Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Risslan metsäpolku Fiskarsissa - luontoa ja historiaa

  • Risslan metsäpolku Fiskarsissa

Fiskars on ihastuttava kylä noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Se on valittu vuonna 2019 toistamiseen vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi (lähde: https://www.fiskarsvillage.fi/ ) Pienestä kylästä löytyy useita pikkuputiikkeja ja suomalaista designia, mutta myös luontoa ja hienot retkeilypuitteet. Kävimme tutustumassa Risslan metsäpolkuun, joka tarjoaa luonnon lisäksi mukavasti historiaa. Lue lisää ja katso video. Tästä linkistä voit suoraan myös tilata Lomavinkit -kanavan :)

Risslan metsäpolku

Risslan metsäpolku Fiskarsissa
Reitin maisemia pellon laidalla

Risslan metsäpolku sijaitsee aivan Fiskarsin kylän laidalla. Auto kannattaa jättää kylän yleiselle parkkipaikalle ja siitä sitten tien yli ylämäkeen, josta löytyy opasteet reitin lähtöpisteeseen. Meillä oli hieman ex tempore reissu Fiskarsiin ja ylipäänsä retkeilemään, joten mitään eväitä ei ollut matkassa. Take away kahvit napattiin kylältä messiin ja sitten suunnattiinkin reitille smiley

Reitti

Risslan metsäpolku Fiskarsissa
Reitti metsäosuudella 

Metsäpolku on noin 4km pitkä reitti. Välillä reitti kulkee keskellä metsää, välillä pellon laidalla ja välillä hiekkateitä pitkin. Noin puolessa välissä matkaa ohitetaan Risslan pato ja vanhat voimalaitosrakennelmat, jotka ovat vuodelta 1899. Padon yhteydessä on reitin ainut tulentekopaikka laavuineen. Reitti on merkitty todella selkeästi oransseilla merkeillä.

Risslan metsäpolku Fiskarsissa
Reitti jatkuu pellolta takaisin metsään 

Risslan pato
Risslan pato ja vanhat voimalaitosrakennelmat vuodelta 1899

Risslan pato
Vesiputous

Risslan metsäpolku on tosi kiva reitti ja yhdistäisin sen muuhun käyntiin Fiskarsissa. Toki nyt kun on poikkeustila, niin monet pikkuputiikit olivatkin kiinni, mutta tästä linkistä löytyy ajantasaista tietoa ja ohjetta vierailuun.

Videolla tarkemmin reitti :)
Share this post: 

Kommentit

Kommentti: 

Erittäin viihtyisän näköinen metsäpolku ja videokin on laadukkaasti kuvattu. Olisi voinut olla pidempikin.

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Hei kiitos Mikko! Oli tosiaan vähän ex tempore koko reissu, mut pistetään korvan taakse, että vois pidempiäkin videoita tehdä smiley. Niit on tosi kiva tehdä ja kuvata, ei niinkään kuvattavana olla, mutta mukava harrastus laugh Mut tosi kiva oli tuo metsäpolku, padon ja historian kera.

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva