Karibian risteily - päivä Martiniquella

Karibian risteily - päivä Martiniquella

Yksi Karibian risteilyn kohteistamme oli Martinique. Muissa risteilykohteissa kävimme usein rannalla. Täällä päätimme viettää ihan toisenlaisen päivän ja lähteä tutustumaan saarella sijaitsevaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Tässä meidän kokemus päivästä Martiniquella. Mukana myös video päivästä.

Martinique Fort de France

Fort de France

Laiva saapuu Martiniquen pääkaupunkiinm Fort de Franceen ja aivan keskusta-alueelle. Täytyy sanoa, että aamulla kun hytin parvekkeelta katsoi ensimmäiset silmäykset saaresta ja kaupungista, olisi voinut kuvitella, että olisimme päätyneet jonnekin kauemmaksi Karibialta. Rakennukset olivat modernit ja ilme selvästi eurooppalainen, olimmehan saapuneet Ranskalle kuuluvalle saarelle.

Jardin de Balata on kasvitieteellinen puutarha, joka sijaitsee 10km päässä satamasta. Puutarhassa on noin 3000 erilaista kasvia eri puolilta maailmaa. Pelkästään palmuja on jo 300 erilaista. Päätimme kierrellä ensin Fort de Francen keskustassa ja ottaa sen jälkeen paikallisbussin puutarhalle. Myös laivayhtiöt järjestävät sinne päiväretkiä.

Martinique Fort de France

St. Louis kirkko Fort de Francen keskustassa

Fort de Francen kirkko sisältä

Kirkko sisältä

Bussi numero 25 vie Jardin de Balataan. Pyhäpäivinä vuoroväli oli 1h10min, joten kovin usein tällä reitillä bussit eivät liikennöi. Bussin lähtölaituria oli vaikea löytää, mutta ystävällinen ranskaa puhuva paikallinen opasti meidät ostamaan liput etukäteen lipunmyyntipisteestä ja neuvoi mistä bussi lähtee. Tässä karttalinkki bussipysäkille. Lippuja pystyi ostamaan myös bussista, mutta olisiko hinta ollut sitten sama, tästä ei tietoa. Joka tapuksessa meno-paluu bussilippu maksoi 2,30€.

Bussiliput Jardin de Balataan

Bussiliput

Bussipysäkki Fort de Francesta Jardin de Balataan

Bussi nro 25

Jardin de Balata oli todella upea paikka. Reitti oli hyvin suunniteltu ja siellä oli mitä ihmeellisempiä kasveja. Osan matkaa reitti kulki riippusiltoja pitkin. Ylhäältä näki kauas merelle saakka.

Jardin de Balata kasvitieteellinen puutarha

Jardin de Balata

Jardin de Balatan riippusilta

Riippusilta

Jardin de Baltan kasveja

Kukkia

Jardin de Balatan kasveja

Jardin de Balata sijaitsee saaren korkeimmissa kohdissa, joten kannattaa varautua sadekuuroihin päivän aikana. Kävelyreitin varrella on useita sateensuojapaikkoja ja onneksi sadekuurot kestävät vain hetken.

Pääsylippu joulukuussa 2017 Jardin de Balataan maksoi 13,5€ / aikuinen.

Jardin de Balatan kävelyreitti

Kävelyreitti

Martiniquella voi päivän toki viettää myös rannalla näin halutessaan. Rantoja ei ole Fort de Francen lähellä kävelyetäisyyden päässä, vaan useimmat risteilymatkustajat ottivat lautan satamasta, joka vei suoraan rannalle.

Martinique lauta rannalle

Mainoskyltti rannalle

Martiniquella puhutaan vain ranskaa ja harva osasi tai suostui puhumaan englantia. Valuuttana kävi eurot, paitsi satama-alueella ottivat vastaan myös dollareita. Maksajan eduksi oli maksaa dollareilla jos suinkin oli mahdollista, koska heillä yksi dollari vastasi yhtä euroa.

Martinique oli mukava risteilykohde ja kyllä siellä saisi pidemmänkin ajan hyvin kulutettua :)Lisää uusi kommentti