily Royal Princessilä: https://www.lomavinkit.fi/content/10-päivän-karibian-risteily-royal-princessillä

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!Lisää uusi kommentti