Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Karibian risteilyllä – käytännön vinkkejä laivalla oloaikaan

  • Allure of the seas laivan aurinkokansi
  • Labadee, Haiti aamulla
  • Allure of the Seas Labadeen satamassa

 

Tässä artikkelissa vinkit Karibian risteilylle jatkuvat nyt siitä, kun mieluisin risteily ja hytti on valittu ja satamatarkastusten läpi on päästy laivaan. Miten risteily jatkuu tästä eteenpäin ja mihin jokaisen matkustajan tulee osallistua?

Erittäin tärkeä osa risteilyä on turvallisuus. Niinpä risteily Karibialla alkaa pakollisella kokoontumisharjoituksella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen tulee osallistua briiffaukseen, jossa saa tiedot, miten toimia mahdollisen hälytysäänen soidessa ja missä kokoontumispaikka sijaitsee. Tätä  kokoontumisharjoitusta ei voi jättää väliin, ja miksi jättäisi, koska on äärimmäisen tärkeää tietää miten laivalla toimitaan, jos jotain sattuu matkan varrella.

Kokoontumisharjoitus Karibian risteilyllä
Kokoontumisharjoitus käynnissä 

Risteilyn hintaan sisältyvät ravintolat ja kahvilat ovat auki joko ympärivuorokautisesti tai tiettyinä aikoina. Risteilyn aikana on yleensä yksi tai useampi ns. formal night, jolloin pukeutumiseen tulee kiinnittää huomiota. Naisilla tämä tarkoittaa iltapukua, cocktaiasua tai jotain muuta juhlavampaa, miehillä pikkutakkia, smokkia tai tummaa pukua kravatin kera. 

Jälkiruokapöytä Karibian risteilyllä
Jälkiruokia buffetissa

Aiemmassa artikkelissa kirjoitettiin, että käteistä ei laivalla tarvitse, vaan kaikki maksaminen tapahtuu hyttikortilla. Uutuutena ainakin Princess Cruises:lla tulee olemaan merimedaljonki, joka tulee korvaamaan hyttikortin. Medaljongissa on uusia ominaisuuksia kuten automaattinen hytinoven avaus ja lukitus.

Uutuutena useimmilla laivoilla ovat myös laivojen omat mobiilisovellukset, josta näkee kaiken ajankohtaisen, mitä laivalla tapahtuu. Samasta sovelluksesta pystyy tarkistamaan ravintoloiden ruokalistat, satamien tiedot tai vaikka viestittelemään muiden matkustajien kanssa. Myös omat ostokset päivittyvät sovellukseen, josta voi seurata tilin tietoja.

Keskuspuisto Allure of the seas laivalla
Keskuspuistossa

Entä internet? Onko laivassa langatonta nettiä? On, mutta sen käyttäminen saattaa olla lisämaksusta. Luultavasti se on myös hidas käyttää, koska netti muodostuu satelliitin kautta ja kaistan käyttäjiä saattaa olla useita samaan aikaan. Helpointa on unohtaa netti meripäivien ajaksi ja käyttää useimmiten ilmaisia wifi-yhteyksiä satamakohteissa.

Laivalla urheilumahdollisuuksia on lukuisia. On kuntosalia, juoksurataa, ohjattua liikuntaa, koripallokenttää jne. Vaihtoehdot vaihtelevat varustamoittain ja laivoittain.

Koripallokenttä Karibian risteilyllä
Koripalloa laivalla

Surffausta Karibian risteilyllä
Surffausta, henkilökunnan vetämänä ;)

Samoin iltaohjelmaa on tarjolla jokaiselle illalle. Useimmat näistä sisältyvät risteilyn hintaan. Näihin osallistuminen vaatii kuitenkin etukäteen ilmoittautumisen.

Luistelua Karibian risteilyllä
Iltaohjelmassa luisteluesitys 

Kun samassa laivassa on tuhansia ihmisiä, kannattaa käsiä pestä mahdollisimman usein ja käyttää myös varustamoiden viruksiin tepsiviä käsidesejä. Ennen kaikkea saippua-vesi käsienpesu on kuitenkin kaikista tehokkainta mm. noroviruksia vastaan. Myös nesteytyksestä kannattaa huolehtia ja juoda riittävästi vettä päivän aikana. Näin on mahdollista välttyä ikäviltä yllätyksiltä.

Mukaan matkalle rentoa lomafiilistä, aurinkorasvaa, hellevaatteita ja muutamat siistimmät vaatteet ja kengät wink

Tässä vielä juttusarjan aiemmat vinkit ja kokemukset liitteyn Karibian risteilyihin:

Miten valita mieluisin Karibian risteily ja mitä hintaan sisältyy

Vinkkejä, mm. saapumisesta satamaan ja laivaan

Tiina

Lisää uusi kommentti