Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Viikonloppuloma Bergenissä

  • Ulriken Bergenissä
  • Bergen
  • Vuonoristeily Bergenistä
  • Maisema Ulrikenilta Bergenissä

 

Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee vuonojen ympäröimänä vain vajaan 3 tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Bergen on loistava viikonloppulomakohde, jossa voi yhdistää liikunnan, kulttuurin ja luontomatkailun samaan pakettiin. Suoraan keskustasta pääsee ylös vuoristoon, josta lähtee useita patikointireittejä. Satamassa puolestaan on tarjolla useita erilaisia vuonoristeilyitä, joista voi valita mieluisimman. Lukuisat museot pitävät huolen kulttuuritarjonnasta ja lisäksi satama-alueen kauniit puutalot kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Tätä kaupunkia on helppo suositella ja tässä vinkkejä viikonloppuloman viettoon.

Tekemistä ja vinkkejä Bergeniin

Bergen -kortti

Jos aiot liikkua Bergenissä julkisella liikenteellä, vierailla useammassa museossa tai muissa nähtävyyksissä, kannattaa ehdottomasti hankkia Bergen-kortti. Tämä kortti toimii lippuna busseihin ja kevytjunaan, sekä sisäänpääsylippuna useaan museoon. Floibanen funikulaarista kortilla saa -50% alennuksen kesäaikaan, kun taas talviaikaan kortti kattaa myös funikulaarin käytön ilman lisämaksua. Tästä linkistä näet, mitä kaikkea kortti kattaa.
Bergen –kortin voi ostaa joko paikanpäältä Bergenin turisti-informaatiopisteestä, tai sen voi tilata myös kotiin postitettuna Visit Bergenin sivulta. Tällöin kortti on käytettävissä jo lentokentältä hotellille päin matkustettaessa. Huom! Kortti ei toimi lentokenttäbussissa, vaan lentokentältä täytyy ensin mennä 10min bussimatka Birkelandsskiftetiin ja sieltä kevytjunalla keskustaan päin. Kokonaismatka tälle välille on n. 45-50min, kun taas lentokenttäbussilla kestää n. 20min ja maksaa 100NOK/suunta.

Funikulaari ja Mt Fløyen 

Maisema Bergenissä Mt Fløyenilta

Bergenin keskustasta pääsee ylös Mt Fløyenille, josta avautuu upeat näköalat kaupungin ylle ja vuonoille. Ylhäällä on näköalatasanne sekä ravintola. Täältä lähtee myös useita patikointireittejä. Suosittu 13 kilometrin patikontireitti on Ulrikenille, jonne pääsee myös kaupungin toiselta laidalta köysihissillä. Tämä olisi varmasti mielenkiintoinen reitti, mutta tällä kertaa emme sitä ehtineet kävellä.
Meno-paluu hinta funikulaarilla 90NOK ja Bergen kortilla siis puoleen hintaan. 

Ulriken

Maisema Ulrikenilta Bergenissä

Ulriken on Bergeniä ympäröivistä vuorista korkein ja yltää 643 metriä merenpinnan yläpuolelle. Ylhäältä avautuu upea näköala ja sieltä lähtee useita eripituisia kävelyreittejä. Reitin varrella saattaa poikkoilla myös pari lammasta. Ulrikenille pääsee köysihissillä, joka maksaa meno-paluuna 160NOK. Köysirata lähtee kaupungin laidalta, jonne voi ostaa keskustasta yhdistelmälipun sisältäen bussikuljetuksen. Tällöin hintaa tulee 260NOK/aikuinen. Bussi lähtee tasatunnein turisti-infon vierestä.

Patikointireitit Bergen Ulriken

Vuonoristeily

Vuonoristeily Bergenissä
Jos haluat nähdä henkeäsalpaavan kauniit vuonot, niin kannattaa lähteä vuonoristeilylle. Bergenissä on useita yrityksiä, jotka järjestävät eripituisia ja erilaisella veneillä tai laivoilla tehtäviä risteilyitä. Valikoimassa on mm. pikaveneet ja katamaraanit. Me kävimme 3,5h vuonoristeilyllä, joka tehtiin katamaraanilla Mostraumeniin. Huikean hieno ja elämyksellinen risteily vuonoineen ja vesiputouksineen.

Bergen on monipuolinen kohde, jossa viikonloppuloman aikana ehtii patikoinnin ja vuonoristeilyn lisäksi tutustua hieman kaupunkiin ja muutamaan museoon. Jos haluaa syvällisemmän kosketuksen, niin kannattaa viipyä kolme tai neljä päivää. Säät vaihtelevat ja suuretkin muutokset säässä lyhyessä ajassa ovat yleisiä. Joka tapauksessa Bergen on kaupunki, jossa kannattaa omin silmin käydä ihmettelemässä ja ihastelemassa luonnon ihmeellisyyksiä.

Jos tykkäsit kirjoituksesta, klikkaa tykkään. Voit halutessasi jättää myös kommenttia.

Yhteistyössä Visit Bergen

Tunnelmia Bergenistä
Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti