Risslan metsäpolku Fiskarsissa - luontoa ja historiaa

Rislan metsäpolku Fiskarsissa

Risslan metsäpolku Fiskarsissa - luontoa ja historiaa

Fiskars on ihastuttava kylä noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Se on valittu vuonna 2019 toistamiseen vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi (lähde https://www.fiskarsvillage.fi/ Pienestä kylästä löytyy useita pikkuputiikkeja ja suomalaista designia, mutta myös luontoa ja hienot retkeilypuitteet. Kävimme tutustumassa Risslan metsäpolkuun, joka tarjoaa luonnon lisäksi mukavasti historiaa. Lue lisää!

Risslan metsäpolku

Risslan metsäpolku

Reitin maisemia pellon laidalla

Risslan metsäpolku sijaitsee aivan Fiskarsin kylän laidalla. Auto kannattaa jättää kylän yleiselle parkkipaikalle ja siitä sitten tien yli ylämäkeen, josta löytyy opasteet reitin lähtöpisteeseen. Meillä oli hieman ex tempore reissu Fiskarsiin ja ylipäänsä retkeilemään, joten mitään eväitä ei ollut matkassa. Take away kahvit napattiin kylältä messiin ja sitten suunnattiinkin reitille :)

Reitti

Risslan metsäpolun reitti

Reitti metsäosuudella

Metsäpolku on noin 4km pitkä reitti. Välillä reitti kulkee keskellä metsää, välillä pellon laidalla ja välillä hiekkateitä pitkin. Noin puolessa välissä matkaa ohitetaan Risslan pato ja vanhat voimalaitosrakennelmat, jotka ovat vuodelta 1899. Padon yhteydessä on reitin ainut tulentekopaikka laavuineen. Reitti on merkitty todella selkeästi oransseilla merkeillä.

Reitti jatkuu pellolta takaisin metsään

Reitti jatkuu pellolta takaisin metsään

Risslan pato ja vanhat voimalaitosrakennelmat vuodelta 1899

Risslan pato ja vanhat voimalaitosrakennelmat vuodelta 1899

Vesiputous

Vesiputous

Risslan metsäpolku on tosi kiva reitti ja yhdistäisin sen muuhun käyntiin Fiskarsissa. tästä linkistä löytyy ajantasaista tietoa ja ohjetta vierailuun.Lisää uusi kommentti