Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Keväinen viikonloppuloma Budapestissä maaliskuussa

  • Budapestin kaupunki ja vapaudenpatsas Gellértinvuoren päällä
  • Budapestissä Tonavan jokiristeilyllä
  • Budapest, parlamenettitalo jokiristeilyllä
  • Budapest jokiristeilyllä
  • Széchenyin ketjusilta
  • Budapest spring fair 2018

 

Budapest on aivan ihastuttava kaupunkilomakohde. Edellisen kerran kävimme viime vuoden heinäkuussa formuloiden aikaan. Päätimme, että palaamme takaisin viimeistään keväällä ja nyt vietimmekin pidennetyn viikonlopun Budapestissä maaliskuun loppupuolella. Budapestiä on vaikea sanoin kuvailla mikä siellä viehättää. Kaupungin tunnelma on leppoisa, ihmiset ystävällisiä ja siellä on paljon nähtävää. Myös ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Budapestin julkinen joukkoliikenne on todella kattava ja kaupungissa on helppo liikkua paikasta toiseen. Lisäksi vielä, Budapestissä on edullista. Tässä meidän kokemuksia ja vinkkejä Budapestin lomalle. Mukana video reissusta.

Lennot ja majoitus

Budapest lentokoneesta

Budapestiin lähtee päivittäin useita suoria lentoja Helsingistä. Kaupunkiloman suorilla lennoilla ja tasokkaalla hotellilla voi saada alle 200 € / aikuinen, kunhan varaa matkan useita kuukausia etukäteen. Jos kesällä haluaa edullisesti Budapestiin, kannattaa valita lähtöpäiväksi sunnuntai ja paluu puolestaan valita arkipäivälle. Pikaisen hintatarkistuksen jälkeen, tällä hetkellä kesällä pidennetyn viikonloppuloman, torstaista sunnuntaihin, sisältäen lennot ja hotellin, saa edullisesti 19.7-22.7.18 ja  23.-26.8.18, n. 250eur /aikuinen.

Liikkuminen Budapestissä ja lentokenttäkuljetukset

Budapest keskusta raitiovaunu
(kuva kesältä 2017)

Lentokentältä Budapestin keskustaan pääsee bussilla 100E, joka lähtee terminaalin edestä. Yhdensuuntaisen matkan hinta on 900 HUF, eli noin 3 euroa. Taksilla hintaa tulee noin 8000 HUF, eli noin 27 euroa.

Budapest kortti

Toinen hyvä vaihtoehto on ostaa heti lentokentältä Budapest -kortti, joita myydään molempien terminaalien saapuvien lentojen aulojen Budapest infopoint-pisteissä. Budapest -kortilla voi matkustaa rajattomasti julkisissa liikennevälineissä. Se ei kuitenkaan käy bussissa 100E, mutta se käy bussissa 200E ja metro -yhdistelmässä. 200E bussi lähtee myös lentoaseman terminaalin edestä ja vie Kőbánya-Kispestin asemalle, josta pääsee vaihtamaan metroon M3.

Budapest-kortilla on ilmainen sisäänpääsy mm. useampaan museoon ja Lukacs Baths kylpylään. Sillä saa myös alennuksia useista kaupungin matkailu- ja ohjelmapalveluista. Tarkemmat tiedot Budapest-kortista tästä linkistä.

Nähtävyydet ja tekemistä Budapestissä

Gellértinvuoren maisemaa ylhäältä

Kannattaa aloittaa kaupunkiin tutustuminen Gellértinvuorelta, josta avautuu hieno maisema Budapestin ylle. Ylhäältä voi paremmin hahmottaa kaupunkia. Kukkulan päälle pääsee kävelytietä ja portaita pitkin.

Gellértinvuori

Rinteen alkupuolella on luolan sisälle rakennettu kirkko. (kuva kesältä 2017)

Vapaudenpatsas Budapest
Ylhäällä kukkulalla sijaitsee vapaudenpatsas.

Keskustassa Bestin puolella sijaitsee Pyhän Tapanin kirkko. Kirkon lähettyvillä sijaitsee maailmanpyörä ja kevätmarkkinat, missä kannattaa käydä, jos keväällä Budapestiin suuntaa. Samoin ostoskadut ja lukuisat kaupat sijaitsevät tällä alueella.

Pyhän Tapanin Kirkko Budapestissä
Pyhän Tapanin kirkko
Pyhän Tapanin kirkko sisältä

Budapest Spring Fair 2018 - Kevätmarkkinat 2018 

Budapest Spring Fair 2018

Keskustassa, Vörösmartyn aukiolla, järjestetään kevätmarkkinat 23.3 - 22.4.2018 välisenä aikana. Siellä oli myytävänä paljon erilaisia käsitöitä, paikallista ruokaa ja juomaa. Siellä järjestetään myös erilaista ohjelmaa. Budapest kortilla saa 5-10% alennusta käsitöistä.

Budapest Spring Fair 2018

Jokiristeily on mainio tapa tutustua kaupunkiin Tonavaa pitkin. Auringonlaskun aikaan on ihana risteillä ja ihailla maisemia.

Parlamenttitalo jokiristeilyllä
Parlamenttitalo auringonlaskun aikaan

Budan linnalle pääsee joko funikulaarilla, Budan linnabussilla tai julkisen liikenteen bussilla. Budapest-kortilla pääsee ilmaiseksi matkustamaan myös Budapestin linnabussilla. Kävimme tutustumassa Budapestin historian museoon ja Matiaksen kirkkoon

Budapestin historian museo
Budapestin historian museo

Matiaksen kirkko Budapestissä
Matiaksen kirkko

Kävimme osallistumassa myös kallion sisään rakennetun sodanaikaisen sairaalan opastetulle kierrokselle. Valitettavasti valokuvaaminen ei ollut sallittua, joten kuvia ei ole näyttää. Kierros oli  jokatapauksessa mielenkiintoinen. Kierroksella käveltiin luolan käytäviä pitkin noin kilometrin matkan ja esillä oli sen ajan sairaalavälineistöä sekä aidon näköisiä vahanukkeja. Budapest-kortilla sai sisäänpääsylipusta alennusta. Tässä lisätietoja sairaalasta kallion sisällä.

Margitin saaren poljettavat kärryt

Jos matkustat Budapestiin kesäaikaan, kannattaa ehdottamasti käydä viettämässä aikaa Margitin saarella, joka sijaitsee keskellä Tonavaa. Sinne pääsee kätevästi siltaa pitkin. Viime kesänä vuokrattiin kuvassa oleva poljettava kärry, jolla huristeltiin ympäri saarta. Mukava kohde!

Maaliskuun lopulla matkailijoita oli vähemmän kuin kesällä. Ilmassa oli jo kevään tuntua, vaikka melko talvinen ilmasto vielä olikin. Budapestiä voi lämmöllä suositella ihan jokaiselle.

Olimme Budapestissä myös huhtikuussa 2019. Tässä lisätietoja ja vinkkejä Széchenyin kylpylästä ja rauniobaareista.

Jos tykkäsit kirjoituksesta, klikkaa tykkää. Halutessasi voit jättää myös kommenttia.

Yhteistyössä Visit Budapest 

Videolla kooste viikonlopusta Budapestissä
Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti