Saaristoveneellä Helsingin ja Espoon saaristoon

Saaristoveneellä Helsingin ja Espoon ulkoilusaariin

Saaristoveneellä Helsingin ja Espoon saaristoon

Helsingin ja Espoon saaristo on täynnä upeita retkikohteita. Omaa venettä et välttämättä tarvitse, sille useisiin kohteisiin on kesäisin säännöllinen saaristoveneliikenne. Voit valita mielenkiintoisen linnakesaaren Helsingissä tai luonnonläheisen ulkoilusaaren Espoossa, vaihtoehtoja on monia. Tässä kootusti suosituimmat kohteet ja meidän valitsemat suosikkikohteemme sekä Helsingissä että Espoossa.

Isosaari

Isosaari

Helsingin edustalla oleviin linnakesaariin, Vallisaareen ja Isosaareenon kesäisin suora veneyhteys Helsingin Kauppatorilta. Molemmat kohteet ovat tutustumisen arvoisia, joten kannattaa käydä kummassakin.

Pihlajasaari

Pihlajasaari

Helsingin edustalla oleva Pihlajasaari on yksi kesän ehdoton pikniksuosikkikohteemme Helsingissä. Täällä Tallinnaan suuntaavat laivat pyyhältävät aivan rantakallioiden vierestä ohitse. Kesäisin reittiä käyttää myös muut isommat risteilijäalukset. Lämpimillä rantakallioilla on mukava viettää kesäpäivää ja jos jostain syystä evästä ei olisi riittävästi, saaressa on myös ruokaravintola. Pihlajasaareen yhteysveneet lähtevät Ruoholahdesta ja Kaivarin Merisatamasta. Veneaikatalut tästä linkistä.

Gåsgrundissa Espoossa telttailemassa

Gåsgrundissa telttailemassa

Jos haluat lähteä telttailemaan lähisaaristoon, mutta silti kauas Helsingin vilskeestä, kannattaa ottaa suunnaksi Espoon saaristo. Yksi erinomainen telttailukohde on Gåsgrund, jonne pääsee yhteysaluksella joko Otaniemestä lähtevällä veneellä tai Kivenlahdesta. Gåsgrundetin saarella on mukavia rantakallioita, joilla voi nauttia kesän lämpimistä päivistä. Lisätietoja Gåsgrundetista lomavinkkien aiemmasta jutusta tästä.

Myös koirat ovat tervetulleita Espoon saaristoveneen kyytiin

Myös koirat ovat tervetulleita Espoon saaristoveneen kyytiin.

Rovaren ulkoilusaari Espoossa

Rövaren

Muita Espoon kohteita, jonne pääsee yhteysveneellä, ovat Rövaren, Stora Herrö, Iso Vasikkasaari ja Pentala. Lisätietoja Espoon saariston venereiteistä ja aikatauluista tästä.

Kaunissaari

Kaunissaari

Helsingin kohteista ei kannata unohtaa Kaunissaarta, jonne pääsee saaristoveneen kyydissä Vuosaaresta. Täällä ulkoilureittiä riittää ja palveluitakin on mukavasti saatavissa. Kaunissaaresta voit lukea lisää tästä aiemmasta kirjoituksesta.Lisää uusi kommentti