Retkeilyauto - kokemuksia ensimmäisen kuukauden jälkeen

Retkeilyauto

Retkeilyauto - kokemuksia ensimmäisen kuukauden jälkeen

Ensimmäinen kuukausi takana siitä, kun hankimme retkeilyauton. Miten on mennyt ja kannattiko hankinta? Kerron ensimmäiset kokemukset ja fiilikset. Lue lisää.

Puskaparkissa

Puskaparkissa

Pitkäänhän retkeilyauton hankinnasta meillä oli ollut puhetta ja monenlaista mallia olimmekin käyneet katsomassa mm. caravanmessuilla. Ajatuksesta toteutukseen ja auto tilaukseen. Päädymme merkkiin Weinsberg ja malliin Carabus 600ME. Paria viikkoa myöhemmin se tuodaan meidän pihaan. Kummallakaan meistä ei minkälaista aiempaa kokemusta matkailuautoista, joten opiskelu alkaa.

Ja voin kertoa, että opiskeltavaa riittää. Kaasun liittäminen, sulkuventtiilit, kaasuhella ja kaasulla toimivan lämmityksen käyttäminen oli alusta lähtien helppoa, samoin hallintapaneelin käyttäminen. Mutta jotta vedet ei lorise pihalle, niin sellaisessakin kuin pakkasvahdissa on yksi nappula, mikä pitää olla pohjassa :D

Ruoanlaittoa retkeilyautossa

Ruoanlaittoa

Maisemat metsän keskeltä aamulla kahvikupposen äärellä

Maisemat metsän keskeltä aamulla kahvikupposen äärellä

Ensimmäisen reissun jälkeen, auto alkaa tulla tutuksi. Tällä hetkellä neljä lyhyttä reissua takana kaikki sujuu rutiinilla. Edellisenä iltana ennen lähtöä, auto sähkön päähän, jääkaappi päälle, peruspakkailua. Samana päivänä vielä vedet, jonka jälkeen kaikki valmista ja voidaan startata.

Puskaparkki

Puskaparkista tämäkin kuva

Laiskottelua

Laiskottelua

Yöpyminen näissä maisemissa

Yöpyminen näissä maisemissa

Parasta retkeilyautossa on vapauden tunne. Asfalttia pitkin pääsee melkeinpä minne vaan ja kun ei tee kiveenhakattua suunnitelmaa, aina voi muuttaa reittiä ja vaihtaa suunnitelmaa. Matkustaminen on todella helppoa ja kaikki tarvittava kulkee mukana. Vastaantulevat karavaanarit moikkaavat, aivan kuin olisitte parhaitakin tuttuja :D Ja se on mahtavaa!

Koiran kanssa on tosi helppoa matkustaa retkeilyautossa

Koiran kanssa on tosi helppoa matkustaa

Meidän koira, kohta 10-vuotias labbis on aivan onneissaan hänen uudesta nukkumapaikasta. Kun ollaan parkissa, tavaratilan väliseinän voi ottaa pois ja hänelle pedataan ihan oma peti patjoineen ja tyynyineen sängyn alle.

Koiran oma peti retkeilyautossa

Onnellisena omassa pedissä

Tekemistäkin riittää, jos autoa ei vuokraa vaan ostaa omaksi. Ylläpitoon pitää panostaa, jotta kaikki säilyy ehjänä ja siistinä, käytöstä huolimatta. Eli jos tarkoituksena ei ole tehdä lukuisa reissuja vuodessa, ei kannata ostaa omaa. Meille tämä on ollut hyvä valinta, sillä retkeilemme usein.

Maisema auringonlaskun aikaan

Maisema auringonlaskun aikaan

Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle tänä kesänä päästään, mutta ainakin kotimaassa tulemme reissailemaan.

Tästä pääset lukemaan kokemukset puolen vuoden jälkeen.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia.


Kommentit
Artsi
    May 25 Ikilinkki

Hei
Kiitos kovasti tarinoista ja mielenkiintoisista jutuista. Erityisesti Liesjärven kansallispuistosta kertova klippi innosti meidät tutustumaan tähän hienoon paikkaan ja kävimmekin tekemässä hienon retken puistoon viime perjantaina.

