Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Suomen luontokeskus Haltia ja Nuuksion kansallispuisto Espoossa

  • Nuuksion kansallispuiston maisema

 

Espoossa luonto on lähellä. Etelä-Espoon merelliset maisemat vaihtuvat Pohjois-Espoossa kansallispuiston metsiin ja jyrkänteisiin. Espoossa tekemistä riittää moneen makuun. Voit parhaiten tutustua tarjontaan Visit Espoon sivuilta. Tällä kertaa me lähdimme tutustumaan Suomen luontokeskus Haltiaan, joka kätevästi sijaitsee Nuuksion kansallispuiston läheisyydessä. Vierailu Haltiassa onkin helposti yhdistettävissä retkeilyyn Nuuksiossa.

Haltiassa on esillä useita näyttelyitä, joissa Suomen luonto ja sen monipuolisuus tuodaan hyvin esille. Näyttelyiden toteutuksessa on käytetty hyväksi nykyaikaista tekniikkaa. Päänäyttelyn lisänä vaihtelua tuovat teemoittain vaihtuvat erikoisnäyttelyt.

Päänäyttely

Haltian päänäyttely

Päänäyttely on kattava ja elämyksellinen näyttely Suomen luonnosta. Se alkoi kävelyllä lumikanjonin läpi, joka oli niin hyvin tehty, että pystyi helposti kuvittelemaan itsensä kävelemässä jään päällä. Näyttelyn vaikuttavin katseenvangitsija oli jättivalkokangas, jossa vaihtuivat upeat Suomen maisemavideokuvat vuodenaikojen mukaan. Multimediapäätteiltä oli mahdollisuus tutustua jokaiseen Suomen 39 kansallispuistoon. Äänet ja valot loivat lisätunnelmaa.

Muut näyttelyt

Päänäyttelysalin vieressä oli Yöretki-näyttely, missä oli mahdollisuus kuunnella luonnon yön ääniä. Karhunpesäsalissa oli useiden eri eläimien pesiä, jotka ovat varmasti erityisesti lasten mieleen. Siellä oli myös nimestäkin päätellen karhunpesä ja voitteko kuvitella: Karhu näytti niin aidolta, että meistä kukaan ei käynyt sen lähelläkään laugh

Karhunpesä Haltian luontokeskuksessa

Viherkehänäyttelyssä voi tutustua pääkaupunkiseudun luontokohteisiin. Isoista kosketusnäyttöruuduista pystyi tutkailla tarkemmin karttoja ja suunnittelemaan reittejä.

Erikoisnäyttely

60 Chicks and Wild Pics –näyttely on 60 pohjoismaisen naisen luontovalokuvanäyttely. Joukkoon mahtuu sekä ammattikuvaajia, että harrastelijoita. Se oli juuri avautunut ja on näytillä helmikuulle 2017 asti. Haltian työntekijän mukaan se on ensimmäinen tämän kokoluokan skandinaavinen yhteistyö.  Kuvat olivat kerrassaan upeita.
 

Haukankierros, Nuuksion kansallispuisto

Opastekyltit Nuuksion kansallispuistossa

Nuuksion kansallispuistossa on useita merkittyjä reittivaihtoehtoja. Päädyimme pitkän harkinnan jälkeen Haukankierrokseen. Tämä on reilu 4 kilometriä pitkä reitti ja kun otti huomioon nuotiolla istumiset ja muut välietapit, niin aikataulullisesti se oli juuri sopivan mittainen. Ilmankos Haukankierros taitaa ollakin koko Nuuksion suosituin reitti.

Nuuksion paras maisema

Yritin selvittää etukäteen, mistä löytyvät Nuuksion parhaimmat maisemat. Tähän en löytänyt vastausta. Nyt voin kertoa, että upea maisema avautuu jyrkänteeltä, joka on Haukankierroksen läheisyydessä. Reitin varrella olevat portaat ovat tämän maisemapaikan läheisyydessä, joten portaiden ylätasannetta voi pitää maamerkkinä.

Grillailtiin Haukkalammen nuotiopaikalla, jonne polku haarautuu Haukankierrokselta. Huippua kun nuotiopuut ym. ovat kaikki valmiina. Ei tarvitse muuta kuin saapua paikalle, sytyttää nuotio ja nauttia.

Haukkalammella

Katso lisää videolta, millaista oli ja miltä siellä oikein näytti wink

Päivä oli kaikin puolin onnistunut ja ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa luontokeskukseen ja samalla reissulla retkeilemässä Nuuksiossa.

Yhteistyössä Visit Espoo ja Suomen luontokeskus Haltia


Lisätiedot ja linkit:

Kulkuyhteydet:
Luontokeskus Haltiaan pääset helpoiten omalla autolla, mutta sinne pääsee myös Espoon sisäisellä bussilla nro 85(A).  Samalla bussilla pääsee myös lähelle Haukankierroksen lähtöpaikkaa. 

Luontokeskus Haltia
Nuuksion reittivaihtoehdot
Ohjattuja retkiä
Nuuksion palvelut 

Tiina

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva