Lissabonin lähikohteet: Cascais, Cabo da Roca ja Sintra

Cascais Portugali

Lissabonin lähikohteet: Cascais, Cabo da Roca ja Sintra

Ensimmäistä kertaa Portugalissa ja viiden päivän oleskelun jälkeen on varmaa, että sinne palataan vielä takaisin. Portugali on mielenkiintoinen maa ja nyt on nähty ja koettu vasta murto-osa. Plussana Portugalille on se, että hintataso on suhkot edullinen. Tällä reissulla tutustuttiin Lissaboniin ja sen lähikohteisiin. Matkat taitettiin kätevästi vuokra-autolla. Tässä meidän kokemuksia ja vinkkejä Lissabonin lähikohteista.

Koska kyseessä oli viiden päivän loma eikä haluttu kovin pitkiä matkoja taittaa autolla, valittiin Lissabonin lähistöltä toiseksi kohteeksi Cascais. Kyseinen kylä ei ollut entuudestaan mitenkään tuttu. Valinta oli nappisuoritus, sillä tämä kylä ja sen lähistöllä olevat kohteet olivat kerrassaan huippuja!

Cascais

Cascais

Cascaisin rantakatu

Cascaisin rantakatu

Cascaisin kävelykatu

Kävelykatu

Hotelli sijaitsi aivan Cascaisin naapuripitäjässä Estorilissä. Hotellin oli kyllä tarkoitus sijaita Cascaisissa, mutta jotenkin kummassa varaus oli tullut tehtyä saman ketjun toiseen hotelliin ja tämähän selvisi vasta hotelliin kirjautuessa. ”Ei teillä varausta täällä ole vaan tuolla Estorilissä”

Hotellihan sijaitsi lopulta paremmalla paikalla. Merinäköala ja rantakadulle matkaa pari sataa metriä. Tämä rantakatu jatkui Cascaisin ohi ja on pituudeltaan ainakin 15km suuntaansa. Aamulenkki siten venyikin useamman tunnin mittaiseksi, tosin matkalla pysähdyttiin useita kertoja

Lenkkeilyreitin maisemaa Cascaisissa

Lenkkeilyreitin maisemaa

Cabo Da Roca, koko Manner-Euroopan läntisin kohta sijaitsee vajaan 30km päässä Cascaisista. Lissabonista matkaa kertyy vähän reilu 40km. Jylhät kalliot, upea auringonlasku ja maisemat, kannattaa käydä. Tuuli oli erittäin kova joten vaatetus kannattaa olla mietittynä sen mukaan.

Auringonlasku Cabo Da Rocalla

Auringonlasku Cabo Da Rocalla

Sintra on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Se sijaitsee vajaan 20km päässä Cascaisita. Lissabonista Sintraan pääsee suoraan junalla ja lippu on todella edullinen, reilu 2 euroa. Autolla ongelmaksi koituvat vähäiset parkkipaikat. Tiet ovat erittäin kapeita. Oletettavasti etenkin kesäisin parkkipaikan löytäminen on todella ongelmallista. Näin keväällä parkkipaikka vielä löytyi ja liikenne oli melko sujuvaa. Poliisit olivat ohjaamassa liikennettä ruuhkaisimmissa risteyksissä.

Sintra, kansallispalatsi

Sintra, kansallispalatsi

Sintraan kannattaa varata aikaa, sillä nähtävää riittää. Sintran suosituimmat nähtävyydet ovat Palacio da Pena, Castelo dos Mouros ja Palacio Nacional. Lisäksi kaupunki itsessään on nähtävyys.  Vaikka olimme varanneet yhden kokonaisen päivän aikaa, silti ehdimme tarkemmin tutustua vain kaupungin kujiin ja ylhäällä sijaitsevaan Castelo dos Mourokseen, Maurien linnoitukseen. Ylhäältä avautuvat upeat maisemat.

Maurien linnoituksella

Maurien linnoituksella

Sintra ylhäältä Maurien linnoitukselta

Sintra ylhäältä Maurien linnoitukselta

Sintran alueella kulkee bussi nro 434, joka kulkee keskustasta Penan palatsille ja Maurien linnoitukselle. Hinta on yhteen suuntaan 5 euroa ja toimii ns. hop on – hop off tyyppisesti eli bussista voi jäädä pois millä pysäkillä tahansa ja hypätä kyytiin uudestaan myöhemmin.

Nähtävyyksille on tietenkin sisäänpääsymaksut. Maurien linnoitus maksoi 8 euroa/aikuinen. Lippuja pystyi ostaa myös 5 % alennuksella netistä (v.2016).Lisää uusi kommentti