Koh Yao Yai - Rauhallinen saari Thaimaassa lähellä Phuketia

Koh Yao Yai Thaimaan kaunein ranta

Koh Yao Yai - Rauhallinen saari Thaimaassa lähellä Phuketia

Thaimaan reissumme 12. päivä. Matkamme suuntaa Koh Lantalta Koh Yao Yaille. Koska meillä oli suorat lennot Helsingistä Phuketiin ja takaisin, siirryimme vähän lähemmäksi Phuketia ja samalla pääsimme tutustumaan saareen, jossa emme olleet vielä koskaan aiemmin käyneet. Suunnitelma oli hyvä, sillä tutustuminen Koh Yao Yaihin oli ehdottomasti sen arvoista. Arvostamme rauhallisia lomakohteita ja sitä Koh Yao Yai todellakin oli, vaikka se sijaitseekin niin lähellä Phuketin vilinää. Vietimme saarella vain kaksi päivää, joten paljon siinä ajassa ei ehtinyt tehdä tai nähdä, mutta tässä meidän kokemuksia Koh Yao Yailta. Ehkä yksi kauneimmista ja erikoisimmista rannoista sijaitsee juurikin täällä, nimittäin Laem Had beach. Lue lisää ja katso video tästä upeasta hiekkarannasta.

Saapuminen Koh Yao Yaille

Pikavenekyyti Koh Lantalta Koh Yao Yaille

Pikavenekyyti Koh Lantalta Koh Yao Yaille

Matkapäiväksemme osui tuulinen ilma ja odotettavissa oli pomppuinen kolmen tunnin pikavenematka Ao Nangin, RaiLay beachin ja Koh Yao Noin kautta Koh Yao Yaille. Kun nousimme veneeseen, onneksemme veneen takaosassa olevat istumapaikat olivat täynnä. Pääsimmekin kuskin viereiselle penkille istumaan, jossa oli hyvät kaiteet ja niistä sai tukevasti pidettyä kiinni. Matka sujui mukavasti ja maisemathan olivat upeat koko matkan. Pikavenematka maksoi Koh Lantalta Koh Yao Yaille 1200bath/aikuinen. Koh Yao Yailta matka Phuketiin maksoi 650bath /aikuinen sisältäen jatkokuljetuksen hotellille. Vene saapui Phuketissa Bang Rongin satamaan.

Majoitus Koh Yao Yailla

Hotelli Koh Yao Yailla Thaimaassa

Hotellihuone omalla altaalla

Valitsimme majoituskohteeksi Hillside Resortin ja sieltä villan omalla uima-altaalla. Hotelli sijaitsee saaren länsirannikolla. Hotellialue oli todella rauhallinen ensimmäisen päivän. Jos huono tuuri käy, viereiseen villaan saattaa majoittua bilettävät naapurit, kuten meidän viereiseen, mutta onneksi he saapuivat vasta meidän lähtöpäivänä. Onnea vaan heille, jotka saapuivat meidän jälkeen. Lähin kauppa, Family market sijaitsi noin kilometrin kävelymatkan päässä hotellilta.

Hotelli Koh Yao Yailla omalla altaalla

Pääsisipä jo takaisin...

Auringonlaskun aikaan

Auringonlaskun aikaan

Hotellin vastaanotto ja ravintola

Hotellin vastaanotto ja ravintola

 

Laem Had -ranta Koh Yao Yailla

Laem Had -ranta laskuveden aikaan

Laem Had -ranta laskuveden aikaan

Ehkä yksi kauneimmista ja erikoisimmista rannoista, missä ollaan koskaan käyty, löytyy Koh Yao Yailta, nimittäin Laem Had ranta. Ranta sijaisee saaren länsirannalla pohjoisosassa. Meillä ei ollut mitään suunnitelmaa näille kahdelle päivälle, mutta Instagramin kautta saimmekin vinkkiä @marikaoo :lta, että tällä rannalla kannattaa ehdottamasti käydä. Vuokrasimme hotellilta mopon ja suuntasimme rannalle laskuveden aikaan muutamaksi tunniksi. Oli upea kokemus käveleskellä melkein autiolla rannalla. Vain muutamia muita tuli vastaan. Nousuveden aikaan rannasta näkyy vain alkupätkä, mutta laskuveden aikaan ranta jatkuu satoja metrejä pitkälle merelle.

Kävelyllä Laem Had rannalla Thaimaassa

Kävelyllä rannalla

Taustalla näkyy Koh Yao Noi

Taustalla näkyy Koh Yao Noi

Kävelyllä Laem Had rannalla Thaimaassa

Eipä näy muita missään

Palmut Laem Had rannalla Thaimaassa

Palmut rannalla

Koh Yao Yailla kannattaa käydä, jos arvostat rauhallista lomakohdetta ja kaunista luontoa. Hintataso on korkeampi kuin esimerkiksi Koh Lantalla.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia.


Kommentit
Tiina
Tiina
    March 06 Ikilinkki

In reply to by Mikko / Matkal…

Hei Mikko! Kiitos kommentista. Jos lähtis snorklaileen suoraan rannalta, niin tuskin mitään ihmeempää näkisi, mutta toki retkiä järjestetään paremmille snorklaus- ja sukelluskohteille, mm. Phi Phille :)

Maria
    March 10 Ikilinkki

Upea ranta näyttää olevan ja rauhallisen oloinen paikka muutenkin (ellei satu huono tuuri naapureiden suhteen). Mukava kuulla vinkkejä hyvistä kohteista Phuketin lähellä, koska lentoja ajatellen on aina mukava olla suhteellisen lähellä lentoyhteyksiä lähtöpäivänä.

Tiina
Tiina
    March 10 Ikilinkki

In reply to by Maria

Hei Maria! Kiitos kommentista :) Todellakin kannattaa Koh Yao Yailla muutama päivä (tai pidempäänkin) käydä lomailemassa jos Phuketiin suuntaa matka. Ja se ranta, se oli kyllä upea!


Lisää uusi kommentti