Riisitunturin tykkylumipuumaisemat talvella Posiolla Lapissa

Riisitunturin tykkylumipuumaisema

Riisitunturin tykkylumipuumaisemat talvella Posiolla Lapissa

Eipä olisi arvannut, että kun kesällä istuimme Riisitunturin ikkunalammella aamulla klo 7 aamukahvilla, että palaamme samoihin maisemiin jo seuraavana talvena. Tällöin vasta haaveilin, että olisipa ihana käydä täällä myös talvella. Riisitunturi on tunnettu kauniista tykkylumipuista. Vuodenvaihteemme retkeilyautoreissu suuntautui Lappiin ja päätimme suunnitella reitin niin, että ajamme takaisin Posion kautta kohti Kuusamoa. Kannatti.

Riisin rääpäsy talvella

Riistitunturin reitti talvella

Riisitunturin tykkylumipuita

Saavuimme Riisitunturin parkkipaikalle noin puolen päivän aikaan. Pakkasta oli melkein 20 astetta ja aurinko oli juuri nousemassa ja heti perään laskemassa. Ennätimme kuitenkin tehdä retkemme valoisaan aikaan.

Riisitunturi talvella

Auringonnousu vai -lasku :)

Autoja oli parkkipaikalla paljon vähemmän kuin kesällä. Vaikka tie aurataankin hyvin talvisin, kannattaa olla malttia auton ratissa. Tiellä on väistämislevikkeet, hyödynnä niitä! Alhaalta ajava väistää ja tarvittaessa peruuttaa. Meidän ajomatkalla ei ollut ruuhkaa ja vain muutama auto tuli vastaan, mutta seuraavana päivänä liikennettä oli ollut hieman enemmän ja liikenne oli jumiutunut.

Kiersimme saman reitin kuin kesällä, Riisin rääpäsyn. Reitti kuljetaan myötäpäivään. Tästä pääset lukemaan reitistä tarkemmin. Reitillä pärjäsi hyvin myös ilman lumikenkiä. Sekin kertoo siitä, että suosittu reitti on kyseessä.

Riisin rääpäsyn reitin alkuosuudella

Riisin rääpäsyn reittiä retken alkutaipaleella

Tykkypuita reitin varrella

Tykkylumipuita kaikkialla

Autiotuvan vieressä on iso taukokatos, jossa on nuotiopaikka. Söimme siellä eväät ja jatkoimme matkaa.

Riisitunturin autiotupa

Riisitunturin autiotupa

Alueella on talvella monitoimireitti, jossa voi myös pyöräillä. Tästä linkistä pääset paremmin tutustumaan karttaan. Seuraavalla kerralla suuntaamme pyöräilyreitille :) Huom! Kesäisin pyöräily ei ole sallittua.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävä? Jätä kommentia! :)

 


Kommentit
    January 23 Ikilinkki

Hienot maisemat ja polkukin näyttää olevan yllättävän hyvin tallattu! Olitteko yötä Riisitunturin parkissa? Me käytiin viime kesänä Riisitunturilla ja tykättiin maisemista. Riisitunturia on mainostettu enemmän talvipaikkana, mutta kesälläkin oli paljon nähtävää. Käveltiin se pidempi Riisin Rietas, joka kiersi viereisen vaaran kautta ympäri. Matkalla oli mm. hienoja rinnesoita ja komeaa vaarametsää. Metittiin, että olisi hieno mennä talvella käymään, mutta ei olla vielä uskallettu omalla retkeilyautolla sinne korpeen lähetä talven pakkasessa.

Tiina
Tiina
    January 23 Ikilinkki

In reply to by MikaM

Kiitos Mika viestistä!
Kesällä myös ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Meillä ei ollut suunnitelmissa vielä tänä talvena käydä, mutta paluumatka Lapista takaisin etelään antoi aikataulusta myöten, joten päätimme ajella Posion ja Kuusamon kautta.
Viime kesänä yövyimme Riisitunturin parkkiksella, jotta olimme aikaisin aamulla reitillä. Tällä kertaa yövyimme Himmerkin lomakeskuksen leirintäalueella, joka on varmasti kiva paikka kesälläkin kirkasvetisen järven rannalla.

Pakkanen ei ole häirinnyt meidän talvimatkailua. Listalla on hankkia parempi suoja etutuulilasiin, sellainen, mikä peittää myös vähintään konepellin yläosan ja sivuikkunat.

Teillä on blogissa mukavia retkikohteita. Onko teillä sometilejä?

    January 25 Ikilinkki

In reply to by Tiina

Meillä ei ole sometilejä blogilla ainakaan vielä. Vältellään ylläpitostressiä :)
Kiitos leirintäaluevinkistä Posiolla! Täytyy pitää mielessä jos tulee talvikelillä ajeltua siellä. Kesällä ollaan puskassa. Autossa on paneelit katolla niin kesällä sähköä riittää.
Me juuri hankittiin topattu termopeite eteen (Artic merkkinen). Ei olla vielä ehditty yöpymään peitteen kanssa, mutta ainakin pihassa auto tuntuu lämpenevän aiempaa nopeammin kun peite on päällä. Varmasti vähentää vedon tunnetta varsinkin edessä.


Lisää uusi kommentti