Kopparnäsin ulkoilualue pääkaupunkiseudun läheisyydessä

Kopparnäsin ulkoilualue Inkoossa pääkaupunkiseudun läheisyydessä

Kopparnäsin ulkoilualue pääkaupunkiseudun läheisyydessä

Mietinnässä oli päiväretkikohde. Jokin missä emme ole aikaisemmin käyneet, mutta ei kovin pitkän automatkan päässä pääkaupunkiseudulta. Suunta-akselina oli länsi. Pienen selailun jälkeen, löytyi ihastuttava Kopparnäsin virkistysalue. Kuvien maisemat näyttivät lupaavilta, ja sitä ne todellakin olivat. Päiväksi sattui kaunis aurinkoinen päivä ja merimaisema oli häikäisevä. Videolla tunnelmia päivästä. Tässä lisätietoa kohteesta.

Missä on Kopparnäsin virkistysalue

Kopparnäsin alueen kartta

Alueen kartta

Kopparnäs sijaistee noin 50kilometriä Helsingistä, Inkoon kunnassa. Alueella on mm. luontopolku, rantakallioita, näköalapaikkoja, grillikatoksia, linnustonsuojelualue ja lintutorni. Parkkipaikat ovat lähellä rantaa ja keittokatoksia. Jos jätät auton Berguddenin parkkipaikalle, siitä pääsee kävelemään upeita rantakallioita pitkin Rävbergetiin. Molemmissa paikoissa on grillikatokset. Rävbergetin näköalatasanteelta avautuvat upeat maisemat kauas merelle.

Kopparnäsin rantakalliot

Berguddenin rantaa

Rävbergetin piknikpaikka

Rävberget

Grillikatos Kopparnäsissä

Grillikatos

Kopparnäsin luontopolku

Luontopolku on noin 3 kilometriä pitkä polku, joka menee pitkälti metsässä pellon laitamilla ja lopun matkaa ajotietä pitkin. Reitin varrella on 10 opastetaulua, joissa kerrotaan luonnosta ja alueen historiasta. Mukava lyhyt reitti, joka helposti käveltävissä. Alkumatka reitistä oli hyvin merkitty valkoisin merkein, mutta reitin tullessa autotielle, merkkejä ei enää ole. Tässä kohtaa täytyy kääntyä vasemmalle ja sitten seuraavasta risteyksestä pienemmälle tielle vasemmalle. Luontopolun lähtöpiste on tässä karttalinkissä. Kopparnäsintien ja Kalastajatorpantien risteyksen kohdalla on pieni P-paikka vasemmalla puolella.

Kopparnäsin luontopolun opastetaulu

Kopparnäsin virkistysaluetta voi suositella ihan jokaiselle. Alueella on kävelyreittejä innokkaille kävelijöille, ja puolestaan jos haluaa viettää päivän vain grillaten ja maisemista nauttien, niin tähänkin on mahdollisuus. Rannan tuntumassa on mahdollista kävellä Sandfärdenin kautta aina Störsvikin luonnonsuojelu- ja virkistysalueelle saakka.

 

Lisätietoa Kopparnäsin virkistysalueesta tästä linkistä.Lisää uusi kommentti