Keukenhof – upea tulppaanipuutarha Amsterdamissa - vieraile välilaskun aikana

Keukenhof tulppaanit

Keukenhof – upea tulppaanipuutarha Amsterdamissa - vieraile välilaskun aikana

Mielestäni paras aika vierailla Amsterdamissa on tulppaaniloiston aikaan maaliskuun lopusta toukokuun puoliväliin. Aiempina vuosina tämä ajankohta ja ylipäänsä Hollanti on joka kevät ”unohtunut”, mutta tänä vuonna puolisattumalta muistimme, kun ostimme edulliset välilaskulliset lennot Amsterdamin kautta Prahaan. Paluulennon välilasku venytettiin 5 tuntiin ja tässä ajassa ehdimme käydä ihastelemassa Keukenhofin äärettömän upeaa tulppaanipuutarhaa. Amsterdamissa välilaskulliset lennot ovat hyvin huomioitu ja Keukenhofiinkin pääsi suoraan bussilla lentokentältä. Tässä lisätietoja ja kuvia puutarhasta.

Mikä on Keukenhof?

Keukenhof tulppaanipuutarha Hollannissa

Keukenhof on 32 hehtaarin kokoinen puutarha, jossa kukkii yli 7 miljoonaa sipulia ja yhteensä 800 eri tulppaanilajia. Puutarha on auki ainoastaan keväisin, joten tänä vuonna se on jo suljettu. Kannattaa laittaa kalenteriin ensi vuoden ajankohta, 21.3 – 20.5.2020.

Keukenhofiin Amsterdamin lentokentältä

Keukenhofiin Amsterdamin lentokentältä

Keukenhofissa ennättää vierailemaan myös välilaskun aikana. Schipholin lentokentältä on suora bussiyhteys Keukenhofiin. Lippu sisältää meno-paluukuljetuksen lisäksi pääsylipun puutarhaan. Bussimatka kestää ruuhkasta riippuen noin 30-45min. Esimerkiksi meillä menomatka oli melko hidasta kestäen tuon 45min, mutta paluumatkalla ruuhkia ei enää ollut ja matka taittui 30 minuutissa.

Kentällä on hyvät opasteet bussipysäkille

Kentällä on hyvät opasteet bussipysäkille. Liput ostettiin sisällä olevasta kirjakaupasta.

Lippujen hinnat

Lippujen hinnat: Meno-paluu Schipholin lentokentältä bussilla nro 858 ja sisäänpääsyy Keukenhofiin 26€/aikuinen (hinta v.2019)

Käsimatkatavaroita ei kannata jättää lentokentän säilytykseen, sillä säilytyskaapit olivat poistuneet käytöstä ja nyt laukut olisi pitänyt jättää erilliseen säilytykseen, jossa hinta oli 6 euroa / laukku. Keukenhofissa laukkukaapit olivat ilmaiset ja niihin mahtui hyvin käsimatkatavaran kokoiset vetolaukut. Toki jos olisi ollut ruuhka-aikaan, kaikki kaapit saattaisivat olla varattuja, mutta meidän vierailun aikaan, kaappeja oli runsaasti vapaana.

Keukenhofin puutarha

Keukenhofin puutarha

Keukenhofin puutarha on aivan valtava ja ihasteltavaa riittää. Kuvia tuli otettua paljon, kaikki näytti yksinkertaisesti vaan niin kauniilta. Alueen kiertää nopeasti kävellen noin tunnissa, mutta jos mahdollista, kannattaa varata enemmän aikaa.

Kävelyreitti

Kävelyreitti

Tulppaaneja toukokuun alussa

Tulppaaneja toukokuun alussa

Suihkulähde

Suihkulähde

Kävelyreitti

Kävelyreitti

Myynnissä olevia sipuleita

Myynnissä olevia sipuleita

Muuta Keukenhofista

Kahvila

Kahvila

Jos aikaa olisi ollut enemmän, alueella olisi ollut myös kahviloita. Jos vierailet Keukenhofissa välilaskun aikana, kannattaa varata välilaskulle aikaa vähintään 5 tuntia, miellellään enemmän. Viidessä tunnissa ehtii, jos ei ole ruuhkia tai muuta hidastavaa tekijää, mutta silti suosittelen aikaa enemmän. Amasteramissa lentokentän turvatarkastukseen kannattaa myös varata aikaa. Alla olevasta kartasta näkee, missäpäin Keukenhof sijaitsee suhteessa lentokenttään ja Amsterdamin keskustaan. Lisätietoja puutarhasta tästä linkistä.

Kartta Amsterdamin lentokentältä Keukenhofiin

Sinua saattaa kiinnostaa myös aiempi postaus Stop over -lennoista. Pääset kyseiseen artikkeliin tästä linkistä. Samassa jutussa myös kokemuksia Den Haagista Hollannissa.



Lisää uusi kommentti