Lappohjanranta ja Padva - Upeat hiekkarannat Länsi-Uudellamaalla

Lappohjan ranta

Lappohjanranta ja Padva - Upeat hiekkarannat Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudellamaalla on kaksi kaunista hiekkarantahelmeä, jotka kannattaa ottaa kesän ohjelmalistalle. Toinen on Lappohjanranta Hangossa, joka ei ole virallinen uimaranta, vaan kuuluu Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen retkikohteisiin. Ranta on yli kilometrin pituinen ja hiekka melkein yhtä valkoista kuin ulkomailla olisi. Toinen rantakohde on Padva Raaseporissa, joka on yleinen uima-ranta. Lue lisää ja nappaa vinkit talteen.

Lappohjanranta

Lappohjanranta yläilmoista

Lappohjanranta yläilmoista

Lappohjanranta sijaitsee Lappohjassa, joka on Hankoon kuuluva taajama. Osoitteeksi navigaattoriin voi laittaa Koverharintie 111, 10820 Lappohja (jos laitat navigaattoriin Lappohjan uima-ranta, päädyt yleiselle uimarannalle, joka on venesataman vieressä. Tammisaaresta matkaa on noin 18km.Parkkipaikka on Koverharintien vasemmalla puolella. Auto parkkiin, jonka jälkeen matka jatkuu kävellen helppokulkuista tietä ja polkua pitkin noin 1,5km. Alas rantaan pääsee portaita pitkin.

Kävelyreitti rantaan Lappohjassa

Kävelyreitti rantaan

Hiekka on melkein valkoista ja todella hienojakoista. Kevätauringon paistaessa meri kimaltelee. Rannalla on ihana istahtaa ja katsella joutsenia. Koska kyseesä ei ole yleinen uimaranta, myös koirat saavat tulla rannalle, mutta toki aina kytkettynä. Infotaulun mukaan, vesi syvenee alkuun hitaasti, mutta noin 100m kohdalla, tulee äkkisyvä noin 15 metriin.Hiekan muodostamalla vallireunalla tulee välttää liikkumista hiekan valuvuuden ja eroosio-vaikutuksen vuoksi.

Portaat rantaan

Portaat rantaan

Lappohja ranta

Eikö olekin aivan ihana ranta?

Koira rannalla

Ehkä ekaa kertaa rannalla ja ikää kohta 10 vuotta

Parkkipaikalla ja lähempänä rantaa sijaitsevat wc:t. Alueella ei ole tulentekopaikkaa eikä siten tulentekomahdollisuutta. Lisää tietoa Lappohjanrannasta tästä linkistä.

Padvan uimaranta Raaseporissa

Jos haluat viettää päiväsi vaaleahiekkaisella yleisellä uimarannalla, ota suunnaksi Padvan uimaranta, joka sijaitsee Raaseporissa. Osoitteeksi navigaattoriin voi laittaa Padvantie 712, Bromarf. Ranta on pehmeähiekkainen ja matalasti syvenevä.

Padvan rannalla

Padvan rannalla

Kesäisin rannalla toimii kioski. Telttailu ja leirintä ei ole sallittua. Kesällä kuitenkin varmasti mukava päiväretkikohde.


Kommentit
    May 03 Ikilinkki

En varsinaisesti ole uimarantojen ystävä, mutta tuo Padvan ranta näyttää kyllä erittäin kauniilta. Sitä voisi olla mukava käydä katsomassa, kun lähialueella joskus liikkuu, vaikka ei uimaan menisikään.


Lisää uusi kommentti