Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Thaimaahan edullisesti

  • Näkymä Koh Ngailta

 

Thaimaahan pääsee myös edullisesti. Usein ajatellaan, että lennot majoituksineen maksaa reippaasti yli 1000 euroa, mutta jos näkee jonkun verran vaivaa, niin kyllä reissun saa havemmallakin tehtyä. Halvempi hinta ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joutuisi majoituksesta tinkimään kovinkaan paljon. Se voi kuitenkin tarkoittaa sitä, että lentokonetta joutuu vaihtamaan kerran tai kaksi, mutta joskus myös suorilla lennolla pääsee halvalla. Alla muutama vinkki näin alkuun. Lisää vinkkejä tulossa myöhemmin, joten kannattaa alkaa seurata Lomavinkkejä Facebookissa tai Instagramissa, joita kautta saa ensimmäisenä tiedon uusista sivuston jutuista ;)

Lennot Thaimaahan

Varaa reittilennot ajoissa. Tämä tarkoittaa kuukausia ennen matkustusajankohtaa. Yleensä halvin lähtöpäivä on tiistai, mutta hintakalenteria selaamalla ja päivää vaihtamalla löytää halvimman hinnan. Esimerkiksi Helsingistä Phukettiin pääsee alle 500 euron, jos varaa ajoissa. Näiden lentojen yhteismatka-aika on tosin yli 20h, mutta euroja säästyy rutkasti. Krabin lennot ovat yleensä kalliimpia kuin Phuketin, mutta myös Phuketista pääsee näppärästi liikkumaan laivalla muille saarille, esim. Koh Lantalle. Lentokentältä vain taksi tai yhteiskuljetus Rassada pieriin, josta reittilaivat lähtevät. Jos lento saapuu illalla, niin yksi yö on oltava Phuketissa ja aamulla voi jatkaa matkaa. Laivaliput kannattaa ostaa paikallisesta matkatoimistosta, koska satamassa lippujen hinnat ovat kalliimmat. Laivamatkustamisesta lisää vinkkejä tästä jutusta. 

Phuketista laivalla Koh Lantalle

Phi Phi, matkalla Koh Lantalle

Aina silloin tällöin Finnair tarjoaa edullisia suoria lentoja Bangkokiin. Yleensä hinta on ollut n.550 euroa ja siitä ylöspäin. Bangkokista puolestaan pääsee esim. AirAsialla Krabille, menopaluu n. 60-100 euroa riippuen päivistä ja matkalaukkujen määristä. Airasian lennot ja myös Nok airin tai Thai lion air -yhtiön lennot lähtevät Don Mueangin kentältä, mutta Suvarnabhumin lentokentältä on ilmainen yhteiskuljetus kenttien välillä. Suoraan Suvarnabhumin kentältä liikennöivät Thai airways ja Bangkok airways.

Päinvastoin kuin reittilennot, matkanjärjestäjät tarjoavat viime hetken lomalentoja todella edullisesti, jos paikkoja on vain vapaana. Näissä parasta on tietenkin suora lento Helsingistä Phukettiin tai Krabille. Lentoyhtiöthän ovat jo pitkään käyttäneet dynaamista hinnoittelua, mutta matkanjärjestäjät siirtyivät tähän vasta vuoden 2011 aikana. Painettuja hintoja ei siis ole, vaan hinta määräytyy sen hetken kysynnän mukaan. Täyttä etua dynaamisesta hinnoittelusta matkanjärjestäjät eivät ole vieläkään saaneet. Edelleen on tarjolla halpoja äkkilähtöjä, toisin kuin reittilentojen äkkilähdöt ovat yleisesti ottaen todella kalliita.

Koh Lanta, Klong Daon ranta

Majoitus Thaimaassa

Thaimaassa vilkkaimman turistikauden aikaan huoneen ilmaistoinnilla, omalla kylppärillä, lämpimällä vedellä ja huoneessa olevalla jääkaapilla saa noin 400-1000 bathin hintaan. Hinta riippuu tietenkin kohteesta. Esimerkiksi Lantalla korkeasesongin aikaan kyseisillä ominaisuuksilla varustettu huone maksaa 600-800 bath/yö, eli tämän hetken kurssin mukaan n. 15-21euroa/yö. Jos marjoituskohteessa riittää pelkkä tuuletin, eli ilman ilmastointia, niin hintahan tippuu entisestään. Samoin, jos reissun tekee vaikka loka-marraskuussa tai maalis-huhtikuussa niin hinnat ovat vielä halvemmat.

Auringonlasku Klong Daon rannalla, Koh Lanta

 

Tiina

Lisää uusi kommentti