Retkeilyautossa mukana kulkevat varusteet, joita ilman emme reissaa

Retkeilyvarusteet retkeilyautossa

Retkeilyautossa mukana kulkevat varusteet, joita ilman emme reissaa

Kaupallinen yhteistyö addnature.fi kanssa.
Olen tykästynyt retkeilyautoiluun. Kuinka paljon olemme nähneetkään ja saaneet kokea ihania hetkiä jokaisella retkellä viimeisen puolentoista vuoden aikana. Kotimaan matkailu on tullut entistä tutummaksi ja luonto lähemmäksi arkeamme.

Tässä kirjoituksessa kerron, mitä retkeilyvarusteita ja mitä muita varusteita olemme hankkineet retkeilyautoomme. Samasta listauksesta on hyötyä, mikäli suunnittelet vaikkapa matkailuauton tai -vaunun ostamista tai vuokraamista. Kaikki tuotteet ovat tilattavissa Addnaturen verkkokaupasta. Addnature.fi ei ollut itselleni entuudestaan tuttu, joten hämmästyin sen todella laajasta valikoimasta. Kerron kokemukset myös tilaamisesta.

Lähdetään liikkeelle retkeilyautomme keittiöstä. Olemme hankkineet melamiinista valmistetut lautaset, kulhot ja kahvikupit. Astiasto on särkymätön, sillä jos matkassa olisivat olleet mukana tavalliset lautaset ja kupit, ne olisivat varmasti särkyneet jo monta kertaa. Tästä pitää huolen pikkuteiden nimismiehen kiharat. Ruonlaittoa varten, mukana kulkevat tavalliset kattilat ja pannut, samoin ruoanlaitto- ja ruokailuvälineet. Valmistamme ruokaa myös retkigrillillä.

Aamukahvit retkeilyautossa

Aamukahvit valmistumassa liedellä perkolaattorissa

Moni on kysynyt meidän kahvipannusta, joka on perkolaattori. Myös niitä on tilattavissa Addnaturen verkkokaupasta. Kahvi valmistuu siten, että vesi kun alkaa kiehua, se nousee pannun sisällä olevaa putkea pitkin ylös kahvipurusäiliöön sieltä valuen takaisin pannuun. Kun vesi on kiehunut muutaman minuutin, kahvi on valmis. Tämän jälkeen kannattaa odottaa vielä muutama minuutti, jotta purut laskeutuvat pannun pohjalle (niitä tulee väkisin sinne mukaan). Sitten ei muuta kuin nauttimaan hyvästä kahvista. Valitse kahvipuruista pannukahvi.

Retkeilyautomme raikasvesisäiliön vettä emme käytä juomavetenä. Juomavesi kulkee mukana erillisissä kanistereissa, josta kaadamme sitä pienempään kannuun.

Vesikanisterissa juomavedet

Kapea kanisteri mahtuu keittiön kapeaan kaappiin, jonne olemme tehneet lisätason tarvikkeille

Muita hyödyllisiä varusteita ovat retkipöytä- ja tuolit. Näiden lisäksi riippumatto on kiva olla reissussa mukana. Leiriytyessä oven edessä on mukava olla alusta

Leirintäalueella

Leirintäalueella leiriytymässä. Alusta on ihan kiva olla varsinkin hiekalla :)

Nyt kun illat alkavat jo aikaisin hämärtyä, otsalamppu on todella hyvä olla aina mukana. Meidän toisessa otsalampussa on valotehoa 1500 lumenia ja valon kantomatkaa jopa 170m. Toinen otsalamppu, jota minä lähinnä käytän, on paljon heikompi laatuisempi, mutta se on aivan riittävä, varsinkin kun toisella on lamppu, joka valaisee koko metsän. Varavirta-akkuja on aina mukana muutamia, joita voi ladata suoraan aurinkopaneelista tai auton akusta, kun olemme liikkeellä.

Retkipäiviä varten, meillä on aina mukana päiväretkireput, sekä trangia ja tulukset. Vaikka kevyet lautaset ja kupit kulkevatkin autossa mukana, retkiruokailuihin meillä on omat kipot, jotka vievät vähemmän tilaa. Repussa on yleensä valmiina termospullo, johon usein keitämme auton kaasuliedellä kuuman veden valmiiksi.

Päiväretkellä Norjassa

Lounasmaisemissa Norjassa kesällä 2020

Ulkoilu- ja treenivaatteita kannattaa olla joka sään varalle ja käyttötarkoitukseen. Tykkäämme liikkua luonnossa paljon, eikä vesisade ole este liikkumiseen. Näin ollen takin pitää olla sellainen, joka ainakin hylkii vettä, mutta on samaan aikaan hengittävä.

Arvostan erityisesti hyviä maastokenkiä. En ole ”merkkiriippuvainen” vaatteiden tai kenkien suhteen, mutta ehdottomasti parhaimmat maastojuoksukengät ovat Salomonin. Niihin kannattaa panostaa.

Talvella autossa on hyvä olla kevyt lumilapio, mikäli auto jää jonnekin kiinni tai haluaa sen parkkeerata alueelle, missä ei ole talvikunnossapitoa. Monitoimityökalu on mukana erinäisiä pikkukorjailuja varten. Jos listaa jatkaa, niin kyllähän autosta myös kirveskin löytyy :D

Retkeilyautolla talvella

Talvella lumilapio on hyödyllinen varuste

Tilaaminen Addnaturen verkkokaupasta

Tilasin verkkokaupasta Haglöfsin Tjärn takin. Varausvahvistuksessa sain arvioiduin toimitusajan, joka oli 6-8 arkipäivää. Vahvistuksessa luki, että tämänhetkiset erittäin suuret tilausmäärät voivat johtaa viiväystyksiin. Tilasin takin maanantaina ja se saapui perille seuraavan viikon tiistaina. Tilauksen etenemistä pystyi seuraamaan seurantalinkin kautta.

Haglöfs Tjärn takki Addnaturen verkkokaupasta

Takki oli juuri sellainen, kuin odotinkin. Valitsin tämän takin, sillä halusin, että se on tuulen ja veden pitävä ja että sen sisällä on verkkovuori. Aion käyttää takkia retkeiltäessä, kävelylenkillä ja ehkäpä hiitäessä pukien sään mukaan kerrastoja alle.

Kaikki retkeilyyn liittyvät varusteet löydät tämän linkin takaa: https://www.addnature.fi/retkeily-vaellus/ Varusteita, reppuja ja valaisemia löytyy tämän linkin takaa: https://www.addnature.fi/varusteet/

Osallistu arvontaan somessa

Arvotaan 50€ arvoinen lahjakortti Addnaturen verkkokauppaan. Voit osallistua arvontaan Instagramissa ja Facebookissa. Seuraa Lomavinkit.fi somessa, kerro, mitä tilaisit verkkokaupasta ja olet mukana arvonnassa. Arvonta päättyy torstaina 28.10.21 klo 19. Onnea arvontaan!

Heräsikö ajautuksia tai kysyttävää, jätä kommentia!Lisää uusi kommentti