Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Keväinen viikonloppuloma Berliinissä

  • Brandenburgin portti
  • Tuomikirkko joelta
  • Joenrantaa Berliinissä
  • Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki
  • Jokiristeilyt ovat suosittuja Berliinissä
  • Berliinin muuri
  • Puiston istutuksia Berliinissä
  • Valtiopäivätalo
  • Maisema Tv-tornille päin

 

Berliini oli kaikin puolin todellinen yllätys. Aiemmin en ollut edes ajatellut, että sinne matkustaisin. Nyt voisin lähteä heti uudestaan ja todennäköisesti siellä tuleekin toiste käytyä. Tunnelma on rento, kaupungissa on paljon tekemistä ja nähtävää, eikä lentokaan kestä Helsingistä kuin vajaa pari tuntia. Lentolippujakin saa usein halvalla, niin miksi ei toistekin.

Seurueen toinen henkilö oli aiemmin käynyt Berliinissä ja minä olinkin miettinyt, että mikä siellä on niin mielenkiintoista, että useita kertoja jaksaa käydä. Pakko sanoa, että oli kerrassaan huippua, kun ei tarvinnut miettiä minne mennään, kun toinen vei koko ajan jonnekin siistiin paikkaan.

Tv-torni

Vuokrattiin heti perjantaiaamuna fillarit. Ensin otettiin kahdeksi päiväksi, mutta myöhemmin kävimme sopimassa, että otetaan kolmaskin päivä. Voiko olla kätevämpää kulkupeliä kuin hyvä pyörä, jolla pääsee just sinne minne haluaa ja täysin omia reittejä oman aikataulun mukaan. Ilmat olivat suosiolliset ja koska molemmat viihdymme ulkoilmassa, niin pyörä oli täydellinen valinta. Lisäksi Berliinissä on hyvät pyörätiet.  Kolmen päivän vuokra oli yhteensä 30eur/pyörä. Hinta sisälsi kunnolliset ketjulukot, joten pyörän jättäminen ei tuntunut yhtään arveluttavalta. Ainoastaan lentokentältä keskustaan ja takaisin mentiin bussilla. Bussi TXL lähtee A-terminaalin edestä ja maksoi 2,80eur suunta.

Berliinissä polkupyörät vuokrattuina

Pyörillä kierrettiin kaikki tunnetuimmat nähtävyydet. Mitään sen kummempia suunnitelmia ei tehty vaan mentiin täysin fiilispohjalla. Tämä periaatehan on tainnut olla kaikilla meidän lomareissuilla, ei mitään sen suurempia suunnitelmia vaan pelkästään pääraamit ja loput sovelletaan tilanteen mukaan.

Berliinin muuri

Berliinin muuri

Toisena päivänä käväistiin juoksulenkillä Brandenburgin portin vieressä olevassa isossa puistossa. Tämän jälkeen iltapäivällä aioimme mennä tutustumaan Berliinin tuomiokirkkoon, mutta järkytyksenä tuli se, että kirkkoon maksoi sisälle, 7 euroa/henkilö! Lissabonin reissun postauksessa mainitsin jo, että usein käydään tutustumassa kirkkoihin, sillä ne ovat yleensä todella upeita sekä sisältä että ulkoa. Voin sanoa, etten ikinä ole maksanut kirkkoon sisälle. Kolehti ja vapaaehtoinen rahan antaminen ovat asioita erikseen, mutta että sisäänpääsymaksy! Pietarin kirkko Roomassa tekisi vuosittain melkoiset tulot tuolla pelillä.

Berliinin tuomiokirkko

Berliinin tuomiokirkko

Tuomiokirkko

Berliinin keskustassa on useita pinkkejä ja sinisiä putkia, jotka aiheuttivat ihmetystä. Putket kiemurtelevat katujen päällä eikä voi välttyä, ettei niihin katse kiinnittyisi. Asia oli pakko selvittää ja Google auttoi asiassa. Tiesitkö, että sana Berliini tarkoittaa ”suo-kaupunki”. Pohjavesi on vain 2 metriä kaupungin alapuolella, joten on mahdotonta rakentaa mitään ilman tulvan vaaraa. Putket siis pumppaavat vettä ja ne päättyvät kanaaliin. Miksi putket ovat pinkkejä? Psykologilta oli kysytty asiaa ja hän oli ehdottanut pinkkiä, koska se on lasten suosima väri. Tältä BBC:n videolta löytyy lisäinfoa putkista englanniksi. Onhan ne hauskan näköisiä kun niitä on melkeinpä kaikkialla.

Berliinin pinkit putket

Putket päätyvät kanaaliin

Kävästiin jokilaiva-ajelulla ja sen jälkeen DDR-museossa. Museon tarkoitus on kertoa, minkälaista elämä on ollut vanhan Itä-Saksan aikaan. Museossa oli paljon vedettäviä laatikoita, joista sai lisäinfoa. Siellä pääsi testaamaan salakuuntelulaitteita, istumaan Trabantin kyytiin ja ajamaan simulaattorilla pitkin Itä-Saksan katuja. Museoon kannattaa varata aikaa, varsinkin jos on ruuhkaa.

Trabant DDR-museossa Berliinissä

Trabant

Trabant-simulaattori

DDR-museossa salakuuntelulaitteiden testausta

Salakuuntelulaitteiden testausta

Sunnuntaille suunniteltiin eläinpuistossa käynti, koska jostain mainoksesta näin, että siellä on pingviinejä. Eläinpuisto on yksi maailman suurimmista . Eläinten aitaukset oli rakennettu siten, että eläimet oli helppo nähdä. Leijonakin näytti jopa siltä, että olisi ollut ilman mitään aitausta. Siinä vaiheessa teki mieli lähteä pois laughTähdättiin ajoitus niin, että olisimme ruokinta-aikaan paikalla katsomassa eläimiä. Hauskimpia olivat hylkeet, jotka tekivät temppuja. Ja pingviinit olivat todella suloisia.

Tierpark eläinpuisto Berliinissä, jääkarhu

Jääkarhu

Pelikaanit Tierparkin eläinpuistossa Berliinissä

Pelikaanit

Bingviinit Tierparkin eläinpuistossa Berliinissä

Pingviinit

Kaiken kaikkiaan oli todella mukava viikonloppu. Berliiniä voi suositella kaikille, sillä jokaiselle varmasti löytyy jotakin. Jo keväällä terassit olivat auki aurinkotuoleineen, ja kesää kohti tunnelma varmasti vain paranee. 

Lomavinkkien sivustolla lisätietoa hylätystä huvipuistosta.

Videolla kooste reissusta.

Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti