Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Saaristoveneellä Helsingin ja Espoon saaristoon

  • Saaristovene Espoossa
  • Espoon saaristo
  • Koira mukana Espoon saaristoveneessä
  • Auringonlasku saaristossa

 

Helsingin ja Espoon saaristo on täynnä upeita retkikohteita. Omaa venettä et välttämättä tarvitse, sille useisiin kohteisiin on kesäisin säännöllinen saaristoveneliikenne. Voit valita mielenkiintoisen linnakesaaren Helsingissä tai luonnonläheisen ulkoilusaaren Espoossa, vaihtoehtoja on monia. Tässä kootusti suosituimmat kohteet ja meidän valitsemat suosikkikohteemme sekä Helsingissä että Espoossa.

Isosaari Helsingin edustalla
Isosaari

Helsingin edustalla oleviin linnakesaariin, Vallisaareen ja Isosaareen on kesäisin suora veneyhteys Helsingin Kauppatorilta. Molemmat kohteet ovat tutustumisen arvoisia, joten kannattaa käydä kummassakin.

Pihlajasaari Helsingissä
Pihlajasaari

Helsingin edustalla oleva Pihlajasaari on yksi kesän ehdoton pikniksuosikkikohteemme Helsingissä. Täällä Tallinnaan suuntaavat laivat pyyhältävät aivan rantakallioiden vierestä ohitse. Kesäisin reittiä käyttää myös muut isommat risteilijäalukset. Lämpimillä rantakallioilla on mukava viettää kesäpäivää ja jos jostain syystä evästä ei olisi riittävästi, saaressa on myös ruokaravintola. Pihlajasaareen yhteysveneet lähtevät Ruoholahdesta ja Kaivarin Merisatamasta. Veneaikatalut tästä linkistä.

Espoon saaristossa telttailemassa
Gåsgrundissa telttailemassa

Jos haluat lähteä telttailemaan lähisaaristoon, mutta silti kauas Helsingin vilskeestä, kannattaa ottaa suunnaksi Espoon saaristo. Yksi erinomainen telttailukohde on Gåsgrund, jonne pääsee yhteysaluksella joko Otaniemestä lähtevällä veneellä tai Kivenlahdesta. Gåsgrundetin saarella on mukavia rantakallioita, joilla voi nauttia kesän lämpimistä päivistä. Lisätietoja Gåsgrundetista lomavinkkien aiemmasta jutusta tästä.

Koira saaristoveneessä
Myös koirat ovat tervetulleita Espoon saaristoveneen kyytiin.

Rövaren Espoon saaristossa
Rövaren

Muita Espoon kohteita, jonne pääsee yhteysveneellä, ovat Rövaren, Stora Herrö, Iso Vasikkasaari ja Pentala. Lisätietoja Espoon saariston venereiteistä ja aikatauluista tästä.

Kaunissaari
Kaunissaari

Helsingin kohteista ei kannata unohtaa Kaunissaarta, jonne pääsee saaristoveneen kyydissä Vuosaaresta. Täällä ulkoilureittiä riittää ja palveluitakin on mukavasti saatavissa. Kaunissaaresta voit lukea lisää tästä Lomavinkkien aiemmasta jutusta.

Mikä on sinun suosikkikohteesi? Jaa vinkit kommenteissa.

Videolla tunnelmia Espoon saaristosta juhannuksena 2016
Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva