Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Maretarium - Suomalaisten kalojen akvaario

  • Maretariumin itämeriallas
  • Kotkan Maretarium
  • Koira mukana Maretariumissa
  • Maretarium ulkoa

 

Kotkan Maretarium on ainutlaatuinen kohde, jossa pääset tutustumaan Suomen vesistöjen kalalajeihin. Maretarium on luonnonmukainen akvaario, jossa asustelee noin 60 eri kalalajia. Kävimme tutustumassa akvaariotaloon ja saimme valtavasti mielenkiintoista ja kattavaa tietoa Suomen vesistöistä ja kaloista. Tätä kohdetta voi lämmöllä suositella kaikenikäisille ja Suomen luonnosta ja vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneille. Maretarium on auki ympäri vuoden. Tässä hyvä vinkki myös pukinkonttiin.

Maretarium – faktaa

Akvaarioita Maretariumissa on yhteensä 22. Kaikki vesi tulee Itämerestä ja veden lämpötila vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Suurin allas on Itämeriallas, jonka kattona on taivas. Allas on 7 metriä syvä ja leveyttä sillä on 10 metriä. Jotta Itämeren vesi saadaan kirkkaaksi, hiekka- ja UV valosuodattimet suodattavat vedestä sameuden. Mitään kemikaaleja ei käytetä. Tiesitkö, että Kotkan edustalla suolapitoisuus on vain 0,2 %, joten siinä menestyvät myös järvien ja jokien kalalajit.

Itämeriallas Maretariumissa

Maretariumissa asustelee yhteensä noin 1700 yksilöä. Kalat on hankittu eri puolilta Suomea, mm kalanviljelylaitoksilta ja aktiivisilta kalastajilta ja sukeltajilta.

Kaloja ruokitaan päivittäin monipuolisella ravinnolla. Kalojen ruokintaa sukeltajan toimesta on mahdollista seurata päivittäin kesä-heinäkuussa, muina aikoina 2-3 kertaa viikossa. Samalla reissulla sukeltaja putsailee akvaarion seinät levästä. Ajankohtaiset ruokinta-ajat ja muut tapahtumat löydät Maretariumin kotisivujen etusivulta.

Kierros Maretariumissa

Kierrokseen kannattaa varata aikaa reilun tunnin verran, varsinkin jos haluaa mahdollisimman paljon tietoa eri kalalajeista. Jokaisen akvaarion seinustalla tai läheisyydessä on selkeät valotaulut, joissa on kuvat kyseisessä akvaariossa asuvista kaloista ja lyhyt kuvaus lajista. Kierroksella on myös useita multimediapäätteitä, joissa on paljon yksityiskohtaista lisätietoa, esimerkiksi Itämerestä. Omassa opaslehtisessä on lueteltu kaikki kalalajit, josta voi ruksata, mitkä on kierroksen aikana nähnyt.

Lisätietoa voi opiskella multimediapäätteeltä Maretariumissa

Multimediapääte Maretaiumissa

Opastetaulut Maretariumissa

Kierrokselle voi halutessaan pukeutua vaikka merenneidoksi tai sammakoksi, niin lapset kuin aikuisetkin. Sisääntulon yhteydessä on rekilliset naamiaisasuja mistä saa vapaasti valita. Aikuisille on hankittu omat asusteet, sillä jotkut ovat yrittäneet sulloutua lasten naamiaisasuihin. laugh

Marraskuun ajan Maretariumiin ovat myös koirat tervetulleita. Olihan se hauskan näköistä, kun koira näkee ensimmäistä kertaa kaloja. Koiran on hyvä olla tottunut erilaisiin paikkoihin ja ääniin, jotta ei turhaan jännitä vieraassa paikassa.

Koira mukana Maretariumissa

Marraskuun 2017 loppuun saakka on meneillään suosikkikala-äänestys perusteluiden kera. Näistä tuloksista tehdään yhteenveto Suomen satavuotisjuhlavuoden lopulla. Parhaat perustelut palkitaan.

Maretariumin äänestyslaput

Akvaarioiden lisäksi Maretariumissa on esillä vaihtuva valokuvanäyttely. Tällä hetkellä esillä on Arno Rautavaaran Antarctica ja on nähtävissä 6.12.2016 asti.

Kierroksen jälkeen kannattaa suunnata Meripuotiin, jossa on myytävänä matkamuistoja, mm. pehmokaloja ja kalakirjoja. Maretariumissa on myös kahvio ja kesäaikaan aurinkoterassi.

Matkamuistomyymälä Maretariumissa

Lähde ottamaan selvää kenen kanssa Hauki voi asustaa samassa akvaariossa ja minkä muotoinen ravinto hänelle kelpaa wink

Yhteistyössä Maretarium.

Lisätietoja Maretariumista
Sisäänpääsyliput

Labradorinnoutaja Tyyne tutustumassa kalojen maailmaan
Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva