Karibian risteily - päivä St. Thomasilla

St.Thomas Karibian risteily

Karibian risteily - päivä St. Thomasilla

Karibian risteilymme toinen kohde oli St.Thomas. Saari oli vajaa kaksi viikkoa aiemmin avautunut risteilykävijöille Irma-myrskyn jäljiltä. Myrsyn tuhoja oli edelleen nähtävissä, mutta nopeasti olivat saaneet kunnostettua paikkoja. Köysihissi näköalapaikalle oli edelleen poissa käytöstä, mutta keskustan laidalta lähteviä portaita pitkin pääsi nousemaan rinnettä ylös, josta avautui upea maisema. Tässä meidän kokemukset ja vinkit St. Thomasilta. Mukana video päivästä.

St.Thomas satama

Saapuminen St.Thomasille

Laiva saapui St. Thomasille Charlotte Amalien kaupunkiin. Satamasta (Havensight cruise pier) kaupungin keskustaan on noin 2,5 kilometrin kävelymatka. Taksit lähtivät heti satama-alueen lähettyviltä ja maksoi 4$ / henkilö.

Charlotte Amalie

Charlotte Amalien keskustaa

Charlotte Amalien keskusta on täynnä kauppoja vierivieressä. Risteilyohjelman vinkkien mukaan, tämä on se paikka, jossa kannattaa tehdä ostoksia, mutta hinnat olivat kyllä todella korkeita. Keskustassa oli myös ravintoloita ja niissä myös hinnat olivat korkeammat kuin muilla Karibian saarilla.

99 porrasta St.Thomasilla

99 porrasta Charlotte Amalien keskustan laidalla

Hetken keskustassa kävelyn jälkeen, suuntasimme portaille (99 steps), jotka vievät ylös Mustaparran linnalle (Blackbeard's Castle). Linna oli suljettuna, mutta ylhäältä avautui upea näköala satamaan ja Charlotte Amalien kaupungin ylle. Portaiden lähtöpiste tässä linkissä.

99 porrasta linnalle St.Thomasilla

99 porrasta

maisema 99 portaalta St.Thomasilla

Maisema

Magens Bayn ranta sijaitsee saaren toisella puolella, joka on yksi kymmennestä maailman kauneimmista rannoista. Ranta oli pahoin tuhoutunut Irma-myrsyssä, mutta uudet palmut oli jo istutettu ja ranta siisititty. Taksi Charlotte Amaliesta Magens Baylle maksoi 8$ / henkilö. Lisäksi rannalle oli sisäänpääsymaksu, 5$ / henkilö.

Magens Bay ranta

Magens Bay

Magens Bay ranta

Tässä vielä kuvia Irma-myrsyn tuhoista, joita oli vielä nähtävissä:

Irma-myrsky

Irma-myrskyn tuhoja

Irma-myrsky

Lyhtypylväs oli vääntynyt aivan täysin

Irma-myrskyn tuhoja

Samoin tässä

 Lisää uusi kommentti