Lappeenrannasta Viipuriin Saimaan kanavaa pitkin

Viipurin päiväristeily Lappeenrannasta Saimaan kanavaa pitkin

Lappeenrannasta Viipuriin Saimaan kanavaa pitkin

Tiesitkö, että Lappeenrannasta on mahdollista tehdä Viipurin risteily Saimaan kanavaa pitkin ja ilman viisumia? Laivareitti on aivan uskomattoman kaunis ja kanavan sulut tuovat mukavan lisän kokemukselle. Teimme päiväristeilyn toukokuun lopussa M/S Carelialla Viipuriin ja tässä meidän kokemuksia ja vinkkejä reissusta. Katso myös video. Risteily oli hieno kokemus ja sitä on helppo suositella.

Viipurin risteily ja M/S Carelian palvelut

Ms Carelia Lappeenrannassa

Viipurin risteilyt järjestää Saimaa Travel. Risteilyt lähtevät Lappeenrannan satamasta ja yhdensuuntainen matka Viipuriin kestää noin 5 tuntia. Lähtö on heti aamusta ja perillä Viipurissa ollaan noin klo 13:15 aikaan. Vaikka matka-aika voi kuulostaa pitkältä, se menee todella nopeasti nauttien upeista maisemista, ruokaillen laivalla ja ihan vaan rentoutuen laivan kannella. Valittavana on joko päiväristeily tai sitten on mahdollista tehdä kahden tai kolmen päivän kaupunkiloma Viipurissa. Toki pidemmänkin ajan voi viettää perillä, mutta tällöin tarvitaan viisumi.

Sulku Saimaan kanavassa

Sulku

Sulku Saimaan kanavassa

Sulkuja matkan varrella on yhteensä 8, joista 3 Suomen puolella ja 5 Venäjän puolella. Aiemmin en ollut ikinä tehnyt tällaista kanavaristeilyä, joten sulut toivat mukavan lisän risteilykokemukselle.

Sulussa Saimaan Kanavassa

Sulussa

Saimaan kanava yläilmoista

Saimaan kanava yläilmoista

M/S Carelia –laivassa on kahvila/ravintola ja erillinen ravintola, jossa tarjolla on seisova pöytä meno- ja paluumatkalla. Vaihtoehtona on myös tilata a la carte –listalta. Seisovaan pöytään on kaksi erillistä kattausta suuntaansa, joihin paikat varataan laivalta risteilyemännän kautta. Me nautimme menomatkalla lounaan ja paluumatkalla päivällisen. Ruoka oli todella hyvää ja vaihtoehtoja oli sopivasti.

Ruokaravintola Ms Careliassa

Ruokaravintola

Kahvila ja esiintymislava

Kahvila ja esiintymislava

Laivassa on myös Tax free myymälä. Alkoholijuomia voi ostaa vain jos, matka kestää yli 20h.

Risteily Viipuriin Saimaan kanavaa pitkin

Risteilyn alussa jaettiin kaikille opaslehtinen Saimaan kanavasta, jossa on kattavaa tietoa kanavan historiasta ja tarkempaa tietoa mm. suluista. Risteilyllä on mukana risteilyemäntä, joka huolehtii kaikista käytännön järjestelyistä, neuvoo ja opastaa. Ihan uskomaton tehopakkaus. Hän huomioi hienosti kaikki matkustajat ja huolehtii, että kaikki sujuu mallikkaasti. 

Tekemistä Viipurissa

Viipurin kauppahalli

Kauppahalli

Viipurissa on mahdollista osallistua Saimaa Travelin järjestämälle kiertoajelulle, joka kestää noin 30-40min. Tämä maksoi 10€ / aikuinen. Kierros alkaa heti, kun laiva on saapunut satamaan. Opas kertoi paljon yksityiskohtaista tietoa Viipurista ja sen historiasta. Kierros päättyy kauppatorille, josta voi omatoimisesti tutustua Viipuriin. Laivayhtiöltä sai kahvilipukkeet, joilla sai ilmaiset kahvit torin laidalla sijaitsevan pyöreän tornin kolmannen kerroksen ravintolasta. Maissaoloaikaa on noin 2-3 tuntia riippuen lähinnä rajatarkastajien työskentelynopeudesta.

Viipurin linna

Viipurin linna

Viipurin kauppahalli

Kauppahalli

Kävimme tekemässä ostoksia kauppahallissa ja sen jälkeen kierreltiin keskustan tuntumassa, mistä suunnattiin Viipurin linnalle.

Viipurin linna

Useita rakennuksia kunnostetaan ja myös Viipurin linnaa, joka oli huputettuna. Jotkut rakennukset olivat täysin hajalla ja jäi tunnelma, että ihan kuin olisi ajassa palattu taaksepäin ja reilusti.

Viipurin vanhat rakennukset

Matkan varaaminen ja yleistä tietoa

Ms Carelia

Matkan voi varata Saimaa Travelin sivuilta. Laivayhtiölle täytyy toimittaa passista kuvakopio viimeistään 3pv ennen lähtöä (tarkista ajantasainen tieto laivayhtiöstä). Matkalle tarvitsee mukaan passin, joka tarkistetaan Viipuriin saavuttaessa kertaalleen ja leimataan. Maahantulokortti täytetään ennakkoon risteilyn aikana, jonka täyttämisen opastaa risteilyemäntä kirjallisten ohjeiden kera. Paluumatkalla, ennen takaisin laivaan tuloa, passi tarkistetaan kolmeen otteeseen.

Laivalla voi maksaa kortilla, mutta pääasiassa Suomen puolella riippuen korttipäätteen yhteyksistä, joten kannattaa varata käteistä matkaan. Ruplia voi vaihtaa myös laivan tax free myymälässä. Kauppahallissa pystyi maksamaan ostittain myös euroissa.

Laivalla on ilmaiset säilytyslokerot heti sisääntulon vieressä reppujen ym. pienempien tavaroiden säilyttämistä varten. Isommat matkatavarat säilytetään niille varatuilla hyllypaikoilla.

Valokuvaaminen ei ole sallittua Viipurin satamassa eikä Venäjän rajan ylittävällä sululla saa kuvata rajavartioita.

Saimaan kanava auringonlasku

Matka oli hieno elämys. Saimaan kanava on todella upea ja Viipuriin tutustuminen oli mielenkiintoista. Viipurissa voisi viipyä pidempäänkin kuin päiväseltään, mutta päiväristeilykin oli kiva vaihtoehto. Ostokset ovat todella edullisia.

Lisätietoja Viipurin risteilyistä Saimaan kanavaa pitkin Saimaa Travelin sivuilta.

Reissu toteutettu yhteistyössä Saimaa Travelin kanssa.


Kommentit
Marja
    July 19 Ikilinkki

Passintarkastus vie paljon aikaa perilläoloajasta päivän Viipurin risteilystä. Maissa aikaa vain pari tuntia. Ensin laivasta poistuvat ne matkustajat jotka osallistuvat bussikierrokselle. Muut odottavat laivassa ulos pääsyä. Meni n. 40 min. Sitten vasta me muut pääsimme jonottamaan passintarkastukseen joka kävi hyvin verkkaisesti. Sen jälkeen maissa ehti olla vajaa kaksi tuntia, kun piti olla taas passintarkastuksessa paluumatkaa varten. Laivalla ruoka oli hyvää ja matkanjohtaja tehokas.


Lisää uusi kommentti