Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Störsvikin ulkoilualue pääkaupunkiseudun läheisyydessä

  • Störsvikin maisemaa
  • Maisema Störsvikin näköalatasanteelta
  • Störsvikin kävelyreitti
  • Sandvikenin hiekkaranta
  • Sandvikenin rannalta
  • Maisema rantareitiltä


Ihastuneena Kopparnäsin virkistysalueesta, kävimme arki-iltana retkeilemässä Kopparnäsin viereisellä ulkoilualueella, Störsvikin luonnonsuojelu- ja virkistysalueella Siuntiossa. Strösvikin kävelyreitit jatkuvat aina Kopparnäsiin asti. Vaikka alueet sijaitsevat lähellä pääkaupunkiseutua, arki-iltana retkeilemässä ei ollut ketään muita. Videolla tunnelmia illasta ja tässä lisätietoa kohteesta.

Missä on Störsvikin luonnonsuojelu- ja virkistysalue

Störsvikin näköalatasanne
 

Störsvikin ulkolualue sijaitsee Siuntiossa, n. 40 km päässä Helsingistä. Auton voi jättää useampaan eri paikkaan, joista Kolavikenin parkkipaikka tai puhdistamon parkkipaikka ovat lähimmät jos saapuu Helsingin suunnasta. Osoitteeksi voi laittaa navigaattoriin Kolaholmen 100, Siuntio.

Störsvikin kävelyreitit

Kävelyreitit ovat helppokulkuiset ja maisemat vaihtelevat. Välillä reitti menee jyrkänteellä, kun taas välillä aivan merenrannan läheisyydessä tai keskellä metsää. Kolavikeniltä kohti Kopparnäsiä käveltäessä on reitin varrella näköalapaikka, josta avautuu upea merimaisema. Tämän reitin varrella on myös entisten torppien kivijalat. Reitti on merkitty valkoisin merkein. Kyypakkaus kannattaa täälläkin retkeillessä olla aina repussa varalta mukana.

 

 

Störsvik

Lähtö Kolavikeniltä

Polku Störsvikissä
Polku meren rannan läheisyydessä

Näköalatasanne Störsvikissä
Näköalatasanteella

Levähdyspaikka Störsvikissä
Taukopaikka reitin varrella

Torppien kivijalat
Torppien kivijalat

Sandvikenissä on hiekkaranta, ja sen läheisyydessä tulentekopaikka. Lähin keittokatos on Sandfjärdenissä. Siellä on myös lähin parkkipaikka, jos haluaa kävellä lyhyintä reittiä Sandvikenin rannalle.

 

 

Hiekkaranta Störsvikissä

Sandvikenin hiekkaranta​

 

 

Tulentekopaikka Sandvikenissä
Tulentekopaikka rannalla

Valitsimme kävelyreitiksi Kolavikenistä rantareittiä pitkin Sandvikenin rannalle. Grillailun jälkeen jatkoimme matkaa metsäreittiä pitkin puhdistamolle ja sieltä tietä pitkin takaisin Kolavikenin parkkipaikalle. Matkaa tälle reitille tuli hieman reilu 5km. Oli arki-ilta, eikä alueella ollut ketään muita retkeilijöitä.  Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme jatkaneet Sandvikenistä rantareittiä Sandfjärdenin kautta Östervikiin ja edelleen Rävbergetin upealle näköalapaikalle. Hiekkarannan läheisyydessä oli mukavan näköistä maastoa myös telttailua ajatellen.

Reitin varrelta Störsvikissä
 

Kuten Kopparnäsin virkistysaluetta, myös Störsvikin virkistysaluetta voi suositella jokaiselle retkeilijälle. Kävelyreitit ovat hyvin merkityt ja ne ovat todella hyvässä kunnossa. Kävelyreitin pituuden voi valita oman mielen mukaan. Päivän voi viettää myös grillaten tai vaikka laiskotellen rannalla tai kallioilla.

Störsvikin kartta
 

Lisätietoa Störsvikistä

Kopparnäsin ulkoilualue

Mukava merellinen retkikohde lähellä pääkaupunkiseutua

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva