Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Patikointireittinä Skagsvola Norjassa

  • Patikointi Skagsvolalla Norjassa
  • Vaellus Skagsvolalla Norjassa

 

Skagsvola on mukava patikointireitti Keski-Norjassa lähellä Ruotsin rajaa. Tätä reittiä suosittelemme niille, jotka etsivät rauhallisia päiväretkikohteita Norjassa ja kohteita, jossa voi valita reitin pituuden. Tässä meidän kokemuksia reitistä. Katso myös video!

Skagsvola

Skagsvola sijaitsee Trysilin kunnassa Hedmarkin läänissä. Sijainti on hyvä, sillä siellä voi käydä vaikka paluumatkalla takaisin Suomeen päin. Valittavana on joko 2,2km reitti pohjoiskärjelle, 4,2km reitti eteläkärjelle tai sitten koko kierros, jolloin matkaa tulee yhteensä 8,3km. Skagsvolan päältä on upea näkymä 460m alempana olevalle Engerenin järvelle. Reittiä oli uudistettu lähiaikoina, sillä parkkipaikalla oli vielä vanha opastetaulu ja puolessa välissä pohjoiskärjelle nousua, uusi polku ei ollut vielä muodostunut. Uusi patikointireitti on päivitetty nettisivuille, johon pääset tästä linkistä.

Skagsvola kartta

Meillä oli matkassa kaksi koiraa, joista toinen hieman vanhempi tapaus. Kaikki retkikohteet valittiin vanhemman koiran ehtojen mukaan. Skagsvola oli hyvä valinta, sillä pohjoiskärkeen oli sopivan pituinen kävelymatka ja aikaa oli käytettävissä reilusti. Muita retkeilijöitä ei juurikaan reitillä näkynyt, alle 10 vastaantulijaa.

Skagsvola reitin varrelta

Kuvia reitin varrelta

Skagsvola reitin varrelta

Skagsvola pohjoiskärki

Skagsvolan patikointireitti on luokiteltu punaiseksi, eli vaativaksi, mutta ainakin pohjoiskärjelle reitti oli melko helppo. Nyt tosin ei ole tietoa, miten reitti jatkuu siitä eteenpäin.

Skagsvola pohjoiskärki

Kiinnostuitko kohteesta tai oletko käynyt? Jätä kommenttia smiley

 

Videolla tunnelmia päivästä
Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti