Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Retkeilyauto - kokemuksia ensimmäisen kuukauden jälkeen

  • Retkeilyauto puskaparkissa

Ensimmäinen kuukausi takana siitä, kun hankimme retkeilyauton. Miten on mennyt ja kannattiko hankinta? Kerron ensimmäiset kokemukset ja fiilikset. Lue lisää.

Retkeilyautolla puskaparkissa
Puskaparkissa

Pitkäänhän retkeilyauton hankinnasta meillä oli ollut puhetta ja monenlaista mallia olimmekin käyneet katsomassa mm. caravanmessuilla. Ajatuksesta toteutukseen ja auto tilaukseen. Päädymme merkkiin Weinsberg ja malliin Carabus 600ME. Paria viikkoa myöhemmin se tuodaan meidän pihaan. Kummallakaan meistä ei minkälaista aiempaa kokemusta matkailuautoista, joten opiskelu alkaa.

Ja voin kertoa, että opiskeltavaa riittää. Kaasun liittäminen, sulkuventtiilit, kaasuhella ja kaasulla toimivan lämmityksen käyttäminen oli alusta lähtien helppoa, samoin hallintapaneelin käyttäminen. Mutta jotta vedet ei lorise pihalle, niin sellaisessakin kuin pakkasvahdissa on yksi nappula, mikä pitää olla pohjassa wink. Ja mielenkiintoista oli se, että autoa varten piti ostaa puhelinliittymä, jotta sen kanssa voi asioida kännykän välityksellä laugh 

Retkeilyautossa ruoan valmistus
Ruoanlaittoa


Maisemat metsän keskeltä aamulla kahvikupposen äärellä

Ensimmäisen reissun jälkeen, auto alkaa tulla tutuksi. Tällä hetkellä neljä lyhyttä reissua takana ja kaikki sujuu rutiinilla. Edellisenä iltana ennen lähtöä, auto sähkön päähän, jääkaappi päälle, peruspakkailua. Samana päivänä vielä vedet ja wc käyttökuntoon. Kaikki valmista ja voidaan startata.


Puskaparkista tämäkin kuva

Retkeilyauto merimasemin
Laiskottelua

Retkeilyauto puskaparkissa
Yöpyminen näissä maisemissa

Parasta rekteilyautossa on vapauden tunne. Asfalttia pitkin pääsee melkeinpä minne vaan ja kun ei tee kiveenhakattua suunnitelmaa, aina voi muuttaa reittiä ja vaihtaa suunnitelmaa. Matkustaminen on todella helppoa ja kaikki tarvittava kulkee mukana. Vastaantulevat karavaanarit moikkaavat, aivan kuin olisitte parhaitakin tuttuja smiley Ja se on mahtavaa!


Koiran kanssa on tosi helppoa matkustaa

Meidän koira, kohta 10-vuotias labbis on aivan onneissaan hänen uudesta nukkumapaikasta. Kun ollaan parkissa, tavaratilan väliseinän voi ottaa pois ja hänelle pedataan ihan oma peti patjoineen ja tyynyineen sängyn alle.

Koiran nukkumapaikka retkeilyautossa
Onnellisena omassa pedissä

Tekemistäkin riittää, jos autoa ei vuokraa vaan ostaa omaksi. Ylläpitoon pitää panostaa, jotta kaikki säilyy ehjänä ja siistinä, käytöstä huolimatta. Eli jos tarkoituksena ei ole tehdä lukuisa reissuja vuodessa, ei kannata ostaa omaa. Meille tämä on ollut hyvä valinta, sillä retkeilemme usein.

Retkeilyautossa auringonlaskun aikaan
Maisema auringonlaskun aikaan

Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle tänä kesänä päästään, mutta ainakin kotimaassa tulemme reissailemaan.

Tästä pääset lukemaan kokemukset puolen vuoden jälkeen.

Heräsikö kysyttävää? Jätä kommentia smiley

Videolla auton tarkempi esittely :)
Tiina
Share this post: 

Kommentit

Artsi Halme /
Kommentti: 

Hei
Kiitos kovasti tarinoista ja mielenkiintoisista jutuista. Erityisesti Liesjärven kansallispuistosta kertova klippi innosti meidät tutustumaan tähän hienoon paikkaan ja kävimmekin tekemässä hienon retken puistoon viime perjantaina.

Olemme perheen kanssa tekemässä reissua tulevana syksynä Kilpisjärvelle. Eräs vaihtoehto olisi tehdä matka matkailuautolla. Perheeseemme kuuluu itsen ja vaimoni lisäksi kaksi teini ikäistä poikaa ja kultainen noutaja.

Matka alkaa Nummelasta ja määränpää on Kilpisjärvi, jossa tarkoituksena on tehdä päiväreissuja.

Olisiko teillä antaa vinkkejä mistä kannattaisi kysellä matkailuauton vuokraamista sekä millainen voisi olla meille sopiva. Myös muut vinkit olisi tervetulleita, yöpyminen matkalla jne.

Mukavia reissuja ja turvallisia kilometrejä teille. On ilo seurata teitä.

Yt. Artsi

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Moi Artsi! Lämmin kiitos mukavasta palautteesta! Matkailuauto on kyllä kätevä, jos haluaa reissata ilman tarkempaa suunnitelmaa ja pysähtyä siellä missä haluaa. Palaan sinulle vielä tarkemmin tuosta matkailuauton vuokraamisesta smiley

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Tässä linkki päivitettyyn listaan, jotka vuokraa matkailuautoja. Itse valitsisin sellaisen, jossa on tarvittaessa saatavissa asiakaspalvelua kellon ympäri. Ei tarvitse sitten lomalla miettiä, jos herää jotain kysyttävää, kun vastaus on puhelinsoiton päässä.

Kävimme Kilpisjärvellä pari vuotta sitten ja tällöin melkein kaikki majoituspaikat oli buukattu täyteen. Tästäkin syystä matkailuauto on aika kätevä vaihtoehto smiley

Saana kannattaa ehdottomasti käydä huiputtamassa, kun sinnepäin lähtee! Ja täytyy kyl sanoa, että Levikin oli kiva kesällä smiley

Vieras /
Kommentti: 

Lämmin kiitos näistä vinkeistä. Päädyimme vuokraamaan Matkailuauton Kuopion Retkeilyauto Oy:stä.

Vielä täytyy mainita, että sivujenne innoittamina olemme tehneet Rengasreitin retken saaristoon sekä Kilpisjärven reissuun saimme todella kivoja vinkkejä.

Jäämme innolla seuraamaan matkojanne, oikein hyvää ja aurinkoista kesää teille.

Artsi

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Hei! Mahtava kuulla! Mukavia reissuja ja ihanaa kesää! Meillä matka seuraavaksi suuntaa kohti pohjoista ja sieltä Norjan puolelle Lofooteille. Toivottavasti ilmat suosivat smiley

Lisää uusi kommentti