Phuketista laivalla Koh Lantalle, Lantalta Koh Ngaille ja muille lähisaarille

Phuketista pääsee laivalla helposti muualle Thaimaahan

Phuketista laivalla Koh Lantalle, Lantalta Koh Ngaille ja muille lähisaarille

Päivitetty 01/2020. Alunperin julkaistu 01/2016.
Phuketista lähtee päivittäin useita laivoja muualle Thaimaahan. Reitit ja aikataulut ovat nähtävissä osoitteessa phuketferry.com tai rassadapier.com. Aikataulut ovat viitteelliset ja harvoin mikään laiva ajoissa lähtee tai saapuu. Lähtökin voi olla jo tunnin myöhässä ;). Laivaliput voi ostaa joko matkatoimistosta tai viimeistään satamasta. Lippuja voi ostaa myös suoraan netistä, mutta tätä en ole testannut. Joka tapauksessa laivalippujen ostamista ei kannata jättää satamaan, jos haluaa säästää matkakustannuksissa, sillä ne ovat kalliimmat sieltä ostettuina. Esimerkiksi Phuketista Lantalle lippu maksoi 1000bath/henkilö (vuonna 2016), kun paikallisesta matkatoimistosta ostettuna tuohon hintaan olisi sisältynyt jo kuljetuskin satamaan. Phuketin satama, Rassada pier ei sijaitse keskusta-alueella vaan Phuket Townin laitamilla. Lentokentältä taksi satamaan kestää noin tunnin ruuhkasta riippuen.

Laivassa Phuketista Phi Phille

Laivassa Phuketista Phi Phille

Laiva kiertää Phi Phin nähtävyydet ennen kuin saapuu satamaan

Laiva kiertää Phi Phin nähtävyydet ennen kuin saapuu satamaan.

Mielenkiintoista hinnoittelussa on se, että Lantalta Phuketiin päin matkustettaessa laivalipun hinta on huomattavasti halvempi. Tammikuussa 2020 tämä väli maksoi 600 bath matkatoimistosta ostettuna (vuonna 2016 oli 500 bathia, joten eipä ole hinnat hirveesti nousseet). Samalla kertaa kannattaa ostaa myös minibussikuljeutus Phuketin satamasta eteenpäin.

Phuketin ja Lantan välillä kulkee myös pikaveneitä, mutta itse olen matkustanut tällä reitillä aina näillä hitaimmilla isommilla laivoilla. Laivaa pitää vaihtaa Phi Phillä ja yleensä vaihtoaikaa ei ole paljon käytettävissä. Tästä syystä kannattaa olla valmiina matkalaukkujen kanssa ennen kun laiva saapuu satamaan. Laivoissa on kanttiini, josta saa pientä purtavaa ja juomista, mutta hinnat ovat korkeammat.

Muilla reiteillä, esimerkiksi etelän saarilta Phuketiin päin tultaessa ei ole ollenkaan ihmeellistä, että matkustajalautat pysähtyvät keskelle merta ja matkustajat vaihtavat lauttaa ilman, että täytyisi käydä Lantan sataman kautta. Melkosen kätevää eikö?

Laivan vaihto merellä

Laivan vaihto merellä

Veneen vaihto merellä Thaimaassa

Veneen vaihto merellä

Joulukuussa 2019 ja tammikuussa 2020 matkustajia oli tosi vähän. Lantalta etelään päin lähtevillä reiteille oli käytössä vain pikaveneet. Mukavahan niillä on silloin matkustaa, jos ei ole kovin allokkoista, mutta jos aallokkoa on vähänkin enemmän, niin matkanteko voi olla aika pomppuista. Pikavenematka Koh Lantalta Ko Libongille maksoi 1300bath /aikuinen. Koh Lantalta Koh Yao Yaille maksoi 1100bath. Koh Yao Yailta Phuketiin maksoi 650bath jatkokuljetuksen kera. Jos ostat liput Koh Lantalta, osta ne Kimiltä Far Island matkatoimistosta, joka sijaitsee Lanta markettia vastapäätä.

Pikavene Koh Lantalta Ko Libongille, pysähtyy myös Koh Ngailla, Koh Mukilla ja Koh Kradanilla

Pikavene Koh Lantalta Ko Libongille, pysähtyy myös Koh Ngailla, Koh Mukilla ja Koh Kradanilla

Pysähdys Koh Kradanilla, pikavene pääsi suoraan rannalle

Pysähdys Koh Kradanilla, pikavene pääsi suoraan rannalle

Pienemmille saarille matkustettaessa, matkustajalautat eivät pääse rantaan, vaan loppumatka mennään pitkähäntäveneellä. Jos haluaa välttää yllätyksiltä, kannattaa tarkistaa, sisältyykö pitkähäntävenematka lipun hintaan vai maksetaanko se erikseen. Esimerkiksi joulukuussa 2015 Koh Ngaille pitähäntävenekuljetus veneeltä rantaan maksoi 50bath per matkustaja. Aika ovelaa rahastusta, ja pakkohan se on maksaa, että rantaan pääsee ;). Joka tapauksessa, suosittelen lämmöllä tutustumista näihin pikkusaariin, jos etsii rauhaa eikä kaipaa menoa ja vilskettä.

Pitkähäntäveneessä Thaimaassa

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!Lisää uusi kommentti