Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Päiväretki Liesjärven kansallispuistossa

  • Liesjärven kansallispuiston Kyynäränharju
  • Liesjärven kansallispuiston tyyni järvi

Ensimmäistä kertaa Liesjärven kansallispuistossa ja varmasti mennään toistekin. Luonto on upea ja yli kilometrin pituinen Kyynäränharju on mahtava! Meillä kävi uskomattoman hyvä tuuri sään suhteen, sillä viime päivät oli sadellut vettä. Sääennusteen mukaan, aamusta pitäisi olla täydellinen ilma, joten ei muuta kuin illasta jo matkaan. Kannatti herätä kuudelta aamulla, jotta näki täysin tyynen järven pinnasta hitaasti nousevan usvan auringon paistaessa taustalla. Ihan mahtava päivä. Lue lisää ja katso myös video :)

Missä Liesjärven kansallispuisto sijaitsee

Kyynäränharju Liesjärven kansallispuistossa
Kyynäränharju

Liesjärven kansallispuisto sijaitsee Tammelassa, noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Turusta tai Tampereelta ajomatkaa on noin 1 1/2 tuntia. Retken voi aloittaa usemmalta eri pysäköintipaikalta. Valitsimme lähtöpisteeksi Kopinlahden pysäköintalueen. Jos valitset saman, osoitteeksi navigaattoriin voi laittaa Kyynäräntie 145, 31380 Tammela.

Liesjärven kansallispuiston reitit

Liesjärven kansallispuiston tyyni järvi
Järvi aivan pläkä heart

Reittivaihtoehtoja myöskin on useita, joista valitsimme Kyynäränharjun polkun ja järven toiselta puolelta Hyypiön rengasreitin. Tälle reitille matkaa tulee noin 5km. Hyypiön rengasreitin jälkeen palataan samaa reittiä takaisin autolle. Se ei ainakaan meitä haitannut, sillä paluureittinä oli nimenomaan Kyynäränharju ja sehän tuli jo todettua olevan upea. Lisää reittivaihtoehtoja näet tästä Metsähallituksen esitteessä olevasta kartasta.

Olimme aamusta jo liikkeellä eikä muita kulkijoita ensimmäiseen tuntiin näkynyt missään. Kellon lähestyä yhtätoista, alkoi muitakin retkeiljöitä enemmänkin näkymään. Siltikään minkäänlaista ruuhkaa ei ollut missään vaiheessa, ei edes parkkipaikalla.

Aamun usva Liesjärven kansallispuistossa
Aamun usva

Liesjärven kansallispuiston Kyynäränharju
Kyynäränharjulla


Heijastus tyyntä järveä vasten

Liesjärven kansallispuiston näköalatasanteella
Hyypiön kierroksella on hieno näköalapaikka Hyypiönkalliolla 

Päiväretki oli todella onnistunut ja virkistävä. Iso suositus tälle reitille. Kansallispuistossa on myös vuokrattavissa mm. sauna, josta löytyy lisätietoja tästä linkistä. Myös telttailualueet löytyy. Niistä sijainnit Metsähallituksen kartassa.

Liesjärven kansallispuiston sauna
Sauna Hyypiön kierroksella lähellä Pirttilahden pysäköintialuetta

Jos heräsi ajatuksia, jätä kommentia smiley

 

Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva