Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Koiran kanssa laivalla

  • Koirat mukana laivalla

 

Moni koiranomistaja haluaa ottaa parhaan ystävänsä mukaan lomareissulle. Lemmikkieläimen voi useimmiten ottaa mukaan reittimatkalle, mutta ei risteilylle. Tässä kootusti laivayhtiöiden ohjeet ja hinnat lemmikkieläimen kanssa matkustamiseen. Vastuu lemmikkieläimestä on aina omistajalla ja laivayhtiöiden ohjeita on tarkoin noudatettava. Lisäksi on muistettava maahantulosäännöt, jotka voi kätevästi tarkistaa Eviran sivulta.


Tässä vertailu laivayhtiöistä, jotka liikennöivät väliä Helsinki – Tallinna, Helsinki – Maarianhamina – Tukholma ja Turku – Maarianhamina – Tukholma. Tarkista aina ajantasaiset tiedot ja ohjeet suoraan laivayhtiöstä. Tietoja päivitetty 07/2019.

Ahvenanmaan satama
 

Viking Line

-    Koira voi matkustaa hytissä, mikäli koiranomistaja on lunastanut koko hytin käyttöönsä. Lemmikkieläimet eivät saa mennä vuoteisiin.
-    Koira tulee pitää aina kytkettynä hytin ulkopuolella.
-    Opas- ja avustajakoiria lukuunottamatta eläimiä ei saa viedä ravintoloihin.
-    Lemmikkieläinlippu maksaa 14eur/suunta. Hinnan näkee online-varauksesta.
-    Viking XPRS:llä, joka liikennöi Helsinki – Tallinna väliä, voi koiran jättää autoon autokannelle 1.10.–30.4 aikana. Lemmikkieläimelle on varattava paikkalippu, mutta autokannella matkustavasta lemmikkieläimestä ei veloiteta mitään. Autokansi on suljettuna koko matkan ajan.
Tiedot Viking Linen sivulta

Koirat Viking Linella
Koirat Viking Linella kesällä 2018


Tallink Silja Line

-    Lemmikkieläinlippu välillä Helsinki – Tallinna maksaa 13eur/suunta (häkkipaikalla), yövuorolla 26eur/suunta + pakollinen hytti.
-    Lemmikkihäkkejä varten voi lainata lukon laivan infosta panttia vastaan
-    Lemmikkieläimet sallitaan vain lemmikkieläinhyteissä tai –häkeissä. Lemmikkieläimet eivät saa mennä vuoteisiin.
-    Lisäksi koiralla on käytettävä kuonokoppaa vietäessä julkisten tilojen läpi hytteihin/häkkeihin
-    Koiria ei voi ulkoiluttaa Tallink Shuttle-aluksilla (Star/Megastar)
-    Tallink Shuttle-aluksilla (Star/Megastar) voi lemmikkieläimen jättää autoon autokannelle. Autokannella matkustavista lemmikkieläimistä ei veloiteta. Autokansi on suljettuna koko matkana ajan (pl. Megastarin autotalli) Huom! Kesäisin autokannella ja autossa voi olla liian kuuma.
-    Lemmikkieläinlippu välillä Helsinki/Turku – Ahvenmaa – Tukholma maksaa 16eur/suunta + hytti
Tiedot Tallink Silja Linen sivulta


Eckerö Line

-    Lemmikistä ei peritä erillistä maksua.
-    Pieni lemmikkieläin, joka mahtuu kantokassiin, voi matkustaa yleisissä tiloissa (poislukien ravintolat). Isommat koirat voivat matkustaa joko autossa autokannella tai hytissä. Autokansi on suljettuna koko matkan ajan. Huom! Kesäisin autokannella ja autossa voi olla liian kuuma.
Tiedot Eckerö Linen sivulta


Omien kokemuksien perusteella, kaikista koiraystävällisin laivayhtiö on ollut Viking Line. Kaikki on sujunut mutkitta ja laivahenkilökunta on ollut todella ystävällinen.
Helsinki – Tallinna välillä Tallink Sijalla puolestaan on ollut kätevää jättää koira autoon nukkumaan, mutta kesäisin tätä en suosittele. Laivan häkkitiloja en myöskään suosittele, toki oma kokemus vain yhden matkan perusteella. Kaikista yksinkertaisinta ja mukavinta on siis varata hytti.

Koirat laivalla Pohjois-Italiassa

Tässä kuvassa ollaan jo Itämerta kauempana wink
 

 

Tiina

Lisää uusi kommentti