Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Kaupunkiloma Lissabonissa

  • Rautiovaunut Lissabonissa
  • Belemin torni
  • Belemin kaupunginosa
  • Padrão dos Descobrimentos
  • Rakkauslukkoja Lissabonissa
  • Euroopan pisin silta
  • Tuktukit Lissabonissa
  • Näkymä Lissabonin ylle linnalta

 

Lissabon on loistava kaupunkilomakohde. Ihan jo pelkästään kaupungin arkkitehtuuri, värit ja tunnelma tekevät siitä sellaisen kohteen, johon ihastuu herkästi. Kaupungissa on paljon nähtävää ja liikkuminen paikasta toiseen on helppoa ja todella edullista. 

Lissabonissa kannattaa käyttää julkista joukkoliikennettä. Metrokartta on kattava ja bussit kulkevat pitkiä matkoja läpi kaupungin. Vuorokausilippu maksoi 6 euroa + 50senttiä lippumaksua. Lippu on voimassa 24h ensimmäisestä leimauksesta ja se kattaa metron, raitiovaunut, funikulaarit ja bussit. Lippu ja maksukuitti tulee pitää mukana. Kuitti sen takia, jos lippu rikkoontuu, liput ovat vain ohkaista pahvia.

Ratikat Lissabonissa

Joidenkin mielestä nettiä ei tarvita lomalla, mutta on se kätevää kun suomalaisetkin operaattorit tarjoavat vähän ilmaista dataliikennettä ulkomailla. Hyötyä saa jo pelkästään sillä, ettei tarvitse useasta eri vihkosesta etsiä julkisten kulkuvälineiden reittejä ja aikatauluja. Esimerkiksi Belemin kaupunginosaaan, jossa sijaitsee Padrão dos Descobrimentos –muistomerkki ja Belemin torni, oli helppo löytää toiselta puolelta kaupunkia. Aikaa ei kulunut yhtään reitin suunnitteluun vaan käveltiin bussipysäkille, hypättiin oikeaan bussiin ja jäätiin oikealla pysäkillä pois. Kiitos siis Googlen ohjeille ja kartalle.

Belemin torni

Padrão dos Descobrimentos

Lissabonin kaupunkiloma kannattaa aloittaa Pyhän Yrjön linnalta (The Castelo de S. Jorge). Sieltä on hyvät näkymät koko kaupungin yli ja pystyy paremmin hahmottamaan, että missä on mitäkin. Linnassa on mahdollista osallistua opastetulle kierrokselle jos haluaa. Lisätietoja löydät englanniksi tämän linkin takaa.

Sisäänkäynti linnaan Lissabonissa

Näkymä linnalta Lissabonissa
Ehdottomasti käymisen arvoinen kirkko on Igreja de São Domingos, joka sijaitsee lähellä Rossion asemaa. Usein tulee kierrettyä kirkoissa, koska jotkut ovat vaan niin upeita sekä sisältä että ulkoa. Tämä on yksi niistä, joka on todella upea sisältä, ehkäpä jopa vaikuttavin ikinä nähdyistä kirkoista. Tässä karttalinkki.

Igreja de São Domingos

Kaupungin itälaidalla, akvaarion vieressä sijaitsee köysirata, joka menee joen vieressä ja josta näkee hyvin Euroopan pisimmän sillan. Oli hämmästyttävää huomata kuinka matalalla joen vesi oli. Ihmiset kävelivät kaukana rannasta ja keräilivät jotain, kenties rapuja? Jotkut vetivät venettä mukana, joillakin oli vain sangot. Lisätietoja köysiradasta löydät tästä linkistä.

telecabine

Kaikki matkailusivut hehkuttavat raitiovaunua 28, ja että se on ”must do” juttu Lissabonissa. Todellisuus on se, että koska jo keväällä kaikki vaunut olivat aivan tupaten täynnä ihmisiä, ikkunat huurussa jne. niin voi vaan kuvitella kuinka täynnä nämä ratikat ovat kesällä. Näissä vaunuissahan liikkuvat myös tunnetusti taskuvarkaat. Koska tähän tungokseen ei lähdetty mukaan, me ajeltiin punaisella ratikalla, johon otetaan vain sen verran ihmisiä kerrallaan, kuin on istumapaikkoja. Punaiset ratikat ovat turistiratikoita, eli jokainen sai kuulokkeet ja kierroksella kuultiin kaupungin historiaa yms.  Onhan näillä tietty hintaa, mutta eipä ollut tungosta laugh Lisätietoja punaisista ratikoista löytyy tästä linkistä.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kaupunki ja maa, Portugaliin lähdetään taatusti uudestaan. Lisää tähän omia vinkkejä, jos tulee jotain mieleen! wink

 

Tiina

Lisää uusi kommentti