Langkawi - tekemistä ja nähtävää kolmessa päivässä

Cenang ranta Malesiassa Langkawilla

Langkawi - tekemistä ja nähtävää kolmessa päivässä

Langkawi on lomasaari Pohjois-Malesiassa Andamanin meren puolella lähellä Thaimaan rajaa. Edellisestä reissusta Langkawille oli kulunut noin 10 vuotta. Ensivaikutelmana näytti, että meno saarella olisi muuttunut reilusti vuosien aikana, mutta tämä johtuikin vain ajankohdasta. Uuden vuoden hulinoiden jälkeen saarella oli yhtä rauhallista kuin ennenkin. Tässä meidän kokemuksia ja vinkkejä Langkawista. Katso myös video.

Saapuminen Langkawille

Saapuminen Langkawille lentokoneella

Langkawille voi saapua joko vesiteitse Lipeltä kuahiin tai Telaga Harbour Marinaan tai lentäen esimerkiksi Kuala Lumpurista tai Singaporesta. Me saavuimme Kuala Lumpurista AirAsian lennolla, joka kesti tunnin. Kannattaa buukata taksi hotellille Grab-sovelluksella. Esimerkiksi meillä matka lentokentältä Cenang -rannan läheisyydessä sijaitsevaan majapaikkaan maksoi 10MYR eli n. 2,3€, eikä jonottaa tarvinnut lainkaan.

Majoitus Langkawilla

Hotelli Langkawilla

Majapaikka

Langkawilla on lukuisia majoitusvaihtoehtoja ympäri saarta. Suurin osa hotelleista sijaitsee saaren länsipuolella lentokentästä etelään ulottuvalla ranta-alueella. Koska matkamme ajoittui juuri uuden vuoden ajalle Langkawille, melkein kaikki majoituspaikat olivat täyteen buukatut. Saari on suosittu lomasaari myös malesialaisten keskuudessa. Jäljellä oli joko huonolla arvosteluilla olevia hotelleja tai aivan ylihintaisia tasokkaampia hotelleja. Halusimme majapaikan sijaitsevan Cenang -rannan läheisyydessä, joten vapaista olevista huoneista lopulta valikoitui Chenang inn. Hintaa tälle tuli 110eur kolmelta yöltä aamupaloineen. Ihan ok huone toimivan ilmastoinnin kera.

Tekemistä ja liikkuminen Langkawilla

Langkawi kotka

Kannattaa vuokrata skootteri tai auto, jotta pääsee helpommin liikkumaan juuri sinne minne haluaa ja oman aikataulun mukaan. Skootterin päivävuokra oli noin 9 euroa. Kyydit voi tietty tilata myös Grabillä, joilloin ei tarvitse itse ajaa. Langkawilla on vasemman puoleinen liikenne.

Langkawin tunnetuin nähtävyys on köysihissi ja kaarisilta yläilmoissa 705m korkeudessa. Lähtötasanne köysihissille sijaitsee Oriental villagessa lähellä Berjaya hotellia. Varaudu jonottamaan, jos osut ruuhka-aikaan. Me jonotettiin tunnin verran ja vaikka jono saattaa näyttää ulospäin lyhyeltä, se kiemurtelee sisätiloissa vielä lisää. Vesipullot kerättiin pois puolessa välissä jonotusta. Pääsylippu maksoi 55MYR, joka sisälsi pääsymaksut myös Sky Rexiin, Sky Domeen ja 3D Art Museumiin. Sky Rexissä istuttiin vaunusimulaattorissa 3D-lasit päässä ja katsottiin 360° näytöstä Jurassic parkista. Sky Domessa istuttiin kupolin sisällä, jonka katossa pyöri video saaden tuntuman, että olisimme istuneet vuoristoradassa. 3D Art Museum oli aika vaatimaton illuusiomuseo, mutta toki hienot seinämaalaukset. Kengät piti jättää narikkaan. Lisätietoja luettavissa tästä.

Köysihissillä ylös

Köysihissillä ylös

Ylätasanteelta

Ylätasanteelta

Langkawi skybridge silta

Langkawi skybridge silta

Ylätasanteella

Ylätasanteella

Oriental villagen läheisyydessä sijaitsee vesiputous, Telaga Tujuh. Kävelymatkaa parkkipaikalta on vain vajaan kilometrin verran, tosin suurimmaksi osaksi ylämäkeä. Täällä seurana liikkuvat apinat, joten ei kannata kuljettaa mitään mukana muovipussissa eikä varsinkaan ruokkia näitä veijjareita.

Vesiputous

Vesiputous

Cenang -rannalla voi vuokrata vesiskoottereita, osallistua saarikierroksille tai ihan vaan laiskotella valkoisella hiekkarannalla.

Cenangin ranta

Cenangin ranta

Cenangin ranta

10 vuotta sitten osallistuin kokopäivän kestävälle purjeveneretkelle, jossa oli mm. merivesijacuzzi, eli roikuttiin veneen sivustalla köysiverkoissa veneen ajaessa eteenpäin. Päivän aikana tutustuttiin myös mangrove-metsiin ja katseltiin kotkia, joita oli todella paljon. Jos olisimme viettäneet pidemmän ajan Langkawilla, olisimme osallistuneet tällaiselle vastaavanlaiselle retkelle uudestaan.

Muuta

Langkawi

Hintataso on samanlainen kuin Thaimaassa. Langkawi on verovapaasaari, joten saaren tax free myymälästä voi ostaa edullisesti esimerkiksi alkoholituotteita. Tax free myymälä sijaisee akvaarion vieressä Cenangin rantakadulla. Ostoksia tehdessä ajokortti riitti henkilöllisyystodistuksena.Lisää uusi kommentti