Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Koh Yao Yai - Rauhallinen saari Thaimaassa lähellä Phuketia

  • Koh Yao Yai Laem Had ranta
  • Koh Yao Yai Laem Had ranta
  • Koh Yao Yai Hillside resort villa omalla altaalla

Thaimaan reissumme 12. päivä. Matkamme suuntaa Koh Lantalta Koh Yao Yaille. Koska meillä oli suorat lennot Helsingistä Phuketiin ja takaisin, siirryimme vähän lähemmäksi Phuketia ja samalla pääsimme tutustumaan saareen, jossa emme olleet vielä koskaan aiemmin käyneet. Suunnitelma oli hyvä, sillä tutustuminen Koh Yao Yaihin oli ehdottomasti sen arvoista. Arvostamme rauhallisia lomakohteita ja sitä Koh Yao Yai todellakin oli, vaikka se sijaitseekin niin lähellä Phuketin vilinää. Vietimme saarella vain kaksi päivää, joten paljoa siinä ajassa ei ehtinyt tehdä tai nähdä, mutta tässä meidän kokemuksia Koh Yao Yailta. Ehkä yksi kauneimmista ja erikoisimmista rannoista sijaitsee juurikin täällä, nimittäin Laem Had beach. Lue lisää ja katso video tästä upeasta hiekkarannasta.

Saapuminen Koh Yao Yaille

Pikaveneellä Koh Lantalta Koh Yao Yaille
Pikavenekyyti Koh Lantalta Koh Yao Yaille

Matkapäiväksemme osui tuulinen ilma ja odotettavissa oli pomppuinen kolmen tunnin pikavenematka Ao Nangin, RaiLay beachin ja Koh Yao Noin kautta Koh Yao Yaille. Kun nousimme veneeseen, onneksemme veneen takaosassa olevat istumapaikat olivat täynnä ja pääsimmekin kuskin viereiselle penkille istumaan, jossa oli hyvät kaiteet ja niistä sai tukevasti pidettyä kiinni. Matka sujui mukavasti ja maisemathan olivat upeat koko matkan. Pikavenematka maksoi Koh Lantalta Koh Yao Yaille 1200bath/aikuinen. Koh Yao Yailta matka Phuketiin maksoi 650bath /aikuinen sisältäen jatkokuljetuksen hotellille. Vene saapui Phuketissa Bang Rongin satamaan.

Majoitus Koh Yao Yailla

Hotellihuone Koh Yao Yailla Hillside Resortissa
Hotellihuone omalla altaalla

Valitsimme majoituskohteeksi Hillside Resortin ja sieltä villan omalla uima-altaalla. Hotelli sijaitsee saaren länsirannikolla. Hotellialue oli todella rauhallinen ensimmäisen päivän. Jos huono tuuri käy, viereiseen villaan saattaa majoittua bilettävät naapurit, kuten meidän viereiseen, mutta onneksi he saapuivat vasta meidän lähtöpäivänä. Onnea vaan heille, jotka saapuivat meidän jälkeen. Lähin kauppa, Family market sijaisi noin kilometrin kävelymatkan päässä hotellilta. Siellä myytiin myös olutta, toisin kuin 7elevenissä.

Hillside Resort Koh Yao Yailla villa omalla altaalla
Pääsisipä jo takaisin...

Hillside Resort Koh Yao Yailla villa omalla altaalla
Auringonlaskun aikaan

Hillside Resort Koh Yao Yailla
Hotellin vastaanotto ja ravintola

 

Laem Had -ranta Koh Yao Yailla

Laem Had ranta laskuveden aikaan Koh Yao Yailla
Laem Had -ranta laskuveden aikaan 

Ehkä yksi kauneimmista ja erikoisimmista rannoista, missä ollaan koskaan käyty, löytyy Koh Yao Yailta, nimittäin Laem Had ranta. Ranta sijaisee saaren länsirannalla pohjoisosassa. Meillä ei ollut mitään suunnitelmaa näille kahdelle päivälle, mutta Instagramin kautta saimmekin vinkkiä @marikaoo :lta, että tällä rannalla kannattaa ehdottamasti käydä. Vuokrasimme hotellilta mopon ja suuntasimme rannalle laskuveden aikaan muutamaksi tunniksi. Oli upea kokemus käveleskellä melkein autiolla rannalla. Vain muutamia muita tuli vastaan. Nousuveden aikaan rannasta näkyy vain alkupätkä, mutta laskuveden aikaan ranta jatkuu satoja metrejä pitkälle merelle.

Laem Had ranta laskuveden aikaan Koh Yao Yailla
Kävelyllä rannalla

Laem Had ranta laskuveden aikaan Koh Yao Yailla
Taustalla näkyy Koh Yao Noi

Laem Had ranta laskuveden aikaan Koh Yao Yailla
Eipä näy muita missään

Palmut Laem Had rannalla
Palmut rannalla 

Koh Yao Yailla kannattaa käydä, jos arvostat rauhallista lomakohdetta ja kaunista luontoa. Hintataso on korkeampi kuin esimerkiksi Koh Lantalla.

Piditkö kirjoituksesta? Jos pidit, klikkaa tykkään. Halutessasi voit jättää myös kommentia.

 

Laem Had ranta kokokonaisuudessaan
Tiina
Share this post: 

Kommentit

Kommentti: 

On kyllä kaunis ja myös rauhalliselta vaikuttava ranta! Minkälaista snorklaus mahtaa tuolla päin olla?

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Hei Mikko! Kiitos kommentista. Jos lähtis snorklaileen suoraan rannalta, niin tuskin mitään ihmeempää näkisi, mutta toki retkiä järjestetään paremmille snorklaus- ja sukelluskohteille, mm. Phi Phille smiley

Maria /
Kommentti: 

Upea ranta näyttää olevan ja rauhallisen oloinen paikka muutenkin (ellei satu huono tuuri naapureiden suhteen). Mukava kuulla vinkkejä hyvistä kohteista Phuketin lähellä, koska lentoja ajatellen on aina mukava olla suhteellisen lähellä lentoyhteyksiä lähtöpäivänä.

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Hei Maria! Kiitos kommentista :) Todellakin kannattaa Koh Yao Yailla muutama päivä (tai pidempäänkin) käydä lomailemassa jos Phuketiin suuntaa matka. Ja se ranta, se oli kyllä upea!

Lisää uusi kommentti