Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Saanatunturin vaellus

  • Saapuminen Kilpisjärvelle
  • Maisemaa matkalla Saanatunturille
  • Opastekyltit Saanatunturilla

 

Saanatunturi on yksi Suomen suosituimmista tunturivaelluskohteista. Reitti on vain 4 kilometriä pitkä suuntaansa ja nousuosuutta tälle 1029 metriä korkealle tunturille tulee vähän reilu 500 metriä. Reitti on todella helppokulkuinen ja ylhäältä avautuvat upeat maisemat Kilpisjärvelle ja aina kauempana näkyville lumihuippuisille vuorille. Tässä kokemukset heinäkuulta 2017, kun olimme matkalla Kilpisjärven kautta Norjaan. Videolla kuvattu reittiä ja koirien kanssa patikointia.

Majoitus Kilpisjärvellä

Mökkimajoitus Kilpisjärvellä

Majoituskapasiteetti taitaa olla Kilpisjärvellä melko vähäinen. Suosituimpana ajankohtana kaikki majoituspaikat ovat melkein kokonaan varattuja ja jäljellä olevista huoneista tai mökeistä voi pyytää korkeaa hintaa. Meillä oli tarkoitus yöpyä Kilpisjärvellä kaksi yötä, mutta päädyimmekin yöpymään vain yhden yön, koska hinta oli melkein kolme kertaa enemmän kuin esimerkiksi Levillä, jossa majoituskapasiteetista on puolestaan ylitarjontaa kesällä. Mökkimajoitus  heinäkuussa 2017 Kilpisjärvellä maksoi 120eur/yö ja tämä oli ainut, mikä oli enää vapaana. Levillä puolestaan saunallinen huoneisto maksoi  46ur/yö. Jos haluat halvemmalla majoittua Kilpisjärvellä, niin kannattaa varata majoitus ajoissa. Toinen hyvä vaihtoehto on telttailu tai asuntovaunu/-auto.

Vaellus Saanatunturille

Reitin varrelta Saanatunturille

Merkitty reitti lähtee Kilpisjärven retkeilykeskuksen pihasta ja matka tunturin päälle on vain 4 kilometriä pitkä. Alhaalla reitin alkuosuudessa oli kivikkoista polkua ja paikoin pitkospuita helpottamassa kävelyä. Ylösnousuosuutta helpottamaan rakennetut portaat on nyt purettu, mutta uudet ovat suunnitteilla ensi kesäksi. Matkan varrella rinteessä on saksalaisten vartiopaikkoja ja muuta sotilasromua. 

Alkumatka Saaanatunturille

Saanatunturin portaat vuonna 2017

Kuvan portaat ovat vanhat. Nykyisin sinne on rakennettu uudet ja reitti kulkee hieman eriä kautta.

Vaellus Saanatunturille

Maasto on helppokulkuista ja ehkä yksi helpoimmista tunturimaastokohteista, koska ylhäällä reitin varrella ei ole yhtään kivikkoa vaan melko tasaista polkua. Toki matka taitetaan kokonaisuudessaan ylämäkeen ja vastaavasti takaisin tullessa odotettavissa on pelkkää alamäkeä. Myös koirille reitti on helppo kulkea.

Polku ylös Saanan huipulle

Koirat Saanatunturin huipulla

Vieraskirja Saanatunturin huipulla

Ylhäällä huipulla on vieraskirja, johon voi jättää omat puumerkit. Hauska idea.

 

 

Videolla kuvattu reittiä ja tunnelmia koirien kanssa vaeltamisesta.
Tiina
Share this post: 

Kommentit

Jussi /
Kommentti: 

Moikka
-70 luvun lopussa ja 2016 tullut käytyä Saanatunturin huipulla. Ensimmäisellä kerralla ei ollut vielä edes portaita. Hyvin leikattu video. Sopivan pituinen.. hyvä laatuinen.

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Kiitos Jussi kommentista! Maisemat on varmaan samanlaiset kuin -70 luvulla, ehkä polku on tässä välissä muodostunut selkeämmin laugh Tosi mukava reitti kyllä oli. Saas nähdä millaset uudet portaat tulee olemaan.

 

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva