Top 6 nähtävyydet ja tekemistä Wienissä

Kaupunkiloma Wienissä Itävallassa

Top 6 nähtävyydet ja tekemistä Wienissä

Wienin kaupunkiloma yllätti positiivisesti. Kaupungissa on helppo liikkua paikasta toiseen ja nähtävää ja tekemistä riittää moneen makuun. Hintataso on edullinen. Tässä meidän kokemukset ja vinkit Wienin kaupunkilomalle. Katso myös video.

Top 6 nähtävyydet ja tekemistä Wienissä

Schönbrunnin linna

1. Schönbrunnin linna

Schönbrunnin linnan puutarha

Schönbrunnin linna on ehkä ns. ”pakko nähdä” –kohde Wienissä. Puutarhat linnan ympärillä ovat valtavat ja linnan sisälläkin riittää nähtävää. Jos aiot käydä tutustumassa sisätiloihin, kannattaa tähän varata aikaa.

Schönbrunnin linna

Wienin eläintarha sijaitsee Schönbrunnin linnan laidalla.

2. Stephansdom – Pyhän Tapanin Tuomiokirkko

Pyhän Tapanin Tuomiokirkko sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Wienin keskustassa

Pyhän Tapanin Tuomiokirkko sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Wienin keskustassa.

Pyhän Tapanin Tuomiokirkko sisältä

3. Prater huvipuisto

Prater huvipuisto

Wienin huvipuisto sijaitsee Pratersternin metroaseman vieressä. Laitteet ovat eriluokkaa kuin esimerkiksi Linnanmäellä. Kannattaa käydä tutustumassa ja suosittelen ehdottomasti 95m korkeaa keinukarusellia. Ylhäältä avautuu upea maisema Wienin ylle!

Prater huvipuisto maailmanpyörä

Prater huvipuisto keinu

4. Illuusiomuseo

Illuusiomuseo

Illuusiomuseo on todella mielenkiintoinen ja hauska kohde ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Täällä voi ottaa kuvia, jossa toinen näyttää mimi-ihmiseltä ja toinen isolta ja vieläpä samassa kuvassa. Lisätietoja Illuusiomuseosta tästä linkistä.

Illuusiomuseo

5. Donauinsel

Donauinsel

Donauinsel on saari Tonavan sivuhaarassa ja se on Wienin rantalomakohde lyhyen metromatkan päässä keskustassa. Täällä voit istua lepotuolissa, nauttia kylmiä virvokkeita, vuokrata polkuveneen, uida tai hyppiä trampoliinilla. Alueella järjestetään kesäisin myös ulkoilmakonsertteja.

Donauinsel

6. Kahlenberg

Kahlenberg näköalatasanne Wienissä

Kahldenberg on Wienin laidalla sijaitseva kukkula, josta aukeaa maisema koko Wienin ylle. Näköalatasanteella on kaksi ravintolaa, hotelli ja kirkko. Tänne pääset bussilla nro 38A, joka lähtee Heiligenstadtin metroaseman läheisyydestä. Kahlenberg sijaitsee bussin päätepysäkillä.

Muuta Wienissä

Raatihuone

Muita nähtävyyksiä Wienissä on lukuisia, mm. Hofburg, Raatihuone ja Karlskirche. Kannattaa käydä myös Tonavan jokiristeilyllä.

Karlskirche

Tonavan risteily Wienistä

24h / 48h /72h Wien kortti

Myös Wienissä on mahdollista ostaa Vienna card, johon sisältyy julkisen liikenteen rajaton käyttö ja kortilla saa alennuksia useista sisäänpääsyistä. Kortin voi ostaa joko etukäteen internetistä tai Wienissä turisti-infopisteestä tai hotelleista. Lisätietoja Wien-kortista tästä linkistä.

Ostokset Wienissä

Kattava ja usean sadan kaupan ostoskeskus Donau Zentrum sijaitsee Kagranin metroaseman vieressä. Pienempi ostoskeskus, Wien Mitte the mall, sijaitsee keskustassa Wien Mitte asemalla.

Lentokentältä Wienin keskustaan

Lentokentältä Wieniin pääsee helpoiten ja edullisimmin paikallisjunalla. Lentokentältä on myös kalliimpi junayhteys suoraan Wienin keskustaan. Myös bussilla on mahdollista saapua keskustaan. Omasta kokemuksesta paikallisjuna oli todella kätevä ja edullinen vaihtoehto. Tästä linkistä lisätietoja.Wien-kortti ei kelpaa lentokenttäkuljetukseen.

Ravintolavinkki

Syö Bierkartenissa paikallista ruokaa. Hyväksi havaittu Beirkarten Stadtparkin puistossa, Biergart'l im Stadtpark, lähellä Stadtparkin metroasemaa.

Yhteistyössä Visit ViennaLisää uusi kommentti