Reinebringen - Lofoottien tunnetuin maisema

Reinebringen tunnetuin patikointikohde Lofooteilla

Reinebringen - Lofoottien tunnetuin maisema

Lofoottien tunnetuin kuvauskohde on varmastikin Reinebringen, josta avautuu upea näköala Reinen kylään. Matkaa on taitettava melko jyrkkää rinnettä ylös, mutta kulkemeista helpottamaan on rakennettu portaat. Tässä meidän kokemus Reinebringenin reitistä.

Reinebringen patikointireitti

Reinebringen Lofooteilla huipulla

Maisema ylhäältä Reineen päin aamuauringon aikaan

Kävimme jo aiempana päivänä Reinessä ja Å:ssa ajelulla, mutta ilma oli sen verran pilvinen, että tällöin tutustuimme kyliin vain alhaalta käsin. Päätimme, että jos sää selkenee, niin käymme myöhemmin Reinebringenillä patikoimassa, sillä onhan se yksi Lofoottien tunnetuimmista patikointireiteistä.

Edellisenä iltana katsoimme sääennustetta, joka lupaili auringonpaistetta heti aamusta. Ei muuta kuin herätyskello herättämään ennen kuutta, jotta olimme patikkareitin lähtöpisteessä ennen klo 7 aamulla. Aamuherätys siitäkin syystä, että auton saimme heittämällä parkkiin eikä reitillä ollut vielä kuin pari muuta samaan aikaan.

Auton parkkeerasimme parkkipaikalle, joka sijaitsee samassa risteyksessä, mistä käännytään Reinen kylään. Yöpyminen parkkipaikalla on kielletty, mutta kyllä siinä taisi olla muutama asuntoauto viettämässä yötä meidän saapuessa paikalle. Parkkipaikka oli ilmainen (4h). Seuraava ilmainen parkkipaikka on tunnelin jälkeisellä levähdyspaikalla Å:n päin ajettaessa. Autoja oli aiempana päivänä parkissa myös tien varressa. Reinessä on myös iso maksullinen parkkipaikka, jonka yhteydessä on myös ilmaiset ”huoltotilat” matkailuautoille, kuten wc:n tyhjennys.

Nousu Reinebringenille alkaa tunnelin kohdalta vanhan tien varrelta suoraan portailla. Nousua on luvassa 470m. Reitti on luokiteltu vaikeaksi, mutta kiviportaat helpottavat ylösnousua merkittävästi. Ihan mukava aamuteeni, sillä portaita on melkein 1700!

Tunneli Lofooteilla

Reitti lähtee tunnelin vanhan tien varrelta

Portaat Reinebringenille Lofooteilla

Portaiden lähtöpiste

Portaita ei ole kuitenkaan aivan ylös saakka, vaan noin 100m jatketaan vielä jyrkkää rinnettä ylös. Vesisateella se on varmasti liukas ja pieniä kiviä saattaa lähteä vierimään alaspäin. Irtokivistä olikin varoituskylttiä matkan varrella.

Reinebringen portaat

Maisemaa taaksepäin

Reinebringen portaat

Portaat jatkuvat vielä

Reinebringen portaat

Viimeinen nousu rinnettä pitkin

Reienbringen polkun ylhäällä

Polku portaiden jälkeen

Ylhäältä avautuu todella upea maisema Reinen ylle. Kun pääsimme ylös saakka, ensin näimme vain yhden muun retkeilijän. Kun lähdimme nousemaan rinnettä vielä vasemmalle ylöspäin, näimmekin viereisen jyrkän huipun päällä  2 muutakin sekä heidän yöpaikan, nimittäin he olivat olleet siellä telttailemassa.

Reinebringenillä

Maisemaa ylhäältä

Reinebringenillä

Kaunista, vai mitä?

Reinebringenillä

Aurinko paistoi ihanasti taustalla. Kannatti herätä aikaisin aamulla!

Alaspäin olikin huomattavasti kevyempää mennä portaita. Aikaa meillä meni koko kävelyosuuteen parkkipaikalta edestakaisin 2h 15min ja matkaa tuli 3,8km.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

Tästä pääset kirjoitukseen koko reissusta Senjalta Lofooteille.


Kommentit
    August 18 Ikilinkki

On kyllä kaunista. Meidän tuolla ollessa Reinebringen oli täysin pilvien peitossa eikä patikoinnissa olisi ollut mitään järkeä. Ehkä pitää yrittää ensi vuonna uudestaan!

    April 21 Ikilinkki

Kiitos inspiroivasta blogista! Paljon hyviä vinkkejä ja hienoja kuvia.
Tarkoitus mennä lofooteille tänä kesänä. Viime vuonna Korona sulki rajan juuri, kun piti mennä. Täältä löytyi pari paikkaa missä pitää ehdottomasti poiketa.


Lisää uusi kommentti