Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Koh Lipe - ihastuttava lomasaari Thaimaassa

  • Koh lipe sunset beach
  • Koh Lipe sunrise beach
  • Koh Lipe Pattaya beach
  • Koh Lipe auringonlasku

 

Koh Lipe on ihastuttava saari Thaimaassa 1,5h venematkan päässä Malesian Langkawilta. Saari on pieni ja se on tunnettu mm. kauniista rannoissa ja hyvistä snorklausmahdollisuuksista suoraan rannoilta. Tässä meidän kokemuksia ja vinkkejä Koh Lipeltä, missä vietimme kolme päivää tammikuussa 2019. Katso myös video.

Miten Koh Lipelle pääsee

Koh lipe auringonlaskuranta

Koh Lipelle voi saapua veneellä joko Malesian Langkawilta, Thaimaan muilta saarilta tai suoraan mantereelta joko Bakparasta tai Trangista. Bakparasta venematka kestää noin 1h ja Trangista 2h. Veneliput voi ostaa suoraan paikallisesta matkatoimistosta, joita on lukuisia eri kohteissa. Isommat veneet eivät pääse suoraan rantaan, vaan siirtyminen rantaan tapahtuu pitkähäntäveneellä. Pitkähäntävenematka sisältyy lipun hintaan (toisin kuin esim. Koh Jumilla tai Koh Ngailla). Saavuttaessa on kuitenkin maksettava erillinen kansallispuistomaksu, joka oli 200bath/aikuinen.

Saapuminen Koh Lipelle pikaveneellä
Loppumatka isommalta veneeltä rantaan pitkähäntäveneellä

Pikaveneet pääsevät Lipellä suoraan rantaan
Pienemmät pikaveneet pääsevät suoraan rantaan

Koh Lipe Pattaya ranta   
Pattaya ranta, jonne veneet saapuvat

Malesian puolelta saavuttaessa rajamuodollisuudet olivat melko sujuvat. Passit annettiin jo Langkawin päässä veneyhtiön työntekijälle ja ne saatiin takaisin Koh Lipellä rannassa. Passintarkistus tapahtui tämän jälkeen rannalla sijaitsevassa passintarkistuspisteessä.

Koh Lipe passintarkistus
Maisema passintarkistusjonossa

Majoitus Koh Lipellä

Sita resort Koh Lipellä

Koh Lipellä majoitusvaihtoehtoja riittää runsaasti eri hintatasoilla niin kuin muillakin lomasaarilla. Isompien hotellin edustajat ovat rannalla vastassa ja tarjoavat kyydin hotellilleen. Me majoituimme Pattaya-rannan päädyssä sijaitsevassa Sita resortissa. Sijainti oli huippu, sillä alue oli rauhallinen ja sieltä oli todella kätevä kävellä myös Sunset beach -rannalle katsomaan upeita auringonlaskuja.

Auringonlasku Koh Lipellä
Auringonlasku

Tekemistä ja liikkuminen Koh Lipellä

Saarella on kolme päärantaa: Pattaya beach, Sunset beach ja Sunrise beach. Pattaya-ranta on ns. pääranta ja sinne saapuvat veneet ja lautat. Täältä alkaa myös kävelykatu.

Koh Lipe sunrise beach
Auringonnousuranta

Koh Lipe sunrise beach
Auringonnousuranta

Pitkähäntäveneet auringonnousurannalla Koh Lipellä
Pitkähäntäveneet auringonnousurannalla

Saari on sen verran pieni, että paikasta toiseen kulkeminen onnistuu parhaiten jalkaisin. Kävelykadulla on lukuisia kauppoja, ravintoloita ja hierontapisteitä.

Koh Lipe kävelykatu

Rannoilta voi mennä suoraan snorklaamaan, mutta kannattaa tietysti huomioida vuorovesivaihtelut, jotta välttyy koskettamasta koralleja.

Koh Lipe snorklaus

Saarella on myös lukuisia sukelluskeskuksia ja hinnat vaikuttivat olevan ihan ok tasolla (1 dyykki varusteineen 1500bath, 2 dyykkiä n.2500bath.)

Muuta

Yleinen hintataso Lipellä oli vain hieman korkeampi kuin mantereella tai muilla isommilla lomasaarilla. Thairuoat olivat n.150bath + riisi. Vesi, oluet ja muut virvokkeet ravintoloissa olivat myös hieman kalliimmat, mutta kaupoissa melko samalla hintatasolla. Myös 7 eleven löytyy, samoin pankkiautomaatit käteisnostoja varten. Luottokortit kelpasivat kaupoissa ja joissakin ravintoloissa.

Koh Lipe 7 eleven
Saarella on paljon rauhallisia koiria.

Tästä voit lukea meidän koko reissun tarkemmat reitit ja siirtymisten hintatiedot.

Videolla Koh Lipe kolmessa päivässä
Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti