Upeat rannat ja retkikohteet Itä-Suomessa Saimaalla

Päihäniemen ranta Taipalsaaressa Itä-Suomessa

Upeat rannat ja retkikohteet Itä-Suomessa Saimaalla

Olemme kaksi kertaa alkukesän aikana ajelleet retkeilyautollamme Itä-Suomeen ja Saimaalle. Huuhanrannasta ja Kyläniemen kärjessä sijaitsevasta Rastirannasta jo edellisessä top 6 -kirjoituksessa kerroinkin, mutta koska samalla suunnalla sijaitseva Päihäniemi oli niin hieno, ansaitsevat nämä kolme rantakohdetta ihan oman kirjoituksensa. Kaikki kuuluvat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön retkikohteisiin. Lue lisää.

Päihäniemen hiekkaranta Taipalsaaressa

Päihäniemen hiekkaranta

Päihäniemen hiekkaranta yläilmoista

Päihäniemen ranta on matalasti syvenevä pitkä hiekkaranta Taipalsaaressa. Osoitteeksi navigaattoriin voi laittaa Päihäniementie 439, Taipalsaari. Tie perille on hiekkatie, mutta ainakin kesäkuun lopussa 2020 se oli todella hyvässä kunnossa. Päihäniemi on suosittu retkikohde niin matkailuautolla, -vaunulla, veneellä kuin telttaillenkin. Viikonloppuna siellä olikin tosi paljon porukkaa eri majoitusmuodolla varustautuneina, mutta vaikka ihmisiä olikin paljon, yö oli täysin hiljainen. Ainoastaan järven aallot hiljaa loiskuivat taustalla.

Nuotiopaikka Päihäniemessä

Nuotiopaikka rannalla

Kesäpäivä rannalla

Kesäpäivä rannalla

Päihäniemen puskaparkki

Seuraavana aamuna olikin jo aika tyhjää

Retkeilyautossa koiran kanssa

Maggien kanssa laiskottelua illalla

Rannalla on useampi nuotiopaikka. Alueella on myös pari katosta, joissa tulentekomahdollisuus. Otathan huomioon metsäpalovaroituksen ja sytytät tulen vain silloin, kun varoitus ei ole voimassa. Rannan läheisyydessä jatkuu polku, joka on useamman kilometrin pituinen.

Huuhanranta Ruokolahdella

Huuhanranta Ruokolahdella

Saimaan rivierana tunnetusta Huuhanrannasta vähän jo aiemmin kerroinkin, mutta kyseessä siis 1,5km pitkä hiekkaranta, joka sijaitsee Ruokolahdella. Osoitteeksi navigaattorin voi laittaa Kietäväläntie 257-365, Ruokolahti. Tästä kohtaa tulee risteys, josta lähtee kapea, huonossa kunnossa oleva tie rannalle. Viralliselle parkkipaikalle pääsee, kun jatkaa muutama satametri tietä vielä eteenpäin Kyläniemen suuntaan.

Nuotiopaikka Huuhanrannalla

Nuotiopaikka Huuhanrannalla

Ranta-aluetta

Länsiosa rannasta kuuluu Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiölle ja itäosa UPM-Kymmenelle. Alueella on useita nuotiopaikkoja ja wc:t Lue lisää tästä linkistä.Vietimme aiemmalla Saimaan reissulla Huuhanrannalla yhden päivän ja yön, jonka jälkeen jatkoimme matkaa Kyläniemeen.

Kyläniemi Taipalsaarella

Kyläniemi Taipalsaarella

Kyläniemi on saari Saimaalla, minne pääsee Ruokolahden kautta lossilla. Saari sijaitsee sen verran lähellä Huuhanrantaa, joten kannattaa samalla reissulla käydä myös siellä. Kuten aiemmin jo kerroinkin, siellä sijaitsee ranta, joka muistuttaa pienoiskoossa Kroatian yhtä kauneinta rantaa. Ranta sijaitsee saaren kärjessä Rastiniemen virkistysalueella. Alueella on kaksi grillikatosta sekä wc:t. Lisätietoja Kyläniemestä tästä linkistä.

Ranta Suomessa ja Kroatiassa

Jos lähdet Huuhanrannalle ja Kyläniemeen, matkan varrella on Utulan kyläkauppa. Kannatta käydä! Sieltä saa myös tarvittaessa vettä matkaan. Lisää Utulan kaupasta tästä linkistä.

Lappeenrannan hiekkalinna

Myös Lappeenrannassa kannattaa tietysti piipahtaa.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia :)Lisää uusi kommentti