Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Keväinen kaupunkiloma Roomassa

  • Pietarin kirkko
  • Isänmaan alttari, kevät 2016
  • Castel Sant’Angelo
  • Riemukaari ja Colosseum
  • Näkymä Avantinuksen kukkulalta
  • Fontana di Trevi
  • Piazza Navonan suihkulähde
  • Pietarin kirkko sisältä

 

Jos sinulla on suinkin mahdollista lähteä keväällä kaupunkilomalle, niin suosittelen varsinkin Välimeren kohteita, joissa on yleensä kesäaikaan ruuhkaista ja ilmasto kuuma. Alkukeväästä aurinko jo paistaa, lämpötila kohoaa yli +15 asteen ja ilmassa on kevään tuntua. Turisteja on vain kourallinen verrattuna kesäajan määrään. Plussana kaikelle on vielä se, että lennot ja hotellin saa yleensä halvemmalla talviaikaan.

Roomassa on vähän turisteja helmikuussa. Ilma on keväinen.

Roomassa on aikaisemmin tullut käytyä useamman kerran. Sieltä on helppo lähteä junalla muualle Italiaan. Edellisestä Rooman reissusta oli kuitenkin kerinnyt kulua jo 6 vuotta. Suurin muutos Rooman katukuvassa oli runsas poliisien ja aseistautuneiden sotilaiden määrä. Italian viranomaiset ovat nostaneet valmiustasoaan. Tavallisten ihmisten turvallisuudesta pidetään huolta. Liikkuminen ympäri kaupunkia tuntui turvalliselta.

Lento saapui Rooman Fiumicinon lentokentälle, josta on suora junayhteys, Leonardo Express, Terminin asemalle. Tämä matka maksaa 14 euroa suuntaansa ja on kaikista yksinkertaisin ja nopein valinta. Bussilla pääsee huomattavasti halvemmalla, mutta päätettiin kuitenkin valita tämä vaivattomin ratkaisu.

Leonardo Express -juna Rooman lentokentältä Termiinille.

Junassa riittää tilaa

Junaliput pitää muistaa leimata asemalla ennen junaan nousua. Muistan kerran aiemmin tapauksen, jossa matkailijat eivät olleet leimanneet lippujaan ja tarkastaja vaati passeja ja sakkomaksua. Matkustajat eivät ensin suostuneet maksamaan perustellen sillä, etteivät osaa italian kieltä ja etteivät olleet tietoisia tästä leimauskäytännöstä. Tämä ei tietenkään mennyt läpi, vaan seuraavalla asemalla junaan astuivat poliisit ja olisivat vieneet heidät mennessään, elleivät matkustajat olisi antaneet tietojaan ja maksaneet sakkomaksuja.

Roomassa pääsee vaivattomasti kävellen paikasta toiseen. Nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Koska matkaseurue tykkää ulkoilla, metroa ei tullut käytettyä kertaakaan. Rooman metrokartta on kuitenkin todella yksinkertainen ja edullinen ja sillä pääsee näppärästi kaupungin toiselle puolelle. Jalkaisin askeleita tuli yli 25 000 per päivä ja ilmat olivat loistavat. Hyvää hyötyliikuntaa, kunnon kengät vaan jalkaan :)

Seuraavaksi nähtävyydet, jotka kierrettiin kahden päivän aikana. Koska tästä postauksesta tulisi historioineen päivineen aivan liian pitkä, olen laittanut linkit nähtävyyksien historia- ja lisätietoihin.

Ensimmäisenä iltana suunnattiin Rooman varmaan tunnetuimmalle nähtävyydelle, Colosseumille. 

Colosseum ilta-aikaan

Colosseum

Konstantinuksen riemukaari

Riemukaari

Circus Maximus

Circus Maximus

Seuraavana päivänä käveltiin ensin Colosseumille, siitä Riemukaaren ohi kohti Circo Massimon asemaa. Matkaa jatkettiin Circo Maximuksen, antiikin ajan areenan ohi kohti Aventinuksen kukkulaa ja aukiota nimeltä Piazza dei Cavalieri di Malta. Täällä sijaitsee Maltan ritarikunnan päämaja, jonka oven avaimenreiästä kurkistaminen on ehdottomasti käymisen arvoinen kohde. Näkymä on todella kaunis ja unohtumaton. En kerro siitä enempää, voi googlata kuvia ja käydä itse kurkistamassa. Kesäisin tälle ovelle on jono, turistibussit pysähtyvät aukiolle. Nyt talvella, siellä oli vain 2 ihmistä ennen meitä! Karttalinkki Piazza dei Cavalieri di Malta.

Piazza dei Cavalieri di Malta hiljaisena helmikuussa

Piazza dei Cavalieri di Malta

Maltan ritarikunnan päämaja, avaimenreikä

Ovi, jonka avaimenreiästä kannattaa käydä kurkkaan wink

Tästä jatkettiin alaspäin Clivo di Rocca Savellan mukulakivikatua kohti joen rantaan ja sieltä Isänmaan alttarille ja Via del Corsolle.

Isänmaan alttari

Seuraava kohde oli Fontana di Trevi, jonne käväistiin kolikot ja toiveet heittämässä. Sanotaan myös, että lantin heittänyt palaa takaisin Roomaan, ja näinhän on käynyt.

Fontana di Trevi, suihkulähde

Fontana di Trevi

Koska kävely ei vielä tuntunut missään, jatkettiin matkaa Espanjalaisten portaiden kautta Piazza Navonalle. Aurinko paistoi lämpimästi ja siellähän oli mukava istuskella ja katsella aukion taidemaalareita.

Piazza Navona

Piazza Navona

Aikansa istuskelun jälkeen jatkettiin Pantheonille, ja siinähän se ensimmäinen päivä menikin :)

Pantheon sisältä

Toisen päivän pääkohde oli Pietarin kirkko, jonne jälleen kerran lähdettiin kävellen.

Pietarin kirkko, jonne ei ole talviaikaan jonoa ollenkaan

Pietarin kirkon jälkeen käveltiin Pyhän Enkelin Linnalle ja siitä suunnattiin kohti Popolon aukiota ja ostoksille.

Castel Sant’Angelo

Olisihan Roomassa vierähtänyt useampikin päivä, mutta parissa päivässä ehtii kiertään suosituimmat nähtävyydet.
Kannattaa käydä jos et ole vielä käynyt!

Tiina
Share this post: 

Kommentit

Tom /
Kommentti: 

Vatikaanin museo on näkemisen arvoinen. Varsinkin jos tykkää jeesustelusta niin kannattaa käydä. Se on aivan älytön paikka. Käytävät ja erilaiset huoneet sekä kappelit on täynnä kauniita ja epäilemättä arvokkaita esineitä. Katsottavaa on liikaa ja siihen turtuu. Jonot voi olla pitkät, mutta silloin kun me käytiin niin ei jouduttu jonottamaan.

Loppupäässä on davincin maalaama sikstuksen kappeli ja siellä pitää olla hiljaa tai sulle hyssytellään. Kokemusta on.

Käyttäjän Tiina kuva
Tiina /
Kommentti: 

Isot kiitokset Tom kommentista ja vinkistä! Pakko myöntää, etten ole koskaan Vatikaanin museossa käynyt. Tällä kertaa reissu oli vain kolmen päivän mittainen, joten oli pakko karsia käyntikohteita. Täytyy kyllä ehdottomasti seuraavalla kerralla käydä! Varmasti on mielenkiintoinen paikka. 

Lisää uusi kommentti