Viikonloppuloma talvella Prahassa

Praha Petrinin kukkulalta

Viikonloppuloma talvella Prahassa

Praha on mukava kaupunkilomakohde myös talvella. Lennot Helsingistä kestää vain pari tuntia, joten lyhyen lentoajan puolesta Praha soveltuu mainiosti myös viikonloppuloman viettoon. Työpäivän jälkeen suunnaksi lentokenttä ja illalla onkin jo Prahan keskustassa ihailemassa upeita rakennuksia ja arkkitehtuuria. Meidän reissu osui juuri marraskuun viimeiselle viikonlopulle, jolloin joulutorit avautuivat ympäri kaupunkia. Jouluvalot ja torien tunnelma toivat mukavan lisän marraskuiselle viikonlopulle.

Milloin Prahaan

Sanotaan, että paras aika vierailla Prahassa on toukokuussa tai syyskuussa. Tämä siitä syystä, ettei ole vielä liian kuuma, koska kesällä lämpömittari voi kivuta yli 35 asteen. Praha on erittäin suosittu matkailijoiden keskuudessa, joten jos haluaa välttää suurimmat ruuhkat, niin kannattaa suunnata kaupunkiin hiljaisempina kuukausina eli juurikin talvella. Lämmintä vaatetta vaan riittävästi päälle.

Lentokenttäkuljetus ja liikkuminen Prahassa

Jos haluat lentokentältä todella helposti keskustaan hotellille, suosittelen varamaan kyydin airport transferin sivulta. Kuljettaja oli vastassa saapuvien terminaalissa nimikyltin kanssa ja n.20min päästä olimmekin jo hotellilla. Auto oli parkissa aivan terminaalin ulko-oven vieressä ja kuljettaja vei hotellin ulko-oven eteen. Todella kätevää, jos haluaa vaivattoman vaihtoehdon lentokentältä hotellille. Toki ruuhka-aikaan varmasti matka kestää kauemmin, mutta ilta-aikaa ruuhkia ei ollut.

Prahassa on helppo liikkua kävellen. Nähtävyydet ovat melko lähellä toisiaan keskustan alueella. Jos haluaa kuitenkin säästää aikaa siirtymissä, joukkoliikenne Prahassa on edullinen ja helppo. Vuorokausilippu maksoi 110 CZK aikuiselta. Lippuja voi ostaa automaateista, ja huom! niihin käyvät vain kolikot. Kännykkälippuakin mainostetaan, mutta se ei toiminut ainakaan suomalaisella liittymällä.

Nähtävyydet Prahassa

Praha on todella kaunis kaupunki upeine rakennuksineen ja kapeine kujineen. Tässä pientä listaa, mitä ehtii viikonlopun aikana. Jos tuntuu, että aikaa riittää ja haluaa vaikka kokeilla jotain uutta, tai osallistua opastetulle kierrokselle, niin vaihtoehtoja on lukuisia. Kannattaa käydä Prahan turisti-informaatiopisteellä, jossa on valtava määrä esitteitä ja vinkkejä kaupunkiloman viettoa varten. Info sijaitsee vanhankaupungin raatihuoneen yhteydessä, eli hyvinkin keskeisellä paikalla. Esitteitä todellakin on laidasta laitaan ja painettuja karttoja joka tarkoitukseen. Reittikartoista esimerkkinä juoksuun soveltuvat reitit, valokuvausreitit, arkkitehtuurireitit jne jne.

Prahan vanhakaupunki

Prahan vanhakaupunki

Vanhakaupunki, näkymä raatihuoneen tornista

Prahan raatihuoneen edustalta

Raatihuoneen edustalla odotetaan tasatuntia

Vanhakaupunki on Prahan turismin keskus. Raatihuone ja sen astronominen kello on yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Kello kertoo ajan lisäksi mm. auringon ja kuun sijainnin. Tasatunnein kellon lyödessä seinustalla tapahtuu mielenkiintoisia asioita, kannattaa käydä katsomassa. Myös raatihuoneen torniin pääsee kipuamaan ylös. Sieltä avautuu upea maisema vanhankaupungin ylle.

Kaarlensilta

Prahan Kaarlensillan taidetta

Kaarlensillalta

Vltavajoen ylittää useat sillat, joista tunnetuin ja suosituin on kivinen goottilaistyylinen kaarlensilta. Silta on 516 metriä pitkä ja lähes kymmenen metriä leveä ja se on käytössä vain kävelijöille. Kerrassaan upea.

Jokiristeily

Vltava joki

Vltava joki

Vltavajoella ovat suosittuja jokiristeilyt. Laivoja on useita ja lippuja voi ostaa suoraan laivasta. Kesäisin joella on varmasti mieletön trafiikki, nyt talvella jokiristeilijöistä oli käytössä vain murto-osa.

Petrinin kukkula

Petrinin kukkulan näköalatorni Prahassa

Petrinin kukkulan näköalatorni

Petrinin kukkulalla on Eiffelin tornia muistuttava torni, jonka huipulta avautuu upea maisema Prahan ylle. Kannattaa kivuta portaat ylös saakka. Kukkulalle pääsee funikulaarilla, johon kelpaavat joukkoliikenneliput. Kesäisin funikulaarille on pitkät jonot, talvella jonoa ei ollut.

Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali

Prahan kirkko

Prahan kirkko

Linna ja katedraali ovat myöskin suosittuja nähtävyyksiä Prahassa. Sisäänpääsyn yhteydessä on turvatarkastus, joten jonottamiseen kannattaa varautua.

Panimokierros

Staropramen panimokierros

Staropramen panimokierros

Jos haluaa tutustua prahalaiseen olutkulttuuriin, kannattaa osallistua prahalaisen oluen, Staropramenin opastetulle panimokierrokselle. Kierros kannattaa varata etukäteen, jonka voi kätevästi tehdä heidän nettisivuilta. Maksu suoritetaan panimon lippupisteellä.

Muuta

Ostoskeskus Prahassa

Ostoskeskus

Prahassa ilman paikallista valuuttaa ei pärjää, jos haluaa tehdä ostoksia pienistä kojuista tai käydä pienissä pubeissa tai ravintoloissa. Isommissa ravintoloissa ja kaupoissa on korttimaksupäätteet.

 Lisää uusi kommentti