Olemme perheen kanssa tekemässä reissua tulevana syksynä Kilpisjärvelle. Eräs vaihtoehto olisi tehdä matka matkailuautolla. Perheeseemme kuuluu itsen ja vaimoni lisäksi kaksi teini ikäistä poikaa ja kultainen noutaja.

Matka alkaa Nummelasta ja määränpää on Kilpisjärvi, jossa tarkoituksena on tehdä päiväreissuja.

Olisiko teillä antaa vinkkejä mistä kannattaisi kysellä matkailuauton vuokraamista sekä millainen voisi olla meille sopiva. Myös muut vinkit olisi tervetulleita, yöpyminen matkalla jne.

Mukavia reissuja ja turvallisia kilometrejä teille. On ilo seurata teitä.

Yt. Artsi

Tiina
Tiina
    May 25 Ikilinkki

In reply to by Artsi

Moi Artsi! Lämmin kiitos mukavasta palautteesta! Matkailuauto on kyllä kätevä, jos haluaa reissata ilman tarkempaa suunnitelmaa ja pysähtyä siellä missä haluaa. Palaan sinulle vielä tarkemmin tuosta matkailuauton vuokraamisesta :)

Tiina
Tiina
    May 27 Ikilinkki

Tässä linkki päivitettyyn listaan, jotka vuokraa matkailuautoja. Itse valitsisin sellaisen, jossa on tarvittaessa saatavissa asiakaspalvelua kellon ympäri. Ei tarvitse sitten lomalla miettiä, jos herää jotain kysyttävää, kun vastaus on puhelinsoiton päässä.

Kävimme Kilpisjärvellä pari vuotta sitten ja tällöin melkein kaikki majoituspaikat oli buukattu täyteen. Tästäkin syystä matkailuauto on aika kätevä vaihtoehto :)

Saana kannattaa ehdottomasti käydä huiputtamassa, kun sinnepäin lähtee! Ja täytyy kyl sanoa, että Levikin oli kiva kesällä.

Artsi
    July 01 Ikilinkki

In reply to by Tiina

Lämmin kiitos näistä vinkeistä. Päädyimme vuokraamaan Matkailuauton Kuopion Retkeilyauto Oy:stä.

Vielä täytyy mainita, että sivujenne innoittamina olemme tehneet Rengasreitin retken saaristoon sekä Kilpisjärven reissuun saimme todella kivoja vinkkejä.

Jäämme innolla seuraamaan matkojanne, oikein hyvää ja aurinkoista kesää teille.

Artsi

Tiina
Tiina
    July 01 Ikilinkki

In reply to by Artsi

Hei! Mahtava kuulla! Mukavia reissuja ja ihanaa kesää! Meillä matka seuraavaksi suuntaa kohti pohjoista ja sieltä Norjan puolelle Lofooteille. Toivottavasti ilmat suosivat :)

Marianna
    June 14 Ikilinkki

Olemme puolisoni kanssa useasti matkaillleet asuntoautolla. Aiemmin tuttavien vanhoilla sellaisilla. Kokemukset pääosin hyviä. Syy miksi nyt päädyimme uuden vuokraamiseen oli se vanhat ei kulkeneet hyvin vaikka muuten palvelivat täydellisesti.
Tämä auto, eli fiat weisnberg R47 kyllä kulkee hyvin. Mutta: vit.. tämä on oikea itikka imuri!!!! Verkot kiinni ja ovet ja kaikki, ei käyty ulkona niin koppi täynnä itikkaa. Olemme nyt ollut reilun viikon reissussa tällä ja testattu kaikki hemmetin konstit. Itikkaa pukkaa jostain. Nyt siis viimeinen keino, ikkunat kiinni ja tuuletus päällä. Tällä ei mennä siis korpeen eikä jänkälle:(

Aihe
Weinsberg
Tiina
Tiina
    June 14 Ikilinkki

In reply to by Marianna

Voi eiiiii, kuulostaa kyllä aika hirveältä! Meillä ei vielä vastaavaa kokemusta ole, mutta kohta suunnataan taas Lappiin, niin josko niitä on siellä enemmän inisemässä. Viime vuonna oltiin kyllä varauduttu erinäisin konstein, mutta ei me tarvittu mitään niistä. Mistä lie johtuu.

Toivottavasti teillä loppureissu sujuu mukavimmissa merkeissä!


Lisää uusi kommentti