Löydät meidät myös somesta!
some.png
@lomavinkit.fi
Löydät meidät myös somesta! @lomavinkit.fi
some.png

Phuketista laivalla Koh Lantalle, Lantalta Koh Ngaille ja muille lähisaarille

  • Kuva veeneestä, saapumassa Saladaniin Koh Lantalle

 

Phuketista lähtee päivittäin useita laivoja muualle Thaimaahan. Reitit ja aikataulut ovat nähtävissä osoitteessa phuketferry.com tai rassadapier.com. Laivaliput olen ostanut paikanpäältä matkatoimistosta, johon on sisältynyt kuljetus satamaan. Lippuja voi ostaa myös suoraan netistä, mutta tätä en ole testannut. Joka tapauksessa laivalippujen ostamista ei kannata jättää satamaan, sillä ne ovat kalliimmat sieltä ostettuina. Esimerkiksi Phuketista Lantalle lippu maksoi 1000bath/henkilö, kun paikallisesta matkatoimistosta ostettuna tuohon hintaan olisi sisältynyt jo kuljetuskin satamaan. Phuketin satama, Rassada pier ei sijaitse keskusta-alueella vaan Phuket Townin laitamilla.

Veneessä Phi Phin lähistöllä matkalla Koh Lantalle

Mielenkiintoista hinnoittelussa on myös se, että Lantalta Phuketiin päin matkustettaessa laivalipun hinta on huomattavasti halvempi. Tammikuussa 2016 tämä väli maksoi 500 bath matkatoimistosta ostettuna. Samalla kertaa kannattaa ostaa myös minibussikuljeutus Phuketin satamasta eteenpäin.

Phuketin ja Lantan välillä kulkee myös pikaveneitä, mutta itse olen aina matkustanut näillä hitaimmilla isommilla laivoilla. Laivaa joutuu vaihtamaan Phi Phillä ja yleensä vaihtoaikaa ei ole paljon käytettävissä. Tästä syystä kannattaa olla valmiina matkalaukkujen kanssa ennen kun laiva saapuu satamaan. Laivoissa on kanttiini, josta saa pientä purtavaa ja juomista, mutta hinnat ovat melkosen korkeat.

Muilla reiteillä, esimerkiksi etelän saarilta Phuketiin päin tultaessa ei ole ollenkaan ihmeellistä, että matkustajalautat pysähtyvät keskelle merta ja matkustajat vaihtavat lauttaa ilman, että täytyisi käydä Lantan sataman kautta. Melkosen kätevää eikö?

Veneen vaihto merellä

Veneen vaihto merellä Thaimaassa

Pienemmille saarille matkustettaessa, lukuunottamatta Koh Lantaa, matkustajalautat eivät pääse rantaan, vaan loppumatka mennään pitkähäntäveneellä. Pari vuotta sitten menin Lantalta Koh Jumille, jolloin jokaisesta saaren hotellista oli oma pitkähäntävene matkustajalauttaa vastassa. Tämä "jatkokuljetus" sisältyi reittimatkan hintaan, mutta nyt viime reissulla joulukuussa 2015 Koh Ngaille pitähäntävenekuljetus lautalta rantaan maksoi 50bath per matkustaja. Aika ovelaa rahastusta, ja pakkohan se on maksaa, että rantaan pääsee laugh Joka tapauksessa, suosittelen lämmöllä tutustumista näihin pikkusaariin, jos etsii rauhaa eikä kaipaa menoa ja vilskettä wink

Pitkähäntäveneessä menossa lautalta rantaan Koh Ngailla

 

Video Koh Ngailta
Tiina

Lisää uusi kommentti