Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Nenustan kierros Teijon kansallispuistossa - mukava reitti vaihtelevassa maastossa

  • Teijon kansallispuistossa Nenustan kierros suoalueella

Lämmin sunnuntaipäivä ja suuntana oli Teijon kansalispuisto. Aiemmin tutuiksi ovat tulleet Matildanjärven kierros ja Sahajärven köysilossin päässä oleva Kalasuntti. Koska ilma oli lämmin ja mukana oli kaksi vanhempaa labradoria, vaihdoimme alkuperäisen reittisuunnitelman lyhyemmälle reitille. Valitsimme Nenustan kierroksen, joka osoittautui hyväksi valinnaksi.

Nenustan kierros

Nenustannokka Teijon kansallispuistossa
Nenustannokan näköalapaikka Nenustan kierroksella

Nenustan kierros on noin 4km pitkä rengasreitti, joka kulkee vaihtelevassa maastossa. Luvassa on metsäpolkua, kallioita ja suoalueita. Kierros kuljetaan kartan ohjeen mukaan vastapäivään. Reitti tekee kahdeksikon ja sen risteyskohdalla on nuotiopaikka.

Lähtöpisteenä toimii Neunstannummen pysäköintialue. Osoitteksi navigaattoriin voi laittaa Sauruntie 671, Salo.

Nenustan kierros Teijon kansallispuistossa
Maisemaa reitin varrelta ennen Nenustannokkaa

Nenustan kierroksen nuotiopaikka Teijon kansallispuistossa
Nuotiopaikka

Parkkipaikalla on noin parikymmentä autoa jo parkissa, kun saavumme yhdeksän jälkeen aamulla perille. Ensimmäinen ajatus on, että voi ei, mitkä ruuhkat, mutta se jäi onneksi vain ajatukseksi. Vain muutamia muita näkyi siellä täällä reitillä ja vasta loppumetreillä ihmisiä tuli myös vastaan. Onneksi ei kuitenkaan suoalueilla.

Nenustan kierroksen suoalue Teijon kansallispuistossa
Pitkospuut suoalueella

Yleensä pidän reiteistä, jotka kulkevat mahdollisimman lähellä vettä. Vaikka Nenustan kierroksella ei ole järveä näkyvissä muuta kuin Nenustannokan näköalapaikalla, se oli silti tosi mukava reitti ja vieläpä helppokulkuinen.

Jos haluat reitille lisäpituutta, kulje koko Sahajärven kierros ja ota siihen mukaan Nenustan kierros. Tällöin matkaa tulee noin 12km ja pääset ylittämään vesialueita köysilossilla.

Köysilossi Teijon kansallispuistossa
Köysilossi Sahajärven kierroksella. Kuva aiemmalta reissulta.

Köysilossi Teijon kansallispuistossa
Kuva aiemmalta reissulta

 

Tiina
Share this post: 

Kommentit

Kommentti: 

Harkitsemme, että käväisisimme parin viikon päästä Teijossa. Kiva kuulla, että se ei näin kesäkuussakaan ollut liian ruuhkainen. Matildanjärven kierrosta tuskin kannattaa sen vuoksi kiertää, mutta voisi ajatella, että muutoin ruuhkaa ei tuolloin ole sen enempää kuin nytkään.

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Käykää Sahajärven kierros ja kirjoita sit, millainen oli smiley Se meidän olis pitänyt alunperin käydä kiertämässä, mut olisi ollut liian pitkä lenkki lämpimänä päivänä noille koirille (seli seli laugh) . 

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva