Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Reitti ja yöpymiset retkeilyautolla Helsingistä Kilpisjärvelle

  • Onnelan leirintäalue Tuurissa

Matkamme Helsingistä Kilpisjärvelle kesti tänä kesänä ennätykselliset 10 päivää. Kiersimme eri kotimaan kohteita, jotka osuivat matkan varrelle. Tässä reitti ja kokemukset yöpymispaikoista sisältäen leirintäalueet kuin myös matka- ja puskaparkit. 


Reittikartta

Lähdimme matkaan perjantai-iltana, joten kovin pitkälle emme jaksaneet ajella. Päätimme jäädä Lempäälän Ideaparkin matkaparkkiin yöksi. Siellä olikin parisenkymmentä muuta autoa ja vaunua parkissa. Moottoritien äänet kuuluivat todella selkeästi läpi, eikä se hiljentynyt missään vaiheessa yötä. Kaiken kruunasi klo 3 yöllä huvin vuoksi tööttäilyt, joten nukkuminen oli todella katkonaista. No, seuraavana päivänä sitten pienessä väsymystilassa tuhlaamaan rahat Ideaparkkiin laugh.
 

Matka jatkui Tampereen kautta Tuurin Kyläkauppaan. Siellä sijaitseva leirintäalue on todella edullinen, 20€/yö sisältäen myös sähkön. Alue on aivan valtava ja viereen on avautumassa lähiaikoina vielä lisää karavanpaikkoja. Siltikään, minkäänlaista ruuhkaa ei ilmennyt missään vaiheessa. Lähtöpäivänä oli vain pari hassua autoa ennen meitä, kun tyhjennettiin harmaavedet ja kemsa ennen matkan jatkumista. Kuvittelin, että olisi ollut ihan hillittömät jonot, mutta aivan turhaan.

Onnela camping Tuurissa
Onnela
Tuurin kyläkauppa
Kyläkauppa ja ilmainen tivoli
Retkeilyauto
Tuurissa

Tuurista matka jatkui kohti Vaasaa. Yövyimme Mustasaaressa Grönvikin uimarannan parkkipaikalla (karttalinkki). Täällä yötä vietti myös toinen retkeilyauto. Paikka oli todella rauhallinen ja ehkä siisteimmät puuwc:t ikinä missään.

Seuraavana päivänä ajelimme Pietarsaareen ja siltä jatkoimme matkaa Ohtakariin. Ohtakarin matkaparkissa vietimme yhden yön, samoin Tauvon uimarannan parkkipaikalla ja Hailuodon matkaparkissa. Näistä kolmesta kohteesta pääset lukemaan lisää tästä linkistä.


Ohtakarin matkaparkki sataman vieressä

Tauvon uimaranta

Hailuodon matkaparkki

Hailuodosta ajelimme Keminmaahan ja siellä yövyimme Pohjanrannan leirintäalueella. Saavuimme perille illalla, mutta vielä ennätti käydä ottamassa löylyt leirintäalueen saunassa. Alueella ei ollut kuin 3 muuta matkailuautoa yöpymässä. Hinta oli edullinen, 21€/yö caravan-kortilla ilman sähköä.

Seuraavat pari yötä vietettiinkin Rovaniemellä, ihan omassa matkaparkissa, joka oli 5 tähden parkki, mutta valitettavasti vain meille (ja ehkä muille sukulaisille laugh)


Rovaniemellä

Tästä matka jatkui Pyhätunturin läheisyyteen, missä olimme perillä myöhään sunnuntai-iltana. Yövyimme yleisellä parkkipaikalla, josta aamusta jatkoimme matkaa ja lähdimme valloittamaan Noitatunturia. Koska kansallispuiston porrasremontti estää liikkumisen Pyhänkasteenputoukselta Karhujuomalammelle, lue tästä lisää, miten reitti kannattaa kiertää.


Noitatunturilla

Pyhätunturilta matka jatkui Sodankylään, missä yövyimme Nilimellan leirintäalueella. Hinta oli edullinen myös täällä, 21€/yö caravan-kortilla ilman sähköä.


Tie Kilpisjärvelle

Sodankylästä puoteltiin Kilpisjärvelle ja siitä sitten jatkettiin Norjan puolelle. Minkäänlaisia ruuhkia ei näkynyt missään vaiheessa ja kaikkialla oli tosi hyvin tilaa. Norjan rajalla kysyttiin henkkarit. Kilpisjärvellä kannattaa käydä Saanatunturi huiputtamassa, josta voit lukea lisää tästä linkistä.

Tätä kirjoittaessa, istun retkeilyautossamme Gryllefjordin satamassa ja odotamme lauttaa lähteväksi täältä Andenesiin. Sieltä jatkamme matkaa edelleen Lofooteille. Pohjois-Norjan reissulta luvassa samanlainen kuvaus reitistä, yöpymispaikoista ja hinnoista.

 

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia smiley

Tiina

Lisää uusi kommentti